kuşum çok halsiz

biricikcik

iyikus.com Üyesi
merhaba kuşum dünden beri halsiz yaklaşık 1 yaşında ve aktif bir kuş normalde. tüy dönemindeydi ama bitti. ishali var. neden olabilir?

Eğer imkanınız varsa mutlaka bir kanatlı uzamana götürmeniz gerekli eğer yoksa hocaların söylediği tedaviyi uygulayınız bence bağırsaklarda bakteri var antibiyotik kullanımı şart
İpek hanım bir kuşum daha var ve o da hastaydı. Ne kadar veteriner gezdiğimizi hatırlamıyorum ama bir türlü dogru tedaviyi bulamadik.Cünkü kuştan anlamıyorlar ben yine goturucem ama dediğiniz gibi hocalarımın önerileriyle hareket etsem benim için daha iyi olacak.. teşekkür ederim

İpek hanım bir kuşum daha var ve o da hastaydı. Ne kadar veteriner gezdiğimizi hatırlamıyorum ama bir türlü dogru tedaviyi bulamadik.Cünkü kuştan anlamıyorlar ben yine goturucem ama dediğiniz gibi hocalarımın önerileriyle hareket etsem benim için daha iyi olacak.. teşekkür ederim
Anladım bulunduğunuz şehirde iyi bir kanatlı uzmana denk gelmediniz sanırım .
Bana kalırsa kuşunuzun durumu ciddi yapılan tedavi ile ukarjm en yakın zamanda şifa bulur geçmiş olsun 🙏

Dışkısında baloncuk var. Genel anlamda bu bir sorun değil ama o bölgede hava, gaz olduğuna işaret. Kür amaçlı 3 günlük sulphamazethine verilebilir

vakit kaybetmeden veterinerden enrofloksasin etken maddeli antibiyotik ya da eczaneden bactrim isimli şurup almanızı öneririm

durum ciddi
hocam bactrimi aldim 100mllik suya ne kadar katmaliyim? kaç günde bir yenilemeliyim ve ne kadar süre kullanmaliyim?

Ekli dosyalar

• IMG-20230728-WA0005.jpeg
    IMG-20230728-WA0005.jpeg
    467.2 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Hocam 3 gündür bactrim kullanıyorum.Eskisine göre düzelme var çıkıyor,ötüyor,geziyor ama hâla durgunlugunu atamadı.Tüy döneminden de olabilir sanırım.Daha bitmedi tüy dönemi.Kaç gün daha bactrim kullanmalıyım ve şuan durumu nasıl?

Ekli dosyalar

• IMG-20230801-WA0004.jpg
    IMG-20230801-WA0004.jpg
    51.7 KB · Görüntüleme: 0
Geri