Kuşum çok durgun

Melike Gül

Forum Sakini
Arkadaşlar 1-2 haftadır muhabbet kuşum çok durgun. Aslında olaylar kademeli olarak arttı diyebilirim. Yani durgunluğu yavaş yavaş giderek arttı. İlk zamanlar yani bu olay başlamadan önce çok iyiydi çok neşeliydi bizi görünce tüneğinde bir sağa bir sola giderdi hoplardı , gün ışıdı mı hep öterdi saat 7-8 gibi susmak bilmezdi resmen . Ama şuan öyle ötmüyor onunla birlikte yattığımda saat 10 gibi kalkabiliyorum. Artık günün çoğunu ya uyuyarak ya tüneğinde tek ayak üstünde durarak geçiriyor. Onun için gerçekten endişeleniyorum o böyle bir kuş değildi birden neden böyle oldu anlamıyorum. Sizce neden böyle durgunlaştı?

Şey bir sorum daha olacaktı
Kuşum birkaç aydır tüylerini ses çıkararak yoluyor. Hani böyle uzun tüylerini değilde küçük minik tüylerini yoluyor neden bunu yapıyor anlamıyorum kafesi Salonda yani öyle yalnız da kalmıyor kafeside çok küçük değil sizce neden böyle yapıyor?
Bide kafesinde enerji bloğu var hem gagasını törpülesin hemde vitaminini, enerjisini alsın diye takmıştım ama gel gelelim bizim kuş onu kemirmek yerine kafes tellerini kemiriyor bunun için ne yapabilirim. Şimdiden teşekkürler

Oyla 0
Oyla 0
Bana gönderdiğiniz konuları sonuna kadar okudum . Sanırım tüy değiştirceği için böyle yapıyor çünkü o küçük tüylerini koparıp ağzında geveleyip atıyor ama birkaç aydır bunu yapması normal mi? Yani tüy değiştirceği zaman böyle uzun sürer mi? Şuan kafesine baktım ve kafesin altındaki tüylerin yoğunlaşmış olduğunu farkettim. Acaba tüy dökümüne mi girdi. Belki tüy dökümüne girdiği için bu aralar böyle davranıyordur.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Oyla 0
Bana gönderdiğiniz konuları sonuna kadar okudum . Sanırım tüy değiştirceği için böyle yapıyor çünkü o küçük tüylerini koparıp ağzında geveleyip atıyor ama birkaç aydır bunu yapması normal mi? Yani tüy değiştirceği zaman böyle uzun sürer mi? Şuan kafesine baktım ve kafesin altındaki tüylerin yoğunlaşmış olduğunu farkettim. Acaba tüy dökümüne mi girdi. Belki tüy dökümüne girdiği için bu aralar böyle davranıyordur.
Ekli dosyayı görüntüle 6925
Siz ne düşünüyorsunuz?
Dışkılar kötü değil hatta iyi. İyi bir b vitamini kompleksi ile biotin tedarik edip kullanın. Beforvel, berovit, aminosol bunlardan birini veteriner ilaçları satan bir dükkandan alabilirsiniz. Bunlardan birini alamamışsanız Yoksa eğer internetten quiko bio, bt amin forte gibi bir (Biotin-vitamin/b kompleks) tedarik edersiniz. Haftada 2 gün üst üste kullanmanız yeterli olur. 2 hafta devam edin. Halsizlik, dışkı bozukluğu karın ağrısından oluyor deriz biz bu durumda.

Oyla 0
Geri