1 haftalık bir muhabbet kuşum var. Elime alıştırdım, kafesinden tüneği ile çıkartıyorum ama gitmiyor. Ya tekrar kafesine gidiyor ya da üstüne çıkıp duruyor sadece. Bu neden olabilir?
Merak etmeyin ortama ve size biraz daha alışması için ona zaman tanıyın. Aynı durum benim kuşumda da olmuştu şimdi elimden omzumdan inmiyor Tek yapmanız gereken beklemek ve bu süreçte ona karşı ilginizi kesmemek1 haftalık bir muhabbet kuşum var. Elime alıştırdım, kafesinden tüneği ile çıkartıyorum ama gitmiyor. Ya tekrar kafesine gidiyor ya da üstüne çıkıp duruyor sadece. Bu neden olabilir?
Ekli dosyayı görüntüle 12977Ekli dosyayı görüntüle 12978
Ek olarak normalde benim odamda kalıyor. Dışarı çıktığında kaçmaması için daha küçük bir odaya götürüyorum. Oraya alışmadığı için olabilir mi?
Şu 2-3 gündür kafesinin olduğu odada çıkarıyorum. Bazen kafama konuyor. Çıkmak istediğinde tüneklerinde bir oraya bir buraya zıplıyor. Ama elime gelmiyor hala. Bir sorun yoktur değil mi?Kendi sorunuzun cevabını kendiniz vermişsiniz Kuşu hiç bilmediği odaya götürüp orda uçup gezmesini beklemeyin. Aynı odada hatta aynı odanın aynı yerinde kafesi dursun hep. Kafesin yerini bile değiştirmeyin. Bir süre sonra alışıcaktır merak etmeyin...