Kuşum durmadan salya sümük hapşırmaya veya kusmaya başladı.

Plasma

iyikus.com Üyesi
Şuanda fotoğraf yükleyemem ama kuşum sürekli hapşırıyor veya kusuyor o kısmını tam anlayamadım ama sürekli vık vık tarzı garip sesler çıkarıyor. Gagasının etrafı hep sarımsı yeşilimsi karışmış renkler. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştığımdan dolayı ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Şu an olduğu yerde sadece bekliyor.

Şuanda fotoğraf yükleyemem ama kuşum sürekli hapşırıyor veya kusuyor o kısmını tam anlayamadım ama sürekli vık vık tarzı garip sesler çıkarıyor. Gagasının etrafı hep sarımsı yeşilimsi karışmış renkler. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştığımdan dolayı ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Şu an olduğu yerde sadece bekliyor.
En kısa zamanda görsel ekleyin.
Kusmuğunda koku var mı? Nesnelere mi kusuyor yoksa durduk yere mi kusuyor ? Kusmuk salya benzeri sıvı halinde mi yoksa sadece yem taneleri mi çıkarıyor?

En kısa zamanda görsel ekleyin.
Kusmuğunda koku var mı? Nesnelere mi kusuyor yoksa durduk yere mi kusuyor ? Kusmuk salya benzeri sıvı halinde mi yoksa sadece yem taneleri mi çıkarıyor?
Kusmuğunun garip bir kokusu var. Durduk yere kusuyor. Hem salyamsı sıvı hemde yem taneleri çıkarıyor. En kısa zamanda resim eklemeye çalışacağım.

Böyle devam ederse muhtamelen yarın veterinere götüreceğim. Veteriner biraz uzak olduğundan dolayı direk götüremedim.

Son düzenleme:
Kusmuğunun garip bir kokusu var. Durduk yere kusuyor. Hem salyamsı sıvı hemde yem taneleri çıkarıyor. En kısa zamanda resim eklemeye çalışacağım.

Böyle devam ederse muhtamelen veterinere götüreceğim. Veteriner biraz uzak olduğundan dolayı direk götüremedim.
Neden ısrarla görüntü paylaş mıyorsunuz? Böyle yardımcı olamayız. Ve kuşunuz ciddi hasta anlaşılan. Elinizi çabuk tutarsanız kuş için iyi olur.

Fotoğrafı biraz küçülterek halledebildim. Kusura bakmayın.
Ekli dosyayı görüntüle 32560
Kuşun durumu ciddi. Çok vakti yok. Ağzındaki koku kötü koku mu? Kuşta ishal var mı? Eczaneden hemen triflucan şurup alın. Bulamazsanız mikostatin alın. Alır almaz ağzına 1 damla damlatın. Sabah 1 damla,akşam 1 damla ağzına damlatın yuttuğundan emin olun. Ekstra alınması istenilen ilaçlar varsa diye diğer hocaları etiketliyorum konunuza. Ama siz dediğim ilacı şimdi alın hemen.
@Selçuk YÜKSEL @neanderthalensis @Umit. @Doğanay Y.

Kuşun durumu ciddi. Çok vakti yok. Ağzındaki koku kötü koku mu? Kuşta ishal var mı? Eczaneden hemen triflucan şurup alın. Bulamazsanız mikostatin alın. Alır almaz ağzına 1 damla damlatın. Sabah 1 damla,akşam 1 damla ağzına damlatın yuttuğundan emin olun. Ekstra alınması istenilen ilaçlar varsa diye diğer hocaları etiketliyorum konunuza. Ama siz dediğim ilacı şimdi alın hemen.
İshal sabah vardı ama şuan yok gibi duruyor.

İlacı bulmaya çalışacağım ama bulamazsam yapmam gereken farklı bir şey varmı?

İlacı bulmaya çalışacağım ama bulamazsam yapmam gereken farklı bir şey varmı?
Evde elma sirkesi varsa 50 ml içme suyu içerisine 6 damla sirkeden ekleyip karıştırın ve kuşa iki üç damla içirin. Sirke de antifungaldır. Tabi ilaç mutlaka alınmalı ama. Öncelikle triflucan. Bulamazsanız mikostatini alın. Şimdi almalısınız.

Bu arada kuşun yeni yaptığı dışkılarının fotoğrafını da paylaşın.
Hızlı resim com sitesini kullanarak buraya link atabilirsiniz.
Ayrıca kuş iştah kaybı yaşıyordur diye düşünüyorum. Kursaktan besleme yapmayı biliyorsanız 1.5 ml mama verin mama bilek yakmayacak sıcaklıkta olmalı.
Kuş iştahtan kesilmedi ise önüne sevdiği yiyecekleri koyun yesin,dal darı haşlanmış yumurta veya patates,ekmek..
Aç kalmasın.

Bu arada kuşun yeni yaptığı dışkılarının fotoğrafını da paylaşın.
Hızlı resim com sitesini kullanarak buraya link atabilirsiniz.
Ayrıca kuş iştah kaybı yaşıyordur diye düşünüyorum. Kursaktan besleme yapmayı biliyorsanız 1.5 ml mama verin mama bilek yakmayacak sıcaklıkta olmalı.
Kuş iştahtan kesilmedi ise önüne sevdiği yiyecekleri koyun yesin,dal darı haşlanmış yumurta veya patates,ekmek..
Aç kalmasın.
Kafesi daha yeni temizlediğimden dolayı dışkısı yok. Yaparsa atarım buraya. İştahtan kesilmedi.

Geri