Kuşum Birden Uçamamaya Başladı Hasta Mı Hamile Mi

ernhmlglu

iyikus.com Üyesi
Merhaba arkadaşlar, eminim bu konu hakkında daha önce bir çok konu açılmıştır bir süre aradım ancak tam olarak cevabını bulamadım o yüzden konu açma gereği duydum. Aslında bu soruyu sizlere sorabilmek için foruma üye oldum. Kuşumun gagasında bir süredir sanırım mantar var üç dört gün trosyd isimli kremi sürdüm biraz geçmeye başlamıştı sonra başka yere gitmek zorunda kaldım ailem sürmemiş ve mantar epey yayılmış. Kuşları çift olarak besliyorum ancak uzun süredir beraber olmalarına rağmen erkek kuşumun hiç bir şeyi yok ve canavar gibi ilk sorum bu. İkinci sorum ise kuşumun gagasının altı epey büyümüş kılıç dişli gibi olmuş bunu nasıl kesebilirim veya ne yapmalıyım? Son sorum ise bir gün önce hiç birşeyi yokken her yere uçup girip çıkarken bir gün sonra kuş uçamaz oldu yerinden kıpırdamıyor çok yem yiyor kuyruğu düşmüş kuyruk sokumu yukarı doğru şişmiş sürekli kanatlarını çırpıyor ve kanatları düşük hamiledir belki diye yuva aldım çünkü çiftleştiklerini görmüştüm ancak yuvaya bakmıyor bile ve hamile olsa neden uçamasın diye düşünüyorum acaba başka bir hastalık mı? Benzer bir konu varsa ben bulamadım özür diliyorum veterinere götürmeli miyim kuşun nesi var bir türlü anlayamadım. Dışkısı çok uzun süredir epey büyük ve sulu şu an ise yine büyük bazen tamamen sulu oluyor vitamini kestim sebze vermedim vs ama düzelmedi bir türlü su an avisol se isimli vitamini vermeye devam ediyorum
Screenshot_2020-07-20-17-37-50-144_com.miui.gallery.jpgScreenshot_2020-07-20-17-36-09-829_com.whatsapp.jpg15952584219563151205038352053053.jpg15952584985887329869871804931268.jpg15952585357992719598185354287802.jpg

Merhaba, kuşunuzda yumurta var gibi görünüyor fakat üretim için uygun bir dişi değil. Mantar rahatsızlıkları aktarılabilen ve kontrol altına alınması gereken rahatsızlıklardan. Bunun için öncelikle o bölgenin kesin bir bakımı yapılmalıdır ve ardından iç dış parazit ilacı kullanılmalıdır. Bu kadar ilerlemiş bir mantar gaga şeklini deforme etmeye başlamış. Kendinizde kesebilirsiniz tırnak makası ya da gaga makaslarıyla. Görünen açık renkli kısımlar kesime müsait olan bölgeler olur genelde ve hemen kesilir. Dikkatli olmakta fayda var yinede. Trosyd krem doğru bir uygulamadır. Geçene kadar yüzeysel sürünüz mutlaka.

Yumurta oluşturan kuşlarda uçma isteksizliği oluyor. Tamamen uçamaması ama normal değil. Bu süreçte çıkartmayınız uçurmak için.
Bu arada göz etrafında da mantar gördüm. Oraya da uygulayınız.

Bence veterinere götürünüz. Duruşu da pek sağlıklı görünmüyor. Gaga kesimi için ayrıca yardımcı olacaklardır.

Oyla 0
Merhaba, kuşunuzda yumurta var gibi görünüyor fakat üretim için uygun bir dişi değil. Mantar rahatsızlıkları aktarılabilen ve kontrol altına alınması gereken rahatsızlıklardan. Bunun için öncelikle o bölgenin kesin bir bakımı yapılmalıdır ve ardından iç dış parazit ilacı kullanılmalıdır. Bu kadar ilerlemiş bir mantar gaga şeklini deforme etmeye başlamış. Kendinizde kesebilirsiniz tırnak makası ya da gaga makaslarıyla. Görünen açık renkli kısımlar kesime müsait olan bölgeler olur genelde ve hemen kesilir. Dikkatli olmakta fayda var yinede. Trosyd krem doğru bir uygulamadır. Geçene kadar yüzeysel sürünüz mutlaka.

Yumurta oluşturan kuşlarda uçma isteksizliği oluyor. Tamamen uçamaması ama normal değil. Bu süreçte çıkartmayınız uçurmak için.
Bu arada göz etrafında da mantar gördüm. Oraya da uygulayınız.

Bence veterinere götürünüz. Duruşu da pek sağlıklı görünmüyor. Gaga kesimi için ayrıca yardımcı olacaklardır.
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler. Üretim gibi bir düşüncem yok biz işteyken erkek kuşum devamlı ötüyor ortalığı birbirine katıyordu işten gelince de kafanızdan inmiyor hiç bir iş yaptırmıyordu dişiyi onun için aldım aslında canı sıkılmasın diye ama fayda etmedi bu sefer ikisi birden eşkıya gibi oda oda dolaşıp her yere girmeye başladılar gayet neşeliydi mantarı olmasına rağmen bir günde bu hale geldi anlam veremedim. İsteksizlikten değil erkek kuşum çıkınca peşinden uçmak istiyor ama yere düşüyor. Gagasını açıp erkek kuşun beslemesini istiyor ama erkek kuşumun pek umrunda değil gibi cicikuş diyip dolanıyor etrafta. Kafesin dibinden gazete ayıklıyordu bir kaç gün önce yuva yapmak istiyordu sanırım yuvalığı var ama korkuyor pek yaklaşmıyor en kısa sürede veterinere gidicem bakalım ne tavsiye verecek sağolun tekrardan

Oyla 0
Geri