Kuşum çok ses çıkarıyor ve bitkin

Yusuf Yağız

iyikus.com Üyesi
Öncelikle merhaba muhabbet kuşum yaklaşık 5 yıldır bende ama şu son 2 ayda nerdeyse aktiflik oranı yarı yarıya düşmüş durumda ve kuşum hep nefes alırken çıt çıt diye sesler çıkarıyor ve kuyruğu sallanıyor ayrıca geceleri çok fazla ses çıkarıyor (bizi bile bazen uykudan uyandırıyor) yaklaşık 1 aydır solunum güçlendirici vitaminler veriyorum ama hiç bir etkisi olmuyor yaşadığım il gereği yakınımda hiç bu türden veteriner yok yardımınızı bekliyorum iyi günler.

Açıkçası internette bulduğum bir ürün avi-ast olarak geçiyor yanılmıyorsam
Yeterli bir ürün değil. Süreci hızlandırmak adına kuş tünekte dururken videosunu ve hırıltısını çekebilir misiniz? Ayrıca kağıt havlu üstüne yapılmış 2-3 dışkı örneğide atınız. Bu link size yardımcı olacaktır.

Oyla 0
Yeterli bir ürün değil. Süreci hızlandırmak adına kuş tünekte dururken videosunu ve hırıltısını çekebilir misiniz? Ayrıca kağıt havlu üstüne yapılmış 2-3 dışkı örneğide atınız. Bu link size yardımcı olacaktır.

Oyla 0
İlerlemiş hastalık kabarmasi var. Dışkıları kötü değil lakin solunum yolu problemi ilerlemis gibi. Doksisiklin etken maddeli ilaçlar solunum için uygun olur

Oyla 0
Bu ilaç nerede satılıyor tam olarak
Eczanede satılıyor. Doğanay abinin dediği doksisiklin etken maddeleri ilaçlardan biri hipradoxi-s. Hipradoxi-s veterinerlerden temin edebilirsiniz. Bulamazsanız doksisiklin etken maddeli başka ilaç sorun veterinere. Size tavsiyem yakın çevredeki veterinerleri arayıp sormanız, vakit kazanırsınız.

Oyla 0
Bu markayi duymadım ama 2 damla az olabilir. Kaç ml için 2 damla?

Oyla 0
Bir kaynakta şöyle yazıyor;
“Vmd Doxy, kanatlıların içme sularına veya yemlerine karıştırılarak verilir. Sağaltım dozları olarak; kanatlılarda 4-5 gün süreyle günde 50-100 ml doksisiklin/1 litre hesabıyla katılmak suretiyle kesintisiz içirilir. İlaçlanmış su, tek içme suyu kaynağını oluşturmalıdır. Kuşlara bu ürün ağızdan verilmemesi gerektiğinden, suluklarına 4-5 gün aralıksız 6 damla oranında verilmesi gerekir.”

Oyla 0
Bir kaynakta şöyle yazıyor;
“Vmd Doxy, kanatlıların içme sularına veya yemlerine karıştırılarak verilir. Sağaltım dozları olarak; kanatlılarda 4-5 gün süreyle günde 50-100 ml doksisiklin/1 litre hesabıyla katılmak suretiyle kesintisiz içirilir. İlaçlanmış su, tek içme suyu kaynağını oluşturmalıdır. Kuşlara bu ürün ağızdan verilmemesi gerektiğinden, suluklarına 4-5 gün aralıksız 6 damla oranında verilmesi gerekir.”

belirttiğiniz doz %20 doksisiklin içeriyorsa geçerlidir.

ilaç kullandığınız sürece kafesteki kum,kalamar,gaga taşı vb kalsiyum kaynaklarını çıkarınız, tekrar takmadan önce 12 saat bekleyiniz

Oyla 0
Geri