Kuşum birden halsizleşti

lunarbirb

iyikus.com Üyesi
Merhaba arkadaşlar.
Geçenlerde kuşum halsiz olduğu için konu açmıştım. Yine açmak zorundayım çaresiz kaldım. İki saniye önce kafesten bir anda çıkan minik kuşum çıktıktan hemen sonra halsizleşti. Yem yiyor. Kakasını yapıyor. Bir yere çarptığını görmedim. Ama sabahleyin hapşırıyordu bunla alakası olabileceğini düşündüm. Kakası gayet normal ama eskisi kadar sık dışkılamıyor. Sadece kabarık halsiz ve uçamıyor.

Merhaba, uçma sonrası halsiz düşen kuşlarda takviye eksikliği ya da ilerleyen zayıflama belirtileri oluyor. Veterinerin detaylı incelemesi gerekir. Yinede siz dışkı ve kuştan bir kaç fotoğraf atabilirseniz inceleyelim.

Oyla 0
şu dışkısı fotoğraf olarak buraya yükleyemedim telefonu kullanabiliyorum sadece
Kuşun dışkısının resmini ve kısa bir videosunu atın bakalım...

Merhaba, uçma sonrası halsiz düşen kuşlarda takviye eksikliği ya da ilerleyen zayıflama belirtileri oluyor. Veterinerin detaylı incelemesi gerekir. Yinede siz dışkı ve kuştan bir kaç fotoğraf atabilirseniz inceleyelim.
Veteriner pazartesiye kadar kapalı olduğunu söyledi. Yumurta maması filan yaptım fayda etmedi. Vitamini yerine arada bi limon damlatıyordum. Ayrıca dal darıları da var.

Videosu da bu: normalde diğer kuşla kavga etmesi gerekiyordu

Oyla 0
şu dışkısı fotoğraf olarak buraya yükleyemedim telefonu kullanabiliyorum sadece

Veteriner pazartesiye kadar kapalı olduğunu söyledi. Yumurta maması filan yaptım fayda etmedi. Vitamini yerine arada bi limon damlatıyordum. Ayrıca dal darıları da var.

Videosu da bu: normalde diğer kuşla kavga etmesi gerekiyordu
Ne yazık ki iyi görünmüyor. Dışkısı bakteri kaynaklı boyamalar yapıyor. Mutlaka veterinerin görmesi gerek. Bu süre zarfında yem tükettiğinden emin olunuz. Suyuna elektrolit ve probiyotik katkılar kullanınız ve veterinere gidiniz. Mamada şeker olmaması gerekiyor. Bu nedenle bisküvi kullanıyorsanız kullanmayın.

Oyla 0
Ne yazık ki iyi görünmüyor. Dışkısı bakteri kaynaklı boyamalar yapıyor. Mutlaka veterinerin görmesi gerek. Bu süre zarfında yem tükettiğinden emin olunuz. Suyuna elektrolit ve probiyotik katkılar kullanınız ve veterinere gidiniz. Mamada şeker olmaması gerekiyor. Bu nedenle bisküvi kullanıyorsanız kullanmayın.
şuan bu halde uçamıyo hala daha ama daha iyi kendini kaşımakla meşgul.

Oyla 0
Evet şuan daha iyi görünüyor ama rutin kontrolünü yaptırınız.

Oyla 0
Vitamin desteği alması lazım önerildiği gibi multivitamin kuşlar için iyidir ayrıca vitaminli yemde kullanmalısınız kullanmıyorsanız. 2 3 gün kullanıp gözlemleyin iyi geliyorsa devam edin yine aynı sorun oluyorsa geç olmadan veterinere götürün daha kapsamlı özel vitaminler veriyorlar

Oyla 0
Vitamin desteği alması lazım önerildiği gibi multivitamin kuşlar için iyidir ayrıca vitaminli yemde kullanmalısınız kullanmıyorsanız. 2 3 gün kullanıp gözlemleyin iyi geliyorsa devam edin yine aynı sorun oluyorsa geç olmadan veterinere götürün daha kapsamlı özel vitaminler veriyorlar
Çok teşekkür ederim sabahı bekliyorum veteriner için ayağını incitmiş gibi davranıyor ama vitamin eksikliği de olabilir dediğiniz gibi. Her şeyi düzeldi bir tek uçamıyor şuan ve kaka yaparken viyyk diye ses çıkarıyor. Gagasından mı yoksa burnundan mı çıkarıyor emin olamadım bir

Oyla 0
Kabızlık problemi olabilir. Yarın veteriner durumunu bizimle paylaşırsanız sevinirim.

Oyla 0
Kabızlık problemi olabilir. Yarın veteriner durumunu bizimle paylaşırsanız sevinirim.
Herkese merhabalar az önce veterinerden döndüm. Kuşlarımın sağlıklı göründüklerini söyledi. Kafesten çıkarken kanadını incittiğini ve bu yüzden korktuğunu bu durumun bir süre daha sürebileceği mi söyledi. Sonra kuşumun dışkılarken zorlandığını görünce bağırsak florası düzenleyicisi verdi. Tam olarak aradığı bu değilmiş ama yine de işe yarayacağını düşündüğü için "elexsus bağırsak florası düzenleyicisi probiotic & anti-diarrhea aid" verdi. Kuşum da eski neşesine geri döndü. Şimdilik kakasını izleyeceğim. Yardımı dokunan herkese teşekkür ederim ^^

Oyla 0
Yeşillik verin. K vitamini takviyesi önemli bu evrede. K vitamini içeren yeşillik ya da yem premiksleri gerekiyor. Ispanak, brokoli gibi.
Çok geçmiş olsun

Oyla 0
Vitaminli yemlerin bir yararı yoktur. Klasik, ekmeksiz paketler kullanılmalıdır.

Oyla 0
Geri