Kuşum bir türlü eş tutamıyor

Betül kara

iyikus.com Üyesi
Merhaba kuşum üç seneden beridir benimle 1 yaşında ona eş almıstim ama anlasamadilar ve ayrıldılar 1sene önce de tekrar eş aldım ama şimdi de onunla anlasamiyorlar kuşum çiftleşmek istiyor fakat disi kuş onu dövuyor 1 sene boyunca beraber durdular belki eş olurlar diye ama sürekli kavga halindeler erkek kuşum disi kuştan korkuyor oyuncaklariya çiftleşiyor ve iyice agrasifleşti beni hiç ısırmayan kusum simdi cok agrasif kavga ettikleri için şu an onları ayırdim ama erkek kusum gördüğü her seyle çiftleşmeye basladı ne yapmaliyım?

Ona yeni eş alamiyorum çünki simdiki eşi hasta ama erkek kuşumun durumu çok agrasif

Her zaman bir ciftesme istegi var onda onu dısarı çıkardığımda kardesimin kafasına konuyor eskiden kafasıyla hiç denilecek kadar az çifleşme hareketi gözterirdi

Sanirım baba olmak istiyor onlara yuvalik aldım ama erkek kuşum haricinde disi kuş pek umursamadı ve erkek kusum çiftleşmek istediginde onu hep gagaliyor

[ Resim ] kafesin içinde de çok hareketli ve kafeste ayna olması bir sorun yaratır mi aynalarla oynamayı çok seviyor bir de iki günden beri ishal ona ne önerirsiniz?

Son düzenleme:
Maşallah çok tatlı bir kuşunuz var. Benim de evcil ve konuşkan bir kuşum var ve aynı sorunu bende yaşıyorum. Evcil kuşlar ne yazık ki eşe yönelme cesaretini pek fazla gösteremiyorlar. Uysal karakterli ve her erkeye razı olabilecek bir dişi bulmak gerekiyor. Onun harici cesaretini toplayıp üzerlerine çıkmıyorlar. Dişi kuş alındığında ilginizi biraz azaltmanız, aksesuarları kafesten çıkartmanız ve gözden uzaklaştırmanız gerekir. Bu sayede eşine yönelmeye başlar ama başarılı olabilir mi bir şey diyemiyorum. Bu aradabenim 3. dişi değişimim.

Oyla 0
Evet çook uysal bir kuş onu tanıstırdıgım her kuşla anlasabiliyor cok yetenekli bir kuş 7 kelime biliyor aslinda defalatca cesaret edip ustüne cıkmayı denedi fakat disi kus onu gagaliuor ve bi koşeye gecip kendi kendine sayikliyor onu ne kadar gagalasada yine yanina gidiyor aksesuarları cıkartip yuvalık felan taktim sessiz ve sakin bir yere koydum ama yok vallaha hicbir gelişme yok bu arada inşanllah siz de kusunauza uygun bir disi bulursunuz:giggle:

Oyla 0
Ama bu agrasifligi inşanllah gecer kısa bir süre sonra. yumurta maması da verdim kızıştırmak için ama diside bir gelişme yok malesef

Oyla 0
Aynı durum. Dişi gagalayınca ya da yüz vermeyince geçiyor bir köşeye ötüyor garibim. Yeni bir kuş aldım. Hafif evcil ve ısırma huyu yok. 5-6 aylık olduğunu düşünüyorum. Henüz bir kavgalarını görmedim umarım böyle devam eder. Eşleşme için biraz bekletecek ama olsun

Oyla 0
İnşanllah böyle devam ederler. Artık ben de üçüncü eşini alacağım fakat dişi kuşumu güvenle verebileceğim birileri yok sağlık sorunu içın veterinere danıştıktan sonra onu verebileceğim bir yer arıyorum ve iyi bakılacak bir yer... aslında kuşlarım belki çiftleşebilirlerdi dişi kuşum biraz daha erkek kuştan küçuk olsa daha kolay ikna edebilirdi fakat dişi kuşumla nerdeyse aynı yaştalar...inşanllah ben de kuşuma uygun bir disi bulacağım

Oyla 0
Dişi kuşum benden korkuyor ve erkek kuşumun yanına kacıyor ben ortalıktan kaybolunca onu dövmeye başlıyor anlamadım ben bunu onları ayrı kafeslare koydum birbir seslari ile hep öttüler disi kuş onun yanina gitmek.içim tellerin arasına viriyordu çıkmaya çalışıyordu yan yan yana koydum biraz durdular sonra yine aynı dişi kuşun erkek kuşla ne alıp veremediği var anlamadım... Bana kolay eş seçme yöntemi olarak
kuşunuzu pet shop'daki kuşkarın olduğu kafese koyun ve hangisiyle anlaşırsa onu alın demişlerdi güzel bir yöntem fakat güvenemiyorum kafeste bir hastalık versa ya da bit falan siz tavsiye ediyor musumuz?

Oyla 0
tavsiyem hafifte olsa eğitimli, ısırma huyu düşük dişiler seçmeniz. Kuşu alacağınız yerde elinize alırsanız kimi dişi dehşet ısırır hatta kanatır. Uysal tipler öpücük kondurur gibi gagalıyorlar. Uygun aday o olmalı. Birde klasik yeşil, mavi mutasyonlar daha çok eşe gelmeye meyilli olabiliyor.
Ben petshopa gittiğimde kafes rica ediyorum. Temiz mümkünse. Onun içine beğendiğim kuşları seçip kokuyorum. Ardından kendi kuşumu bırakıyorum. Yönelirse bir süre sonra seçip alıyorum.
Hastalık durumu dışkı ve kusma teması olmadan pek mümkün olmuyor ama bit için etkili bir ürün almak lazım. Oradan kapmasa bile gereklidir. Vilmectin öneririm.
Ayrıca ortam değiştiren tüm kuşlar için kür yapmak gerekir. Bu nedenle siz alıp gelseniz bile o kuşa ve kendi kuşunza kür yapmalısınız.

Son düzenleme:
Oyla 0
Maşallah çok tatlı bir kuşunuz var. Benim de evcil ve konuşkan bir kuşum var ve aynı sorunu bende yaşıyorum. Evcil kuşlar ne yazık ki eşe yönelme cesaretini pek fazla gösteremiyorlar. Uysal karakterli ve her erkeye razı olabilecek bir dişi bulmak gerekiyor. Onun harici cesaretini toplayıp üzerlerine çıkmıyorlar. Dişi kuş alındığında ilginizi biraz azaltmanız, aksesuarları kafesten çıkartmanız ve gözden uzaklaştırmanız gerekir. Bu sayede eşine yönelmeye başlar ama başarılı olabilir mi bir şey diyemiyorum. Bu aradabenim 3. dişi değişimim.
Benden sin ben 4 dişi aldım banamısın demiyor hevesim kaçmadı degil elimdekiler çıkarcam artık

Oyla 0
Geri