Kuşum göz çevresinde tüylerde seyrelme var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan WICARDO
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

WICARDO

iyikus.com Üyesi
Kuşum ilk kuluçkasıydı ve geçen hafta ilk yavru çıktı. Şuan 3 yavru çıktı. İlk yavru çıktığında felan acaba dedim yavru yumurtadan çıkarken yardım etti ve sanki yumurtanın sıvısı gelmiş gibi gaga kısmı kafasının etrafında felan ıslaklık vardı. Son iki gğndür fark ettim göz çevresinde tüylerde azalma görünüyor. Acaba ilk kuluçkası olup strese mi girmiştir bilemedim. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Merhaba hayırlı olsun öncelikle ☺️
Sorun Yok seyrelme degilde bozulma olmuş buda çok normal kuşları altına alırken yumurtalarin yerlerini değiştirirken olabiliyor yaşadığım bir durum

Çok teşekkür ederim. Bende böyle bi durum olmuştur die düşündün. Nasıl ilk yumurta çıktı sonra kafası gözü gagası felan ıslak gibiydi. Birde ilk defa anne baba oldular ondan da belki stresten olmuş olabilir dedim. Zaten yavrulardan sonra bir müddet dinlendirim herhalde ikisinidr ayırırım bir ay kadar ilk oldugundan zorlanmıştırlar

Çok teşekkür ederim. Bende böyle bi durum olmuştur die düşündün. Nasıl ilk yumurta çıktı sonra kafası gözü gagası felan ıslak gibiydi. Birde ilk defa anne baba oldular ondan da belki stresten olmuş olabilir dedim. Zaten yavrulardan sonra bir müddet dinlendirim herhalde ikisinidr ayırırım bir ay kadar ilk oldugundan zorlanmıştırlar
Merak etmeyin şuan için sorun yok takviyeleri ihmal etmeyiniz🙂

Kuluçka sürecinde bazı dişiler çok pisleniyor. Sizin kuşunuz da bunlardan bir tanesi. Kusma işini abartıyor ve her yerine bulaştırıyor. O bölge fazla sertleşiyor maalesef. Eğer stres olmaz dersen azıcık ılık su ile müdahale edin veya o göze dönen tüyü dikkatlice makasla kesin.

Geri