kuşum kangren oldu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bengs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bengs

iyikus.com Üyesi
arkadaşlar iyi akşamlar. kuşumun ayağına tül ipi dolaşmasından dolayı kuşum kangren oldu sanırım. sanırım diyorum çünkü birkaç gündür morarma yoktu hala yok ama tırnak uçlarından devamlı olarak kan gelmeye başladı. kansız kalacak kadar değil silme olarak kan akıyor yani tüneklerde kan var hep ama iz iz böyle. kangren olduğundan eminim gibi artık. durumumuz kısıtlı veteriner hekimler ayağına muayenedir işte filmidir parmağı kesilecekse kesimidir vs. sizce ne kadar ücret ister? çok utanıyorum bunu sormaya hayvan canı parayla ölçülemez ama miktarını öğrenirsem parayı denkleştirip öyle gidebilirim en azından. lütfen cevap verin

Çözüm
Önce geciktirmeden bir veterinere götürün,parmağının kesilip kesilmemesi gerektiğini veteriner bilir.
Eğer kesilecekse 250-350 Tl aralığında-civarında en fazla alırlar diye düşünüyorum.
Ama kanıyor diye illa kangren olacak diye bir şey yok.Veteriner görmeli,vakit kaybetmeden.
arkadaşlar iyi akşamlar. kuşumun ayağına tül ipi dolaşmasından dolayı kuşum kangren oldu sanırım. sanırım diyorum çünkü birkaç gündür morarma yoktu hala yok ama tırnak uçlarından devamlı olarak kan gelmeye başladı. kansız kalacak kadar değil silme olarak kan akıyor yani tüneklerde kan var hep ama iz iz böyle. kangren olduğundan eminim gibi artık. durumumuz kısıtlı veteriner hekimler ayağına muayenedir işte filmidir parmağı kesilecekse kesimidir vs. sizce ne kadar ücret ister? çok utanıyorum bunu sormaya hayvan canı parayla ölçülemez ama miktarını öğrenirsem parayı denkleştirip öyle gidebilirim en azından. lütfen cevap verin
Güncel resim var mı?

Oyla 0
Önce geciktirmeden bir veterinere götürün,parmağının kesilip kesilmemesi gerektiğini veteriner bilir.
Eğer kesilecekse 250-350 Tl aralığında-civarında en fazla alırlar diye düşünüyorum.
Ama kanıyor diye illa kangren olacak diye bir şey yok.Veteriner görmeli,vakit kaybetmeden.

Oyla 0
Çözüm
Atilla arkadaşımızında bahsettiği üzre; veterinerin görmesi elzem.

Günde duruma göre 3-4 kez batikonla temizleyiniz. Doku kaybının olup olmama durumunu hekim teşhis edebilir, buna göre parmağı kesilebilir.

İdealist hekim bulmanız durumunda 100 TL altına da bu işlemi gerçekleştirebilirler.

Googledan gidebileceğiniz hekimlerin numaralarını not alıp arayınız. Kuşun ve kendi durumunuzuda izah ediniz. Umarım sıkıntısız bir süreç olur?

Oyla 0

maddi durumunuz çok yeterli değilse kafesi alın elinize, en yakındaki veterinerleri dolaşın, durumunuzu anlatın, biz kuş bakmıyoruz derlerse bu çevrede kim bakıyor diye sorun, işi biraz oldu bittiye getirmek lazım bu durumlarda (yakın çevredeki kliniklere googledan bakın) ama bugün gidin mutlaka, bu tarz durumlar sokağa çıkma yasağından muaftır

kanama varsa muhtemelen kangren gelişmemiştir, kuşlarda çok nadir parmak ampütasyonu gerekir

Oyla 0
Geri