Kuşum hasta ve şu anki dışkısından anlam çıkarmak istiyorum

aleynagunesxx

iyikus.com Üyesi
Kuşum dünden beri kustu titredi bişey yemedi veterinere götürdüm antibiyotik verdi yem yemeye hali yok elimde biraz yediriyprum güçsüz kalmasın diye ama dışkısı koyu yeşil ve çok katı olmasa da yinede katı geldi Bi sorun var mı acaba bide çok hasta olduğu için güçsüz kalmasın diye nasıl Bi mama hazırlayabilirim ne yedirebilirim lütfen ikisinide cevaplarsanız çok mutlu olurum

Tedavi devam edilmeli yem için dal darı ve aspur verilebilir mama konusunda şekerli gıdalardan uzak durulmalı hiç birşey yemiyorsa elle besleme maması alarak siz yedirmelisiniz

Oyla 0
Merhaba suyuna mutlaka elektrolit katınız ve kabarmalı bir durum gözlemleniyorsa ortam ısısını bir kaç derece arttırınız. Dal darı veriyorsanız dal darıyı elektrolitli suya batırarakta verebilirsiniz.
İyi haşlanmış yumurta maması yapabilirsiniz. Kuşunuz hangi gıdaları seviyor analiz etmiş olmalısınız. Bunları vererek yemeye teşvik edebilirsiniz.

Oyla 0
Kuşum dünden beri kustu titredi bişey yemedi veterinere götürdüm antibiyotik verdi yem yemeye hali yok elimde biraz yediriyprum güçsüz kalmasın diye ama dışkısı koyu yeşil ve çok katı olmasa da yinede katı geldi Bi sorun var mı acaba bide çok hasta olduğu için güçsüz kalmasın diye nasıl Bi mama hazırlayabilirim ne yedirebilirim lütfen ikisinide cevaplarsanız çok mutlu olurum

Kusma genelde mantar ve koksidiyoz kaynaklıdır. Çok az ihtimallede üsütme kaynaklıdır. Eğer sorun mantarsa antibiyotik daha kötü yapar. Veterinerler genelde ezbere ilaç veriyor genelde antibiyotik (baytril) veriliyor. O yüzden kuşun sorununu anlamadan ilaç vermeyin. Kuşun dışkılarını ekleyin ona göre daha iyi yorumlıyıcam...

Oyla 0
Kusma genelde mantar ve koksidiyoz kaynaklıdır. Çok az ihtimallede üsütme kaynaklıdır. Eğer sorun mantarsa antibiyotik daha kötü yapar. Veterinerler genelde ezbere ilaç veriyor genelde antibiyotik (baytril) veriliyor. O yüzden kuşun sorununu anlamadan ilaç vermeyin. Kuşun dışkılarını ekleyin ona göre daha iyi yorumlıyıcam...
Şimdi şöyle bu gün kustuğunu hiç görmedim 2 gün boyunca kustu ve bu gün kesildi kendine geldi öncesine göre gayet iyi ama ben o antibiyotiği içiriyorum ne yapacağımı bilmiyorum kafam karıştı

Ekli dosyalar

• IMG-20200529-WA0003.jpeg
    IMG-20200529-WA0003.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 10
Oyla 0
Neden mantar olurlar? Bu arada bu sabah yaptığı dışkısı koyu yeşil ve ben nasıl anlayacağım ya antibiyotik tetiklerse

Oyla 0
Şimdi şöyle bu gün kustuğunu hiç görmedim 2 gün boyunca kustu ve bu gün kesildi kendine geldi öncesine göre gayet iyi ama ben o antibiyotiği içiriyorum ne yapacağımı bilmiyorum kafam karıştı

Antibiyotikten sonra kusma kesildiyse veteriner doğru ilacı vermiştir devam edin kullanmaya.

Oyla 0
Neden mantar olurlar? Bu arada bu sabah yaptığı dışkısı koyu yeşil ve ben nasıl anlayacağım ya antibiyotik tetiklerse

Kafese beyaz havlu kağıt yada beyaz peçete serin 3-4 tane dışkı yapsın resmini çekip atın buraya. Bayat yem, bayat su, yumurta mamasının uzun süre beklemesi vs. mantar sebepleridir.

Oyla 0
Aspur yemi var bende 3 4 ay oldu o bayatlamışmıdır sizce
Dışkılar fena değil. Veteriner önerdiği gün boyunca kullanınız. Yemler kolay bozulmazlar ama raf ömürlerinin dolmasına az kaldı. Yem hasatları Haziran - Temmuz sonları yapılıyor ve paketlenip piyasaya sürülüyor. Bu nedenle yeni mahsüller yaklaşık Ağustosta bizlere ulaşır.

Oyla 0
Dışkılar çok iyi görünmüyor ama düzelmeye başladıysa ilaca devam edin...

Oyla 0
Geri