Kuşum halsiz, üşüyor ve zor dışkılıyor

lunarbirb

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar merhaba daha önce de pek çok kez konu açtım benzer konuyla alakalı veterinere gittim bir şeyi yok, hatta çok iyi dedi ama bugün kuşum durduk yere halsizleşti kakasını yapamamaya başladı. Üşüdüğünden battaniyenin altında beraber yattım. Poposuna zeytinyağı sürdüm ve hepsinin sonunda resimdeki gibi bir kaka yaptı. Ara ara kusarmış gibi yapıyor ama kusmuyor. Günden güne zayıfladığını düşünüyorum. Yarın yine veterinere gideceğim ama kuşumun neden böyle olabileceği konusunda size de danışmak istedim.IMG_20210103_212236.jpg

tekrar gidecekseniz kanatlılara bakan bir veterinere gidin bence. önceki hekim kuşlar konusunda tecrubeli olmayabilir

Oyla 0
Dışkı basit bir ishal dışkısı olabileceği gibi trichomanas ya da karaciğer problemlerini gösteriyor olabilir. Kesinlikle veterinerin görmesi gereken bir dışkıdır.

Oyla 0
Yemek yemediği için de o şekilde çıkmış olabilir dışkısı. Yumurta maması verin dışkılarını sonra gözlemleyin derim.

Yolda iyileşmek gibi bir şey olamaz. Kanatlıdan anlayan bir veterinere giderseniz bir süre bekletip(dışkı almak için) mutlaka dışkı analizi yaparlar. Maalesef mubişlerimizin hastalıkları dışkıya bakmadan anlaşılmıyor.

Oyla 0
Dışkı basit bir ishal dışkısı olabileceği gibi trichomanas ya da karaciğer problemlerini gösteriyor olabilir. Kesinlikle veterinerin görmesi gereken bir dışkıdır.
Şuan keyfi gayet yerinde bana yaşattığı 5 korku dolu saatten sonra Ötüyor, kaşınıyor, zıplıyor. Bütün hepsi dışkılayamamaktanmış. Peki başka bir sorum daha var. Kuyruk atmasını nereye kadar normal karşılayabiliriz. Hafifçe aşağı yukarı çıktığını görüyorum bazen ben mi kuruntu ediyorum diye düşünüyorum.

Oyla 0
Yemek yemediği için de o şekilde çıkmış olabilir dışkısı. Yumurta maması verin dışkılarını sonra gözlemleyin derim.

Yolda iyileşmek gibi bir şey olamaz. Kanatlıdan anlayan bir veterinere giderseniz bir süre bekletip(dışkı almak için) mutlaka dışkı analizi yaparlar. Maalesef mubişlerimizin hastalıkları dışkıya bakmadan anlaşılmıyor.
O lafın gelişiydi kusura bakmayın. :D yarın gittiğimde sorayım. Yumurta maması vermeyin dedi veteriner verdiği vitaminle beraber kullanırsam ishal yapabileceğini söyledi. Ama şu zamana kadar yapmadılar o analizi. Kuştan anlayan veteriner listesi filan var mı peki?

Oyla 0
evet bu aşamada mama uygun olmaz. Maalesef deneyimler paylaştıkça, konu açıyoruz. Şuan için öyle bir listemiz yok

Oyla 0
evet bu aşamada mama uygun olmaz. Maalesef deneyimler paylaştıkça, konu açıyoruz. Şuan için öyle bir listemiz yok
IMG_20210103_224748.jpgIMG_20210103_224748.jpgkakası buna döndü şuan Eylül ayında da benzer bir konuyu açmıştım ve ikisinde de ortak bir şey farkettim dün de mısır patlattım... Sanırım ne yapmam gerektiği çok açık.

Oyla 0
Farklı gıdalar kuşun dışkısını bozar. Buda o şekilde görünüyor. Hassas bu konuda belli ki

Oyla 0
Geri