Kuşum çok hasta yardım edin

vilda7jordgubbar

Yeni Üye
Merhaba benim kuşum 2 haftadır hasta ilk başta geceleri hik hik sesleri oluyordu sonra kuyruğu sürekli olarak yukarı aşağı hareket etmeye başladı.7 gün boyunca hiprodaxi-s kullandım.2 gün vitamin 1 gün probiyotik kullandım ve kuş biraz olsa kendine geldi.Fakat kuyruğunu hala yukarı aşağı yapmaya devam ediyor ve öğürme hareketi yapıyor.Birde yem yemesi azaldı ve yemeden önce yemleri ağzına toplayıp her tarafa fırlatıyor.Bunu neden yapıyor olabilir.Saatte 10 kere felan öğürme hareketi yapıyor.Tedavisi nedir?Hangi ilacı kullanmalıyım?Lütfen yardım edin.Kac gündür uğraşıyorum.Etrafımde veteriner yok.Lütfen.Kursak mantarındanda şüpheleniyorum.

Dışkıları pek kötü değilmiş. Kursak enfeksiyonu olabilir elbette

Oyla 0
mantardan da şüpheleniyorsanız, öncelikle eczaneden mikostatin ya da triflucan şurup alıp 3 gün kullanabilirsiniz, kuşta düzelme görülürse ilaç 5 güne tamamlanır

3 gün sonunda düzelme belirtisi başlamazsa ya da bu süreçte kuş kötüleşirse vakit kaybetmeden veterinerden antibiyotik alıp kullanılabilir. duruma göre doksisiklin ve tylosin tartarat içerikli 2 antibiyotik karıştırılırsa çok daha etkili ve hızlı yanıt alırsınız

sizin kullandığınız hiprodoksi merdiven altı bir ürün olduğu için içeriği ve etkinliğinden emin olmak pek mümkün değil.

bu öneri kişisel yorumumdur tabi ki eksiği yanlışı olabilir

Oyla 0
Geri