Kuşum çok hasta lütfen okuyun ve bana öneride bulunun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mgcltrk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mgcltrk

iyikus.com Üyesi
Merhaba buraya konu açmak istemezdim forumda oldukça yararlı bilgiler mevcut biliyorum ancak okuyacak vaktim yok ve covid oldugum için dışarı çıkıp ilaç da alamıyorum..
Kuşum çok rahatsız arkadaşlar bir haftadır durumu agırlaşıyor.
Ağzında yem kalıntıları var ve sarıya boyanmış ordaki tüyler hiç de olmazdı temiz bir kuştur. Ağzını açıp kapatıyor nefes almak ister gibi.. Bir de dilinin rengine baktım koyulaşmıştı.
Kafasını kanatlarının arasına gömüp uyuyor.
Dışkısı koyu yeşil ve biraz sıvı
Çok halsiz ve hep uyuyor. Bugun durdugu yerde titremeye başladı. Çok üzülüyorum haline bir şey yapamıyorum. Ayrancılar izmirde oturuyorum ilaç getirebilecek biri varsa yardımınıza muhtacım. Evdeki imkanlarla mama yaptım onu da yemedi. Aspur karışımlı yem var az az yiyor. Dal darı çok seviyor ama dal darım da bitti. Alamıyorum
?Ekli dosyayı görüntüle IMG_20210608_142343.jpgScreenshot_20210609_132227_com.instagram.android.jpgScreenshot_20210609_132234_com.instagram.android.jpgEkli dosyayı görüntüle IMG_20210609_132044.jpg

Son düzenleme:
Merhaba, hem tüy dönemi hem hastalık durumu aynı zamana denk gelmiş. Yoğun multivit ve aminoasit desteğini eksik etmeyin. Hastalık durumu ise kursak enfeksiyonuna daha yakin görünüyor. Bu tip durumlarda ilaç almak mutlaka gerekli. Mikostatin, triflucan türevi bir eczane ürünü iş görebilir ancak durum sindirimsel de olabilir. Deneme yanilma yapmak gerekirse usttekiyle başlamanızı öneririm

Oyla 0
Merhaba, hem tüy dönemi hem hastalık durumu aynı zamana denk gelmiş. Yoğun multivit ve aminoasit desteğini eksik etmeyin. Hastalık durumu ise kursak enfeksiyonuna daha yakin görünüyor. Bu tip durumlarda ilaç almak mutlaka gerekli. Mikostatin, triflucan türevi bir eczane ürünü iş görebilir ancak durum sindirimsel de olabilir. Deneme yanilma yapmak gerekirse usttekiyle başlamanızı öneririm
Çok teşekkür ederim ilginize. Bir petshoptan rica ettim vitamin takviyesini getirecek. Hiç sevdirmeyen kuş bugun iki saat boyunca onu sevmemi istedi. Ağzını temizlemem için işaret etti temizledim :) isteğini yerine getirdim. Mutlu oldu biraz da olsa rahatladım. Ölümcül bir durum olmadııgını bilmek güzel. Sağolun ?

Oyla 0
Çok teşekkür ederim ilginize. Bir petshoptan rica ettim vitamin takviyesini getirecek. Hiç sevdirmeyen kuş bugun iki saat boyunca onu sevmemi istedi. Ağzını temizlemem için işaret etti temizledim :) isteğini yerine getirdim. Mutlu oldu biraz da olsa rahatladım. Ölümcül bir durum olmadııgını bilmek güzel. Sağolun ?
Kursak sorunları ölümcül olabiliyor ki zaten Doğanay y. de ilaç kullanmanız gerektiğini yazmış. Bulabilirseniz veterinerde kursaktan örnek aldırıp test yaptırmanız gerek. Bulamazsanız da yukarıda söylenen gibi antimikotik bir ilaç kullanmanız gerekir.

Oyla 0
Kursak sorunları ölümcül olabiliyor ki zaten Doğanay y. de ilaç kullanmanız gerektiğini yazmış. Bulabilirseniz veterinerde kursaktan örnek aldırıp test yaptırmanız gerek. Bulamazsanız da yukarıda söylenen gibi antimikotik bir ilaç kullanmanız gerekir.
Çok özür diliyorum. Haklısınız araştırdım ve kursak mantarı belirtilerinin hepsini gördüm kuşta. Hemen Bir yakınımdan mikostatin almasını söyledim.
Multivitamin ve bu oral ilaçla devam ediyorum. Şuan. Günde 4 kez 2 damla demişler bu şekilde tedavi etmemde bir sıkıntı yoktur değil mi?

Oyla 0
Çok özür diliyorum. Haklısınız araştırdım ve kursak mantarı belirtilerinin hepsini gördüm kuşta. Hemen Bir yakınımdan mikostatin almasını söyledim.
Multivitamin ve bu oral ilaçla devam ediyorum. Şuan. Günde 4 kez 2 damla demişler bu şekilde tedavi etmemde bir sıkıntı yoktur değil mi?
İlacın kullanımı hakkında bilgim yok. Prospektüsten kuşun ağırlığına göre hesap edebilirsiniz.

Oyla 0

kuşunuzun hastalığını bilmiyorum ancak 12 saate bir 1-2 damlayı aşmayın, şişeyi çalkalayın

Oyla 0
Tavsiye;
-Kuşu sıcak bir ortama alın, sıcaklık 24-25 derecenin altında olmasın.
-Önüne kolay yiyebileceği dal darı, aspur gibi bir yem koyun.
-Eğer ishal ise mutlaka elektrolit verin.
En Önemlisi;
Dışkısından ve ağzından numune alıp inceleyebilecek bir kuş veterinerine götürmeniz gerekiyor. Ama hasta durumda olmanız işinizi zorlaştırıyor.
Hem size, hem de kuşunuza büyük geçmiş olsun.

Oyla 0
Mikostatin ağızdan damlatılıcaksa sabah bir damla akşam bir damla şeklinde uygulanır. Suluktan uygulanıcaksa tam dolu suluğa 6-7 damla eklenir ve 6 saatte bir tazelenir...

Bu ilacın dışında birde sulphamezathine almanızı öneriyorum. Eğer mikostatin etkili olmazsa suphamezathine kullanın. Zira koksidiyoz da olabilir..

Oyla 0
Mikostatin ağızdan damlatılıcaksa sabah bir damla akşam bir damla şeklinde uygulanır. Suluktan uygulanıcaksa tam dolu suluğa 6-7 damla eklenir ve 6 saatte bir tazelenir...

Bu ilacın dışında birde sulphamezathine almanızı öneriyorum. Eğer mikostatin etkili olmazsa suphamezathine kullanın. Zira koksidiyoz da olabilir..
Teşekkürler bilgiler için hepinize..
Şuan için durum güncellemesi yapacagım.
İlaç gelene kadar köpüklü yapışkan bir salya üretiyordu kuş. Tüm agız kenarına yapışmıştı ççok rahatsız oldugu sürekli kaşıdıgı için bugun ılık suyla ve narin bi fırça yardımıyla bir nebze agzını steril konuma getirebildim. Kusma durdu gibi hissediyorum. Hala belirsiz agzı temiz duruyor.
Dün gece elektrolit verdim forumdan tarif alıp.. Dün gece ve bugun bir kaç saati kafes tabanında geçirdi. Şuan tünekte
Dışkısı pek fazla bir şey yiyemediği için yok denecek gibi. yeşil ama dışkı yok gibi bir şey.. Mikostatinin bugun 2. Dozunnu verdim sanki daha kötüye gitmiyor gibi. Ama iyi de değil. Hastalık ilerlemeyi durduruyor gibi hissediyorum.bilmiyorum Üzerimde yatıp onu sevmemi çok fazla istiyor. Bu isteğini yerine getirmeli miyim yoksa hep kafesinde mi kalsın bilemiyorum.. İnternetten çok araştırdım gerwit marka multivitamin seti aldım.. İnşallah gelecek ona başlayacagım..

Oyla 0
merhaba, bu tarz tedavi sürecinde -özellikle mikostatin, triflucan, flagy gibi ürünler kullanıldığında- ek premiksler ve mama vermeyiniz. Şeker ve diğer etkenler tedavi sürecini olumsuz etkileyebilir. Bu tarz ilaçların belirgin iyi gelip gelmediği 4. günden itibaren anlaşılır ancak son güne kadar kesintisiz devam edilmelidir. Genelde 5-7 gün ideal oluyor. İlaç kullanımı biter bitmez probiyotikle başlayıp, vitaminlerle devam etmek gerekiyor

Oyla 0
merhaba, bu tarz tedavi sürecinde -özellikle mikostatin, triflucan, flagy gibi ürünler kullanıldığında- ek premiksler ve mama vermeyiniz. Şeker ve diğer etkenler tedavi sürecini olumsuz etkileyebilir. Bu tarz ilaçların belirgin iyi gelip gelmediği 4. günden itibaren anlaşılır ancak son güne kadar kesintisiz devam edilmelidir. Genelde 5-7 gün ideal oluyor. İlaç kullanımı biter bitmez probiyotikle başlayıp, vitaminlerle devam etmek gerekiyor
Kaybetme korkusuyla önüme çıkan mantıklı gelen tedaviyle çelişmeyen her şeyi yapmaya çalışıyorum...:'( Karantinam bitene kadar her dakika onunlayım.. Gözlemliyorum çok sık. Hareket ediyor ara ara bir aşağıda bir tünekte.. kafesten çıkıp elime gelmek istiyor suan :) karantina bittiği an veteriner yoluna koyulacagız arkadaşlar başka çare yok.. Dün çok kötüydü dediğim gibi titremeler kusmalar.. Bugun yine iyi şükür. Sadece yem yiyemiyor tam istediği gibi onu farkettim malesef. Daldarı ve aspur var önünde.. Bakalım inşallah 14üne kadar sağ kalabilir

Oyla 0
Kaybetme korkusuyla önüme çıkan mantıklı gelen tedaviyle çelişmeyen her şeyi yapmaya çalışıyorum...:'( Karantinam bitene kadar her dakika onunlayım.. Gözlemliyorum çok sık. Hareket ediyor ara ara bir aşağıda bir tünekte.. kafesten çıkıp elime gelmek istiyor suan :) karantina bittiği an veteriner yoluna koyulacagız arkadaşlar başka çare yok.. Dün çok kötüydü dediğim gibi titremeler kusmalar.. Bugun yine iyi şükür. Sadece yem yiyemiyor tam istediği gibi onu farkettim malesef. Daldarı ve aspur var önünde.. Bakalım inşallah 14üne kadar sağ kalabilir

Oyla 0
Geri