Kuşum dünyaya hep engelli yavrular mı getirecek?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Talya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Talya

iyikus.com Üyesi
Merhaba, sormak istediğim bir konu var. Sahip olduğum kuş bugüne kadar hep sağlıklı yavrular dünyaya getirdi fakat son yavrular sizinde fark ettiğiniz üzere bana çok büyük üzüntüler yaşattı sürekli sizlere danışmak zorunda kaldım. Maalesef 2 yavruda da yürüme problemleri mevcut başta iyi bakamadığımdan şüphe ettim ama bugüne kadar olan 6 kuluçka döneminden hiç sorun çıkmamıştı. Ben böyle olmalarından ötürü her gün çok üzülüyorum çünkü yürüyemiyorlar uçamıyorlar. Sizce eksik yaptığım bir şey yüzünden mi bu haldeler yoksa anne kuşta fark etmediğim bir sorun mu var kendisi dışardan gayet sağlıklı duruyor. Eğer kuşlarda belli oranda bir doğum sonrasında sıkıntılar baş gösteriyorsa beni bilgilendirebilir misiniz? Tekrar kuluçkaya yatmasına engel olabilirim böylelikle gelecek yavrularda acı çekmemiş olur

Ekli dosyalar

• IMG-20210515-WA0016.jpeg
    IMG-20210515-WA0016.jpeg
    481.3 KB · Görüntüleme: 17
Merhaba, hem kuluçka öncesi hem de sonrası bir problem olabilir. Tespiti oldukça zor bir durumdur. Bir kaç soru sorarak sürece öyle yorum yapayım. Emin olmak için en azından
Yuvalık iç dış bir görsel atar mısınız?
Aynı şekilde anne baba da paylaşın.
Dışkı görselleri de atın mutlaka.

Ayaklar tam mı basmıyor yine ? çarpık bacak gibi değiller.

Oyla 0
Merhaba, hem kuluçka öncesi hem de sonrası bir problem olabilir. Tespiti oldukça zor bir durumdur. Bir kaç soru sorarak sürece öyle yorum yapayım. Emin olmak için en azından

Videodaki mavi anne olan kuşumuz, resimdeki soldan 2. Beyaz, mavi karışımı kuş ise baba. Yuvanın başka fotoğraflarını şu anda evde olmadığım için çekemedim fakat bu fotoğrafı buldum. Yuvanın iç kısmıda bu şekilde

Ekli dosyalar

• VID_182860914_100109_347.mp4
    VID_182860914_100109_347.mp4
    826.4 KB
  • IMG_20210515_143810_613.jpg
    IMG_20210515_143810_613.jpg
    104.1 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20210515_143720_628.jpg
    IMG_20210515_143720_628.jpg
    74.8 KB · Görüntüleme: 17
Oyla 0
yuvalık tercihiniz biraz yanlış. Bunun haricinde maşallah çok sağlıklı görünüyorlar. Plastik folluklu geniş yuvalık kullanmanızı önereyim bir daha ki sefer için. Bir de sahte yumurta alın mutlaka muhabbet kuşu yumurtası boyutunda ya da biraz daha büyüğü olabilir. İlk yavrular büyüdüğünde son 2 bebek çok ufak oluyor ve yükleniyorlar. Anne de epey bakıcı gibi maşallah oda üstlerine bastırıyor belli ki.
1_org_zoom.jpg
şu tip bir yuvalık örneğin

Oyla 0

Dışkı konusuna gelirsek baba normal yeşil renk küçük dışkılar yapıyor ama anne kuşun dışkısı nerdeyse tavuk dışkısı kadar büyük diyebilirim. Yumurtladığı için normal karşılıyordum
yuvalık tercihiniz biraz yanlış. Bunun haricinde maşallah çok sağlıklı görünüyorlar. Plastik folluklu geniş yuvalık kullanmanızı önereyim bir daha ki sefer için. Bir de sahte yumurta alın mutlaka muhabbet kuşu yumurtası boyutunda ya da biraz daha büyüğü olabilir. İlk yavrular büyüdüğünde son 2 bebek çok ufak oluyor ve yükleniyorlar. Anne de epey bakıcı gibi maşallah oda üstlerine bastırıyor belli ki.
Ekli dosyayı görüntüle 16967
şu tip bir yuvalık örneğin
Teşekkür ederim, birde eşini dövdüğü için biz yanından ayırdık fakat dişi kuşumuz tekrardan 2 defa yumurtlayıp üstüne yatmış ama çiftleşme olmadığına eminim. Eşini geri yanına koymalı mıyım? Ben biraz toparlansın diyerek 1 ay kadar ayrı tutmayı planlıyordum

Oyla 0
bu ihtimali elemeniz için soruyorum, önceki kuluçkalarda da hep aynı erkekle mi çiftleşti? son kuluçka sırasında ya da öncesinde ilaç vb kullandınız mı?

Oyla 0
Eşleşme evresinde plan program pek tutmuyor. Dişi başlattığı an kuluçkada eşi olsun olmasın devamını sağlıyor :( Eşleşmek istemezse de eşleşmiyorlar

Oyla 0
Yani yumurtaların dolu olma ihtimali var mıdır eşini geri mi koymalıyım? Ben boş olduğunu düşünüp atmayı planlıyordum
1 başarılı eşleşme oldu ise teoride 6-8 yumurta doldurabilir. Ancak uygulamaya yansıması pek doğru değil. Dolmuş olabilir yumurtalar. İlk yumurta için yarın kontrol ediniz. Kanlanma oluşmuş olabilir.

Oyla 0
Geri