Kuşum beni neden dövüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Beyzanurr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beyzanurr

Forum Sakini
Kuşum çok sinirli sürekli ısıran bir kuş. Bizi sevse bile elimizi uzattigimizda ısırıyor. Telefonla alıyoruz elimize veya peçete rulosuyla. Başka türlü gelmiyor. Elimizi uzatırken kızma sesleri çıkartıyor. Suyunu değiştirirken bile kafesinde kızıyor şu sıralar. Bir ara isirsa bile öpmeye alistirmistim. Hatta opelim diye kendisi boynunu uzatiyordu öpüyordum kuyruğunu kaldırıyordu. Ben de kendisine eş aldım artık. Şimdi omuzuna koyduğunda gagasıyla vuruyor. Sürekli bir saldırganlık halinde. Kafamı hafiften yaklastirsam öpücük atsam gagasıyla olduğu yerlere vurmaya başlıyor. Çok sinirliydi önceden şimdi daha beter. Es aldım diye mi böyle oldu. Ne yapmalıyım

Zaten size tam alışmamış bi kuşa eş alarak en büyük hatayı yapmışsınız. Bu kuşlar çok inatçı ve kin tutma huyları da var. Kuşu daha öncesinde korkuttuysanız, istemediği şeyleri yapmaya devam ettiyseniz ve o ısırdıgında elinizi çektiyseniz kendini koruma amaçlı yapması çok normal. Avuca alınmayı hiç sevmezler sırtına dokunulmasından hoşlanmazlar. Kuşu zorlamadan yavaş yavaş yaklaşmanız lazım. Isırdığında eliniz ne kadar acısada çekmemeniz lazım ki bunun işe yaradığını görmemesi lazım. En azından yanına eş aldığınız kuşu kendinize alıştırabilirseniz diğeri de size yaklaşacaktır

Oyla 0
Zaten size tam alışmamış bi kuşa eş alarak en büyük hatayı yapmışsınız. Bu kuşlar çok inatçı ve kin tutma huyları da var. Kuşu daha öncesinde korkuttuysanız, istemediği şeyleri yapmaya devam ettiyseniz ve o ısırdıgında elinizi çektiyseniz kendini koruma amaçlı yapması çok normal. Avuca alınmayı hiç sevmezler sırtına dokunulmasından hoşlanmazlar. Kuşu zorlamadan yavaş yavaş yaklaşmanız lazım. Isırdığında eliniz ne kadar acısada çekmemeniz lazım ki bunun işe yaradığını görmemesi lazım. En azından yanına eş aldığınız kuşu kendinize alıştırabilirseniz diğeri de size yaklaşacaktır
Yanına aldığımız çok akıllı zaten parmağımi uzatır uzatmaz geliyor. Ama bu bize tam alışmamis da değil huyu böyle. Bir buçuk yıldır benimle. Önceden kapıdan girdiğim an omuzuma ucardi gideceğim zaman da uçar bırakmazdı zor kacardim. Şimdi umrunda değil. Üstelik vuruyor gagasıyla omuzuma alinca

Oyla 0
İlk olarak kafasını neden yere vurduğunu söyleyim . Kafasını yere vurması saldırmaya hazırlanması anlamına geliyor. Kısacası o zaman kuşunun alanından uzaklaş. Benim kuşum da öyleydi. onun hareketlerini izledim ve anlamlarını öğrendim. Eğer kuşunu pet shoptan aldıysan güvenemicek sana saldırcak . çiftleşme isteği olabilir. Eğer ceresinin rengi kahverengiye döndüyse bu anlama gelir. Veya her kuşun alışma süresi var eğer o sürede sana güvenmeden kafesine girdiysen tırnağının kesmeye çalışırsan da bu durum olabilir.kuşunun haraketlerini izle anlamlarını öğren belki işe yarar . eğer kuşunu büyükken aldıyasanda olabilir bu durum . Çünkü kuş ne kadar büyükse o kadar zor alışır.(İnşallah faydalı bir yorum olmuştur;-)

Oyla 0
EXTRA; Kuşun sen önü öpünce kuyrunu yukarı kaldırmasının yanında tüylerini kabartıyasa korkuyododur
EXTRA2;Veye kuşun yavruyken diğer kuşlar saldırmışsa korunma dövüşme mekanızması olur

Oyla 0
İlk olarak kafasını neden yere vurduğunu söyleyim . Kafasını yere vurması saldırmaya hazırlanması anlamına geliyor. Kısacası o zaman kuşunun alanından uzaklaş. Benim kuşum da öyleydi. onun hareketlerini izledim ve anlamlarını öğrendim. Eğer kuşunu pet shoptan aldıysan güvenemicek sana saldırcak . çiftleşme isteği olabilir. Eğer ceresinin rengi kahverengiye döndüyse bu anlama gelir. Veya her kuşun alışma süresi var eğer o sürede sana güvenmeden kafesine girdiysen tırnağının kesmeye çalışırsan da bu durum olabilir.kuşunun haraketlerini izle anlamlarını öğren belki işe yarar . eğer kuşunu büyükken aldıyasanda olabilir bu durum . Çünkü kuş ne kadar büyükse o kadar zor alışır.(İnşallah faydalı bir yorum olmuştur;-)
Kuşu 3 aylıkken almıştık. Alıştı bize. Kuyruğu kaldırırken kabarmiyor öpeyim diye iyice kafasını uzatıyor. Kızıştıği ve çiftleşmek istediği için öyle yapıyor. O yüzden eş aldım zaten. Eş alınca benimle çiftleşme isteği gitti ? yine de kuşum mutlu olsun tabi ki ? kuşum albino gagası hep aynı renk beyaz gibi bir şey değişmiyor hiç. Kuşumun hareketlerini çoğu kez çözerdim alıştım baya ben de çok bağlandım kendisine ama bu aralar çok sinirli. O da kızgınlık durumundanmis demek ki. Yoksa o da bana alışmıştı artık isirsa bile acitmiyordu. Şimdi acımıyor hiç durduk yere dövüyor ?

Oyla 0
Geri