Kuşum kafesinin tabanına oturdu, tünekleri kemiriyor ve korkuyor(korkutuyor)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zehraw_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zehraw_

Yeni Üye
merhabalar bir hafta önce max 2.5 aylık bir erkek muhabbet kuşu aldık evimize. hala bizden korkuyor ama her gün ruh hali çok farklı, dün kafese elimi sokup seviyorsam bugün yaklaşmama bile izin vermiyor. zamanla alışır diye düşünüyorum henüz çok yeni, normalde kafesin dışından parmağımla seviyordum ama bugün uyandığımdan beri büyük bir adrenalin içinde.
ordan oraya koşup duruyordu ve cok heyecanlıydı. hatta birkaç kez yere de düştü. ilk başlarda komik geliyordu ama ilerleyen saatlerde gaga taşının yanından geçip tünekleri, telleri ve eşyaları ısırdı sürekli.
arkadaşıma sordum ve internetten okuduguma göre ya dışarı çıkmak istiyor,oyun istiyor(ama elimi yaklaştırmama bile izin vermedi) ya da gagasını törpülemek istiyor.
biraz sakinlesmisti ama son bir kaç saattir de genelde yerde duruyor ya da tavanda veya eşyalarda tuhaf tuhaf hareketler yapıyor ters falan dönüyor aşağıya sarkıyor (fotoğraflarını ekliyorum)

bu anlattıklarım beni çok rahatsız etti daha önce böyle değildi sorunu ne çözemiyorum.

bildiğiniz kafesin tabanında zıplıyor şuan,sesler çıkarıyor. yanına gidince veya ona bakınca susuyor. baktım yerdeki ızgarayı kaldırmaya çalışıyormuş düzelttim, bu hareketleri ilgi için yaptığını düşündüm ama elimi yaklaştırınca bazen ördek gibi sesler çıkarıyor, kaçıyor, sinirleniyor sanki. saldırganlaştı.

birde bana hala alışamadığını düşünüyorum. ama aslında çok ilgiliyiz ailecek.
bu iki konuda tavsiyesi ve bilgisi olanlar cevaplarınız için çok teşekkür ediyorumm ve biraz uzun oldu kusura bakmayın

Moderatörün son düzenlenenleri:
Eveet. Kuşunuz öncelikle dişi gibi görünüyor. Ceresini görebileceğim bir fotoğrafa ihtiyacım var. Bunalımda diyelim şimdilik kuşunuz. İntihara meyilli olabiliyor kuşlar bazı durumlarda. Kafesten çıkma isteği de olabilir ancak ilk dediğimde olabilir.

Oyla 0
Eveet. Kuşunuz öncelikle dişi gibi görünüyor. Ceresini görebileceğim bir fotoğrafa ihtiyacım var. Bunalımda diyelim şimdilik kuşunuz. İntihara meyilli olabiliyor kuşlar bazı durumlarda. Kafesten çıkma isteği de olabilir ancak ilk dediğimde olabilir.

bize satıcı erkek demişti ama buyrun fotoğraf bu

Moderatörün son düzenlenenleri:
Oyla 0
Ben suna sahit oldum ya adam isi bilmiyordu yada bilerek verdi adamin teki 2 tane yavru almıs bir disi bir erkek diye isin tuhaf kısmı ikiside erkek ve eslemek istiyor yellendim bak yine

Oyla 0
Belkide onu erkek olarak bilmeniz, psikolojik olarak eğitiminizi güçlendirmiştir. Dişi olduğunu bilseydiniz zaten bu konuda zayıflar düşüncesiyle üzerine gitmeyecektiniz:) Bunu da ayrı bi şans olarak düşünün bence. Dişi ve erkek arasında taklit konusunda çok büyük farklar yoktur. Maşallah çok tatlı.

Oyla 0
Ama öyle oluyor sen erkek istersin elinde disi vardır hemen sana erkek der sen disi istersin elinde erkek vardır yavru ceresi oturmadı kesin disi der bu böyle yani
aslında ben ilk defa kuş aldığım için bilmiyordum erkek dedi inandım, gerçi bir arkadaşıma da erkek deyip dişi papağan vermiş bilerek yapmıyordur umarım ama olsun:)

Oyla 0
Belkide onu erkek olarak bilmeniz, psikolojik olarak eğitiminizi güçlendirmiştir. Dişi olduğunu bilseydiniz zaten bu konuda zayıflar düşüncesiyle üzerine gitmeyecektiniz:) Bunu da ayrı bi şans olarak düşünün bence. Dişi ve erkek arasında taklit konusunda çok büyük farklar yoktur. Maşallah çok tatlı.
evet çok doğru söylediniz cidden öyle oldu dişilerin alışma süreci daha uzun oluyormuş ama bizimki geleli bir hafta olmasına rağmen dün elimizden yem yemeye başladı maşallah, çok ilgilendik çok üstüne düştük işe de yaradı çok alıştık ona

Oyla 0
Ekli dosyayı görüntüle 12122
bize satıcı erkek demişti ama buyrun fotoğraf bu
Yaaaaa benim güzel kızımmmm maşallah :) benim mavişimin aynısı.
bana da erkek diye vermişlerdi daha 20 günlüktü minicikti 9 ay boyunca Canım Oğlum diye sevdim :) kağıt kemirir dururdu ki hala kemirir ve ceresi böyle maviydi ilk başlarda sonra krem rengi gibi oldu :) ve asabi tospik bir dişi olduğunu öğrendik :) o kadar zamandan sonra kızım demek hiç kolay olmadı ama çok seviyorum onu :)

Oyla 0
Yaaaaa benim güzel kızımmmm maşallah :) benim mavişimin aynısı.
bana da erkek diye vermişlerdi daha 20 günlüktü minicikti 9 ay boyunca Canım Oğlum diye sevdim :) kağıt kemirir dururdu ki hala kemirir ve ceresi böyle maviydi ilk başlarda sonra krem rengi gibi oldu :) ve asabi tospik bir dişi olduğunu öğrendik :) o kadar zamandan sonra kızım demek hiç kolay olmadı ama çok seviyorum onu :)
hahahxhdmc sizin hikayeniz de cok iyiymiş, bizim evde de kimse kızım diye sevemiyor maalesef alıştık oğlum demeye ☺️ bizimki de çok asabi bir dişi

Oyla 0
hahahxhdmc sizin hikayeniz de cok iyiymiş, bizim evde de kimse kızım diye sevemiyor maalesef alıştık oğlum demeye ☺️ bizimki de çok asabi bir dişi
Ooov hemde nasıl asabiii kaldı ki daha yavru olmasına rağmen canı sıkılırsa bir ısırıyor deliyor resmen :) hanım ağa gibi canı ne isterse onu yapıyor. Yanında bir de oğlumuz var eş olamadılar ama arkadaşlar
Neler çektiriyor çocuğuma yazık :D

Oyla 0
Ooov hemde nasıl asabiii kaldı ki daha yavru olmasına rağmen canı sıkılırsa bir ısırıyor deliyor resmen :) hanım ağa gibi canı ne isterse onu yapıyor. Yanında bir de oğlumuz var eş olamadılar ama arkadaşlar
Neler çektiriyor çocuğuma yazık :D
bizimki de keyfi isteyince dokunduruyor istemeyince dokundurmuyor hepsi aynı herhalde hshcmfm

Oyla 0
Geri