Hocalarım eve başka bir kuş getirdikten sonra kuşumda anormal değişimler olmuştu. 8 yaşında kuşum hep çok hareketli ve konuşkan bir kuştu. Diğer kuş geldikten sonra konuşmamaya ve sürekli uyumaya başladı süreç içerisinde ne olduysa birden uçamamaya başladı yani uçuyordu ama uçmaya hazırlanırken sadece kanatlarını açıp bekliyordu sanki bi müddet düşündükten sonra uçuyordu o da kısa mesafe. Son bir aydır hiç uçmuyor. Bu arada diğer kuşu sahiplendirdim o gittikten sonra keyfi yerine geldi eskisi gibi ötüyor parmaklarımıza kur yapıyor yem yemeye de başladı ama bi kanadını sıkıntılı görüyorum.
Şöyle ki problem olan kanadı sol kanat. Ara ara titretiyor. Gözlemlediğim değişiklikler şu şekilde ;
1. Sağ kanadını ayağıyla birlikte gererken sol kanadında ayak kullanmıyor
2. Gerdikten sonra kanatlarını yukarı doğru kaldırdıkları bir hareket var onu sadece sağ kanadında yapabiliyor
3. Kafasını kaşırken sağ ayağını kanadından geçirebiliyor ama sol tarafta ayağını kanat altında çıkarmadan direkt kaşıyor.
Sol kanadının vücutla birleşme yerinde bir çıkıntı var kemik gibi. İnternetten baktığım tümör fotoğraflarına benzemiyor fotoda da çıkmıyor sadece elle dokununca hissedebiliyoruz hafif bir çıkıntı.
Zaten dokununca kaçmaya çalışıyor. Kafesin içinde oraya buraya çarpmış olsa tepinirken hiç görmedim.
2 ay önce falan kanat tüylerini düşürmüştü 3 adet. Onlar yerine mi gelemiyor acaba.
Keyfi yerinde ama bu kanattaki problem her neyse ona acı veriyor mudur
Şöyle ki problem olan kanadı sol kanat. Ara ara titretiyor. Gözlemlediğim değişiklikler şu şekilde ;
1. Sağ kanadını ayağıyla birlikte gererken sol kanadında ayak kullanmıyor
2. Gerdikten sonra kanatlarını yukarı doğru kaldırdıkları bir hareket var onu sadece sağ kanadında yapabiliyor
3. Kafasını kaşırken sağ ayağını kanadından geçirebiliyor ama sol tarafta ayağını kanat altında çıkarmadan direkt kaşıyor.
Sol kanadının vücutla birleşme yerinde bir çıkıntı var kemik gibi. İnternetten baktığım tümör fotoğraflarına benzemiyor fotoda da çıkmıyor sadece elle dokununca hissedebiliyoruz hafif bir çıkıntı.
Zaten dokununca kaçmaya çalışıyor. Kafesin içinde oraya buraya çarpmış olsa tepinirken hiç görmedim.
2 ay önce falan kanat tüylerini düşürmüştü 3 adet. Onlar yerine mi gelemiyor acaba.
Keyfi yerinde ama bu kanattaki problem her neyse ona acı veriyor mudur