Kuşum Kabardı yardım edin

emreazman

Yeni Üye
merhaba öncelıkle herkese dune kadar neşeli olan hareketli olan muhabbet kusu ıkı gundur durgunlastı cok hareket etmıyor tuylerı kapardı ve nefes alısverısı hızlandı nefesınde bı hırıltı ses yok ama sebebı nedirWhatsApp Image 2021-01-02 at 10.55.54 (1).jpeg

kuş aniden hastalanmış ve dışkı da kötü gözüküyor, ben olsam risk almam bugün antibiyotik başlarım. açık herhangi bir veteriner kliniğinden enrofloksasin etken maddeli antibiyotik alıp ( enrocure, baytril vb. markalar) kullanılışını buradan sorabilirsiniz, en kolay ulaşabileceğiniz ilaç bu. veterinerden enjektör de alın, su içmezse kullanmanız gerekebilir. sokağa çikma yasağında veterinere gidebilirsiniz

not: maddi durumunuz müsaitse kuşu da veterinere götürebilirseniz daha iyi olur, ancak her durumda bugün ilaç başlamanız lazım kuşun vakti yok

Son düzenleme:
Oyla 0
beşeri antibiyotik o da işinizi görür ancak dozajını bilmiyorum. bilen birisi yazsın buradan, hemen başlayın

Oyla 0
kuş aniden hastalanmış ve dışkı da kötü gözüküyor, ben olsam risk almam bugün antibiyotik başlarım. açık herhangi bir veteriner kliniğinden enrofloksasin etken maddeli antibiyotik alıp ( enrocure, baytril vb. markalar) kullanılışını buradan sorabilirsiniz, en kolay ulaşabileceğiniz ilaç bu. veterinerden enjektör de alın, su içmezse kullanmanız gerekebilir. sokağa çikma yasağında veterinere gidebilirsiniz

not: maddi durumunuz müsaitse kuşu da veterinere götürebilirseniz daha iyi olur, ancak her durumda bugün ilaç başlamanız lazım kuşun vakti yok
Hiç bir şekilde emin olunmadan antibiyotik verilmez.Mantar enfeksiyonu varsa daha da kötü eder.Onu geçtim, enrofloksasin etki ettiği bir bakteri dahi olsa ona karşı dirençli olabilme ihtimali var. Bu sebeple kültür antibiyogram olmadan antibiyotik kullanmak kör kurşun atmaktan farksızdır .

@emreazman veterinere gitmek sokağa çıkma yasağına dahil değil yani rahatça veterinere gidebilirsin lakin gitmen gereken yer
istanbulvet .com olmalı sitesine gidip numaralarından ulaşmayı deneyin.

Oyla 0
kuş ölüyor , o yüzden en yüksek olasılığa göre , en kolay ulaşılabilecek, her veterinerde bulunan (kliniklerin çoğu kapalı şu an) ilacı tavsiye ediyorum, altına da yazıyorum hemen bugün tedaviye başlamaniz lazım, imkanınız varsa BUGÜN veterinere götürün diye.

sizin yazdıklarınızın teknik olarak dogru olduğunu zaten herkes biliyor. ama siz hem ilaç kullanma diyorsunuz, hem istanbulvet olsun başka veteriner olmasın diyorsunuz. istanbulvet'ten 2 gün sonraya randevu alsın, muayene test ilaç vb. 750-1000tl para versin , test sonucuna göre ilaç başlasın, bunları herkes biliyor zaten çok güzel çok doğru ama bu kuş ölüyor vakti yok ve ayrıca herkes istanbulvet'e gidecek maddi imkana sahip olamayabilir, türkiye istanbul'dan ibaret değil. bakın arkadaş veterinere ilaç almaya bile gidemem, evdeki amoksisilini kullansam olur mu diyor.

burada herkes her başlıkta ilaç tavsiyesi yazıyor , internetin olayı bu zaten..

Oyla 0
Geri