Kuşum galiba kabız olmuş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emirhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emirhan

iyikus.com Üyesi
Kuşumu komşumdan sahiplendim birşeye alışmadığı için sebze ve mama yemiyor 2 yıldır bende şimdi tekrardan mama siparişi verdim inşallah yedirirsem faydası dokunur ama yaklaşık 1 haftadır dışkısını yaparken kalçasını sallayıp ıkınıyor çıkaramayınca gagasıyla çıkarmaya çalışıyor, keyfi yerine uçuyor yemesi iyi ama dediğim gibi sebze vs yese sorun yaşamam ama yemiyor yani bundan 9 10 ay önce mama ve sebze denemiştim yememişti şimdi tekrardan denicem, sadece kum, taş, kemik, dal darı, yem yiyor. Şimdi suyuna 1 çay kaşığı sirke koydum faydalı olurmu ? Sizin bir tavsiyeniz varmı ? Sebze yedirmeyi mama yedirmeyi nasıl sevdirebilirim ?

Kuşumu komşumdan sahiplendim birşeye alışmadığı için sebze ve mama yemiyor 2 yıldır bende şimdi tekrardan mama siparişi verdim inşallah yedirirsem faydası dokunur ama yaklaşık 1 haftadır dışkısını yaparken kalçasını sallayıp ıkınıyor çıkaramayınca gagasıyla çıkarmaya çalışıyor, keyfi yerine uçuyor yemesi iyi ama dediğim gibi sebze vs yese sorun yaşamam ama yemiyor yani bundan 9 10 ay önce mama ve sebze denemiştim yememişti şimdi tekrardan denicem, sadece kum, taş, kemik, dal darı, yem yiyor. Şimdi suyuna 1 çay kaşığı sirke koydum faydalı olurmu ? Sizin bir tavsiyeniz varmı ? Sebze yedirmeyi mama yedirmeyi nasıl sevdirebilirim ?
Kıvırcık tamı yemiyor

K vitamini kabızlık önlemede birebir, elmada keza öyle. Eğer tüketmiyorsa sıvı ürünlerle durumu toparlayabilirsiniz. En basiti
bazı çayların servisi.

Maydanozu ilk uzattığım da dal darı zannetti ama sonrasında gagasını dokundurup kafasını sallamaya başladı, aslında ne olduğunu merak ediyor ama korkuyor. Çay konusun da neler yapabilirim ?

K vitamini kabızlık önlemede birebir, elmada keza öyle. Eğer tüketmiyorsa sıvı ürünlerle durumu toparlayabilirsiniz. En basiti
bazı çayların servisi.

bazı çayların servisi.
Sabah elma armut kıvırcık felan alıcam. Meyveleri iri iri doğrayıp kafesin tabanına koysam dikkatini çekermi ya da senin vereceğin bir tavsiye varmı ? Tellere asılan yuvarlak mamalığım da var ama o mamalık pek ilgisini çekmiyor.

bazı çayların servisi.
Hangi çaylar ve nasıl servis edicem ?

bazı çayların servisi.
Doğanay bey, az önce akyolkardeşlerden entrobac aldım bu kabızlığına iyi gelirmi ? Sonuçta bir probiyotik ve daha fazlası ?

Probiyotik iyi gelebilir elbette.
Dediğiniz şekilde doğrayıp sunabilirsiniz sebze meyveleri.
Çay içinse konuda yazıyor uygulama şekli. Demleyip suluğunun 3/1 şeklinde soğuk verilmeli.

Probiyotik iyi gelebilir elbette.
Dediğiniz şekilde doğrayıp sunabilirsiniz sebze meyveleri.
Çay içinse konuda yazıyor uygulama şekli. Demleyip suluğunun 3/1 şeklinde soğuk verilmeli.
Probiyotik toz olduğu için suyunda içmezse yemliğine nasıl koymam gerekiyor ? Mesela yemliği full yem doldurduktan sonra üstüne probiyotik eklesem doğrumu olur ?

Hemen etkisi görülebilir bir ürün olmayabilir ancak kabızlık için iyi gelecektir.
@Doğanay Y.
Doğanay bey, dün entrobac geldi suyuna koydum 1 2 kere içti sabah 6 gibi taze su koyup bugün saat 15.00 civarı tekrar entrobaclı su koydum ama hala kabız ve gagasıyla kalçasını kaşıyıp çıkartmaya çalışıyor bazen de ayağını kalçasına sürtüyor. Dediğim gibi sebze ve meyveye alışık olmadığı için versem de yemiyor. Suyuna eklediğim vitamin de ne kadar az olursa olsun bir şekilde anlayıp 2 3 kere içip bırakıyor ne yapıcam gerçekten elim kolum bağlı kaldı, bu aralar çok az da olsa iştahı düşüşte, yiyor ama eskisi gibi çok yemiyor. Dışkısı siyah ve yarısından biraz daha az kısmı beyaz şekilde dışkılıyor bazen de sadece siyah dışkılıyor, kuyruğu da hafif de olsa aşşağı yukarı sallanıyor, kalçasına baktığımda temiz bir sıkıntı yok ama dediğim gibi kabızlığı devam ediyor. Keyfi genel olarak yerinde uçuyor televizyona konuyor biraz orada dinlendikten sonra tekrar uçuyor vs. Ne yapmalıyım.

1- Öncelikle daha çok K vitamini yönünden zengin besinler verebilirsiniz; ıspanak, brokoli, roka, kıvırcık, salatalık gibi.
2- Divitsol tarzı pektin içerikli bir yem premiksi işinizi görebilir.
3- Anason ve rezene çayları da kabızlığa iyi geliyor.
4- Lahana ve şalgam tohumları da kabızlığı azaltıyor. Özellikle lahana tohumu bağırsak parazitleriyle mücadelede doğal yollardan bir tanesi.

Eğer hala düzelmez ise şırınganın iğnesini çıkarıp poposuna iki damla kadar zeytinyağı sıkabilirsiniz...

1- Öncelikle daha çok K vitamini yönünden zengin besinler verebilirsiniz; ıspanak, brokoli, roka, kıvırcık, salatalık gibi.
4- Lahana ve şalgam tohumları da kabızlığı azaltıyor. Özellikle lahana tohumu bağırsak parazitleriyle mücadelede doğal yollardan bir tanesi.

Eğer hala düzelmez ise şırınganın iğnesini çıkarıp poposuna iki damla kadar zeytinyağı sıkabilirsiniz...
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim K vitamini içerikli marulu denedim ama marul yokmuş gibi davranıyor, yeşil şeylerden korkmuyor ama yokmuş gibi davranıyor.
Yemini şu aşama da değişmek istemiyorum zaten çok iştahlı yemiyor. Yemim dahil herşeyim versele laga marka.
Ama lahana tohumunu yemine serpersem belki yiyebilir çünkü yeme benzer şeyleri yiyebiliyor, en kısa zamanda tedarik edicem.

Kızıl daldarını çok seviyor kabız olduğu için vermeyi kestim ama şu aşamada fazla yem yemediği için versem kabızlığı artarmı ? Şuan keyfi çok yerinde kalçası temiz ama dediğim gibi yemi eskisi gibi yemiyor ve kabız.

Kızıl daldarını çok seviyor kabız olduğu için vermeyi kestim ama şu aşamada fazla yem yemediği için versem kabızlığı artarmı ? Şuan keyfi çok yerinde kalçası temiz ama dediğim gibi yemi eskisi gibi yemiyor ve kabız.
Dal darıyı (kızıl ya da sarı fark etmez) haftada bir ya da iki defa verebilirsiniz. İshal durumlarında dışkıyı toparlamasına da yardımcı olur. Şu durumda vermenize gerek yok.

Geri