Kuşum kafesinden ayrılmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Pethus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Pethus

iyikus.com Üyesi
1 haftalık bir muhabbet kuşum var. Elime alıştırdım, kafesinden tüneği ile çıkartıyorum ama gitmiyor. Ya tekrar kafesine gidiyor ya da üstüne çıkıp duruyor sadece. Bu neden olabilir?

1 haftalık bir muhabbet kuşum var. Elime alıştırdım, kafesinden tüneği ile çıkartıyorum ama gitmiyor. Ya tekrar kafesine gidiyor ya da üstüne çıkıp duruyor sadece. Bu neden olabilir?

Ortama alışması için biraz zaman verin. Kuşun bir kaç resmini atarmısınız..

Oyla 0
Merak etmeyin ortama ve size biraz daha alışması için ona zaman tanıyın. Aynı durum benim kuşumda da olmuştu şimdi elimden omzumdan inmiyor :D Tek yapmanız gereken beklemek ve bu süreçte ona karşı ilginizi kesmemek:giggle:

Oyla 0
Tabii ki bu da başlıca bir etken. Hangi odada duruyorsa o ortama alışması gerek yaptığınız yanlış ve alışma sürecini uzatan şeylerden. Kuşlar Kafesini kendi evi olarak benimsediği için orada güvende hissettiği için oradan ayrılmıyor doğal olarak.

Oyla 0
Ekli dosyayı görüntüle 12977Ekli dosyayı görüntüle 12978
Ek olarak normalde benim odamda kalıyor. Dışarı çıktığında kaçmaması için daha küçük bir odaya götürüyorum. Oraya alışmadığı için olabilir mi?

Kendi sorunuzun cevabını kendiniz vermişsiniz :) Kuşu hiç bilmediği odaya götürüp orda uçup gezmesini beklemeyin. Aynı odada hatta aynı odanın aynı yerinde kafesi dursun hep. Kafesin yerini bile değiştirmeyin. Bir süre sonra alışıcaktır merak etmeyin...

Oyla 0
Kendi sorunuzun cevabını kendiniz vermişsiniz :) Kuşu hiç bilmediği odaya götürüp orda uçup gezmesini beklemeyin. Aynı odada hatta aynı odanın aynı yerinde kafesi dursun hep. Kafesin yerini bile değiştirmeyin. Bir süre sonra alışıcaktır merak etmeyin...
Şu 2-3 gündür kafesinin olduğu odada çıkarıyorum. Bazen kafama konuyor. Çıkmak istediğinde tüneklerinde bir oraya bir buraya zıplıyor. Ama elime gelmiyor hala. Bir sorun yoktur değil mi?

Oyla 0
Süreci tekrar değerlendirin lütfen.

Oyla 0
Geri