Kuşum Duvara Çarptı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fyalison
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fyalison

Forum Sakini
Merhaba. Diğer başlıkta yazmak istemedim. Bugün her zaman kafes dışında oynadığı oyuncağıyla oynarken, oyuncaktaki salıncak düşünce çok korktu birden panikle uçunca duvara çarptı ve yere düştü kuşum :(
Düştüğünde öylece kaldı hemen kucağıma aldım bir süre durdu kıpırdamadan. Ama kendindeydi.
Sonra sağ ayağında bir tuhaflık farkettim. Oynatıyordu, yürüyebiliyordu ama parmağımı tam kavrayamıyordu :(
15 dk kadar kucağımda durduktan sonra uçtu kafesinin üzerine gitti. Ordan tekrar bana geldi. Uçuşunda bir sorun yoktu. Olayın üzerinden 3 saatten fazla geçti. Gidip yemeğini yiyor, suyunu içiyor. Kafeste gayet hareketli tepelere tırmanıyor. Ayağıyla tamamen kavrayabiliyor ama şöyle bir sorun var, normal mi çarpma sonrasında?
Tünekte dururken ayaklarını böyle hareket ettiriyor sürekli :(

Geçmiş olsun.
Kuşun kendine gelmesi,şoku rahat atlatması için varsa elektrolit verin.
Eğer pençesi üzerine basamama,şişme,tırnaklarda veya pençenin bir yerinde morarma- kararma gibi bir durum olursa,paylaşın.

Oyla 0
Geçmiş olsun.
Kuşun kendine gelmesi,şoku rahat atlatması için varsa elektrolit verin.
Eğer pençesi üzerine basamama,şişme,tırnaklarda veya pençenin bir yerinde morarma- kararma gibi bir durum olursa,paylaşın.
Çok teşekkürler. Elektrolit var hemen koyayım suyuna. Tünekleri çıkarsam direk aşağıda uyusa daha mı rahat eder acaba diye düşündüm ama.

Oyla 0
gerek yok ama isterseniz tüneği 1 taneye indirip, varsa oyuncakları çıkarıp hareketini kısıtlarsanız pençelerdeki yumuşak doku ezilmesi hareket etmediği için hızlı iyileşir.
1 tane olacak tüneği de yemliğin seviyesine indirin,suyunu da hemen yanına iliştirin, kuş fazla hareket etmez bu sayede.

Son düzenleme:
Oyla 0
gerek yok ama isterseniz tüneğ 1 taneye indirip,varsa oyuncakları çıkarıp hareketini kısıtlarsanız pencelerdeki yumuşak doku ezilmesi hareket etmediği için hızlı iyileşir.
1 tane olacak tüneği de yemliğin seviyesine indirin,suyunu da hemen yanına iliştirin, kuş fazla hareket etmez bu sayede.
Aynen dediğiniz gibi yaptım. Elektroliti de koydum suluğuna.

Oyla 0
Nasıl durumu?
Sıkıntı yok değil mi?
İyi görünüyor. Uçmasında, yemesinde, içmesinde bir sıkıntı yok.
Şöyle birkaç video yüklüyorum.
Sadece tünekte durup bir şeyle ilgilenmiyorken ayaklarını böyle oynatıyor. Dün ilk çarptıktan sonra aşırı sık yapıyordu bunu. Bugün sadece dinlenme pozisyonundayken yapıyor. Dışardayken, oynarken yapmıyor.

Ama ayağında şişme, basamama gibi bir durum yok.

Oyla 0
Daha öncede yapıyor muydu bilmiyorum. Ben dünden sonra pimpiriklenip, gözümü üstünden ayırmadığım için mi dikkatimi çekti bilmiyorum.

Oyla 0
Dün ayağının altından tünek düşüp koktuğu için psikolojik olarak kendini emniyete almak için yapıyor olabilir.Fiziksel bir bozukluk yok,pençeler sağlam.

Oyla 0
Dün ayağının altından tünek düşüp koktuğu için psikolojik olarak kendini emniyete almak için yapıyor olabilir.Fiziksel bir bozukluk yok,pençeler sağlam.
Hiç bu açıdan bakmamıştım ?
Dün o kadar korktu ki bir süre tünekte durmak istemedi. Kafesin tellerine tutunup gagasıyla da tutunup öyle durdu :(
İçim biraz rahatladı şimdi. Çok teşekkürler ☺️

Oyla 0
Geri