Tesekkurler bilgi icin veterinere goturdum bugun vitamin verdi birde dokulen yerlere bikac damla ilac damlatti 10 gun sonra tekrar getir dedi ama kuslardan anladigini dusunmuyorum veterinerin daha cok kedi kopekle ilgileniyor tropikal hayvanlarla ilgili pek bilgi sahibi degil dusuncem resim disinda basinin ustundede az aciklik varTüy dönemi değil bu bölgesel açılmalar var. Yüzünde ve kanatta açılmalar mevcut. Birde kanadında bir tane kanlı tüy var gibi yanlış görmüyorsam. Eğer varsa onu çekin. İkinciside bu açılmaların dış mantar kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Aktardan göz taşı alın. Bir çay bardağı suya bir pirinç tanesi kadar göz taşı atıp eritin. Bir tane pamuklu kulak çöpünü bu suya batırıp çıplak bölgelere sabah akşam sürün.
Çıplak bölgeler resimden gördüğüm kadarıyla gaga kenarları, gaga altı ve kanat üstü. Resimde görünmeyen başka kısımlar varsa buralarada aynı şekilde göz taşını uygulayın. Bir hafta uygulasanız yeterli ardından o kısımlarda yavaş yavaş tüyler çıkmaya başlıyacaktır...
Not: Göz taşını uygularken dikkatli olun kuşun gözlerine değmesin...
Tesekkurler bilgi icin veterinere goturdum bugun vitamin verdi birde dokulen yerlere bikac damla ilac damlatti 10 gun sonra tekrar getir dedi ama kuslardan anladigini dusunmuyorum veterinerin daha cok kedi kopekle ilgileniyor tropikal hayvanlarla ilgili pek bilgi sahibi degil dusuncem resim disinda basinin ustundede az aciklik var
Baska bi arkadasada gostermistim kendiside sultan yetistiricilerinden mantar degildir demisti ama bu ara eve akvaryum kurdum acaba onumu kiskandi ilgi azalmadi ona ama biraz esimi kiskaniyo sanirsam 4 yildir besliyorum gecen sene tug dokme zamani bu kadar cok dokulmemisti parazit ilaci demisti evet veterinerdeVerdiği vitamin iyi bir ürün haftada iki kere düzenli kullanın faydası olucaktır. Damlattığı ilaçta muhtemelen ivermectin (parazit ilacı). Ancak dediğim gibi bu tip sorunlar genelde mantar kaynaklı oluyor....
Baska bi arkadasada gostermistim kendiside sultan yetistiricilerinden mantar degildir demisti ama bu ara eve akvaryum kurdum acaba onumu kiskandi ilgi azalmadi ona ama biraz esimi kiskaniyo sanirsam 4 yildir besliyorum gecen sene tug dokme zamani bu kadar cok dokulmemisti parazit ilaci demisti evet veterinerde