Kuşum hala uçamıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ysmmft
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ysmmft

iyikus.com Üyesi
Hocalarım eve başka bir kuş getirdikten sonra kuşumda anormal değişimler olmuştu. 8 yaşında kuşum hep çok hareketli ve konuşkan bir kuştu. Diğer kuş geldikten sonra konuşmamaya ve sürekli uyumaya başladı süreç içerisinde ne olduysa birden uçamamaya başladı yani uçuyordu ama uçmaya hazırlanırken sadece kanatlarını açıp bekliyordu sanki bi müddet düşündükten sonra uçuyordu o da kısa mesafe. Son bir aydır hiç uçmuyor. Bu arada diğer kuşu sahiplendirdim o gittikten sonra keyfi yerine geldi eskisi gibi ötüyor parmaklarımıza kur yapıyor yem yemeye de başladı ama bi kanadını sıkıntılı görüyorum.
Şöyle ki problem olan kanadı sol kanat. Ara ara titretiyor. Gözlemlediğim değişiklikler şu şekilde ;
1. Sağ kanadını ayağıyla birlikte gererken sol kanadında ayak kullanmıyor
2. Gerdikten sonra kanatlarını yukarı doğru kaldırdıkları bir hareket var onu sadece sağ kanadında yapabiliyor
3. Kafasını kaşırken sağ ayağını kanadından geçirebiliyor ama sol tarafta ayağını kanat altında çıkarmadan direkt kaşıyor.
Sol kanadının vücutla birleşme yerinde bir çıkıntı var kemik gibi. İnternetten baktığım tümör fotoğraflarına benzemiyor fotoda da çıkmıyor sadece elle dokununca hissedebiliyoruz hafif bir çıkıntı.
Zaten dokununca kaçmaya çalışıyor. Kafesin içinde oraya buraya çarpmış olsa tepinirken hiç görmedim.
2 ay önce falan kanat tüylerini düşürmüştü 3 adet. Onlar yerine mi gelemiyor acaba.
Keyfi yerinde ama bu kanattaki problem her neyse ona acı veriyor mudur 😞

Kanatta incinme kırık gibi birşey olabilir. Veya uçuş tüyleri eksik olabilir dökülmüş olabilir yani..

Kuşun kanatları görünücek şekilde bir kaç resim eklermisiniz. Ve uçmaya çalışırken bir video olursa iyi olur. Dışkılarının yakından resminede bakalım..

Kanatta incinme kırık gibi birşey olabilir. Veya uçuş tüyleri eksik olabilir dökülmüş olabilir yani..

Kuşun kanatları görünücek şekilde bir kaç resim eklermisiniz. Ve uçmaya çalışırken bir video olursa iyi olur. Dışkılarının yakından resminede bakalım..

Ekli dosyalar

• IMG_2262.jpeg
    IMG_2262.jpeg
    85.2 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_2277.jpeg
    IMG_2277.jpeg
    355.9 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_2278.jpeg
    IMG_2278.jpeg
    336.6 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_2284.jpeg
    IMG_2284.jpeg
    196.6 KB · Görüntüleme: 6

video nasıl ekleyebilirim ? Uçmaya yeltenmiyor bile ama kanat titremesini çekebilirim hocam.

Dışkısı iyi bir hastalık belirtisi yok. Kanatlarıda normal görünüyor. Uçmaması için görünürde bir sebep yok. Ancak bir röntgen çekilse ve detaylı muayene edilse iyi olur..

video nasıl ekleyebilirim ? Uçmaya yeltenmiyor bile ama kanat titremesini çekebilirim hocam.

Videoyu youtube yükleyip linkini buraya atın izleyelim..

Dışkısı iyi bir hastalık belirtisi yok. Kanatlarıda normal görünüyor. Uçmaması için görünürde bir sebep yok. Ancak bir röntgen çekilse ve detaylı muayene edilse iyi olur..

Videoyu youtube yükleyip linkini buraya atın izleyelim..
Bahsettiğim kanadı az da olsa uçmaya çalıştığı zamanlar düşük duruyordu şu an hiç uçamıyor tavuk gibi aynı ve kanadı diğerine göre yürürken yukarda duruyor.
Röntgeni normal veteriner çeker mi kanatlı uzman yok çünkü yaşadığım yerde. Çevre ilde egzotik kuşlara bakan bir veterinere götürdüm bana astım olduğunu ondan uçamadığını söyledi ben nedense hala kanatla ilgili problemi olduğunu düşünüyorum.

Bahsettiğim kanadı az da olsa uçmaya çalıştığı zamanlar düşük duruyordu şu an hiç uçamıyor tavuk gibi aynı ve kanadı diğerine göre yürürken yukarda duruyor.
Röntgeni normal veteriner çeker mi kanatlı uzman yok çünkü yaşadığım yerde. Çevre ilde egzotik kuşlara bakan bir veterinere götürdüm bana astım olduğunu ondan uçamadığını söyledi ben nedense hala kanatla ilgili problemi olduğunu düşünüyorum.

Astımla falan alakası olucağını sanmıyorum. İnternetten bulduğunuz veterinerleri arayıp sorun röntgen çekiyormusunuz diye. En azından kanatta bir sıkıntı varsa belli olur röntgende..

Astımla falan alakası olucağını sanmıyorum. İnternetten bulduğunuz veterinerleri arayıp sorun röntgen çekiyormusunuz diye. En azından kanatta bir sıkıntı varsa belli olur röntgende..
Peki hocam bazı kuşların röntgen esnasında stresten kalp krizi geçirdiğini falan duymuştum. Böyle bir şey mümkün mü ?

Merhaba, germe hareketi sırasında farklı yöntemler kullanabilir. Tam olarak sağ -sol kavramı olarak aciklanamaz ancak anlaşılır olması adina bir kısmı daha kuvvetli ayak veya kanatları olabiliyor. Dediğiniz belirtiler daima tek yönde olsaydi merkezi sinir sisteminde sorun var derdim.
Tüy eksiği zayıf görünüyor. Bu haliyle uçması beklenir doğrusu. Bir de videoys göre sol kanatta tüy kırığı olabilir. Bu da titretme davranışını tetikleyebilir. Titretme ek olarak vücut ısısı dengeleme ve stres durumlarinda da gözlemlenebilir.
Kanat bağlantı noktalarinda zaman zaman kemiksi yapılar, şişmeler gözlemlenebilir.
Hiç uçmak istemeyen sağlıklı bir kuşum vardı. Ne denediysem olmadı. Bir türlü uçmaya cesaret edemiyordu. Tüy eksiği de yoktu. Onun karakterini öyle kabul ettim 🤗. Benimle 4 yıl yaşadı.
Röntgen sonrası spesifik bir durum yoksa ilk olarak salmo mix gibi bir ürün kullanınız. Genelde kanat tutulmaları bu durumla alakalı olur. En azından elenmiş olur.

Merhaba, germe hareketi sırasında farklı yöntemler kullanabilir. Tam olarak sağ -sol kavramı olarak aciklanamaz ancak anlaşılır olması adina bir kısmı daha kuvvetli ayak veya kanatları olabiliyor. Dediğiniz belirtiler daima tek yönde olsaydi merkezi sinir sisteminde sorun var derdim.
Tüy eksiği zayıf görünüyor. Bu haliyle uçması beklenir doğrusu. Bir de videoys göre sol kanatta tüy kırığı olabilir. Bu da titretme davranışını tetikleyebilir. Titretme ek olarak vücut ısısı dengeleme ve stres durumlarinda da gözlemlenebilir.
Kanat bağlantı noktalarinda zaman zaman kemiksi yapılar, şişmeler gözlemlenebilir.
Hiç uçmak istemeyen sağlıklı bir kuşum vardı. Ne denediysem olmadı. Bir türlü uçmaya cesaret edemiyordu. Tüy eksiği de yoktu. Onun karakterini öyle kabul ettim 🤗. Benimle 4 yıl yaşadı.
Röntgen sonrası spesifik bir durum yoksa ilk olarak salmo mix gibi bir ürün kullanınız. Genelde kanat tutulmaları bu durumla alakalı olur. En azından elenmiş olur.
Yani hocam 8 yaşında bir kuşun eskisi gibi hareketli olmasını beklemiyorum ama bir anda böyle olunca şaşırdım doğrusu. Gözlemlediğim belirtileri de önceden her iki kanadında yaparken şu an sıkıntılı olduğunu düşündüğüm kanadında yapmayınca herhalde sorun kanat dedim kanadın ortasından ayağını çıkarıp kaşıyor o da çoğu zaman kaşıyamıyor yanağını çevirip bana kaşıttırıyor.
Mesela oyuncak kuşu var gidip ona kur yapıyor önceden her iki kanadıyla kavrarken şu an sadece sağ kadıyla kavramaya çalışıyor.
O çıkıntı diğer kanadında yok kanadın kırık olma durumu beni korkutuyor muhtemelen öyle bir durum varsa da şimdiye kaynamıştır herhalde.
Tutulma dediğiniz olay insanlarda olan tutulma gibi bir şey mi acaba ?
Bir de eğer kırık çıkık durumu varsa bu kuşumu öldür mü ?
Şu an keyfinin yerinde olmasına şükrediyorum.
Veteriner 8 sene tek yaşayıp kendini insan sanan bir kuş yabancı bir kuş gelince strese girmiş ve o yüzden uçmayı da istemiyor olabilir dedi ama bilemiyorum

Son düzenleme:
yaş kısmını kaçırmışım. Onun da etkisi olabilir. 8 yaş muhabbet kuşları için yaşlı kabul ediliyor.
Kırık çıkık durumu yere göre değişir. Bence öyle bir şüpheniz varsa veterinere göstermelisiniz.

yaş kısmını kaçırmışım. Onun da etkisi olabilir. 8 yaş muhabbet kuşları için yaşlı kabul ediliyor.
Kırık çıkık durumu yere göre değişir. Bence öyle bir şüpheniz varsa veterinere göstermelisiniz.
Ama çok hasta olsaydı bu kur yapma, konuşma, yem yeme durumları olmazdı değil mi ?

Geri