Kuşum hasta yardıma ihtiyacım var

Akın Kılıç

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşum son bir iki gündür yem yemiyor, biraz kabarık duruyor ve ishal. Belki yer diye kırmızı dal darı verdim onu afiyetle yedi. Bir de kuş kumunu çok yiyor. Yemi bayatLamış olabilir diye düşündüm yeni paket açtım onu da yemedi. Dört gün önce yanındaki muhabbet kuşum ölmüştü onda da ishal vardı. Dışkısı böyle görünüyor ne yapmalıyım? 6D836CDA-1C4D-46E0-A4A0-56BA7A596325.jpeg

Yoğun ishal görünüyor. Öncelikle yem yememe sebebi çözülmesi gerekir. Gerekirse elle besleme maması hazırlayıp beslenmelidir.
Bana kalırsa bir veterinere danışınız. İlaç öneremiyorum çünkü besin tüketmiyor.

Oyla 0
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. İki gündür sadece dal darı ve kuş kumu yiyordu. Sirkeli su da verdim. Bugün kendi yeminden de yemeye başladı. İshali tam düzelmese de daha iyi oldu ama bazen kahverengi dışkı çıkarıyor. Sebebini biliyor musunuz?

Oyla 0
Altındaki gazeteyi değiştirmiştim o yüzden resmini çekemedim. Ama sanırım dal darıdanmış. Artık kendi yemini sorunsuz bir şekilde yiyor ama hala halsizliği ve ishali devam ediyor. Bugün dışkısının neredeyse tamamı beyaz ve sıvıydı. Veterinere götüremiyorum. İlaç vermem gerekiyor mu ve hangi ilacı vermeliyim bir fikriniz var mı?

Oyla 0
Merhaba muhabbet kuşum son bir iki gündür yem yemiyor, biraz kabarık duruyor ve ishal. Belki yer diye kırmızı dal darı verdim onu afiyetle yedi. Bir de kuş kumunu çok yiyor. Yemi bayatLamış olabilir diye düşündüm yeni paket açtım onu da yemedi. Dört gün önce yanındaki muhabbet kuşum ölmüştü onda da ishal vardı. Dışkısı böyle görünüyor ne yapmalıyım? Ekli dosyayı görüntüle 5440
Triflucan kullanmanıza şu aşamada gerek yok. Bakteriyel bir isale benziyor. Sindirimsel bir sorunu olduğunda kumu aşırı tüketme eğilimi gösterirler illa mantara bağlamak çokta doğru olmaz. Kuşta yem kusma, kafeste koku var mı? Bir kaç dışkı ekleyin güncel olarak. Veteriner varsa götürmeniz daha hesaplı olur. Onun üzerinden ilaç öneririz. Şu aşamada kısaca Ne tüketiyorsa onu önüne bolca verin

Oyla 0
Çok üzüldüm kaybınıza :( Benimde bir kuşum öyle olmuştu. Genelde iç kanama gözlemlendiğinde kan çıkıyor :(

Oyla 0
Geri