Kuşum kapıya sıkıştı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan YigitOz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YigitOz

Yeni Üye
Dün gece ben mutfağa girerken arkamdan kuş uçtu tam kapıyı kapatırken kuş sıkıştı veteriner bizim burda yok bulamıyoruz ne yapcağımızı bilmiyoruz sadece acı çekmesin diye ağrı kesici veriyoruz kuş nerdeyse hiç hareket etmiyo bi yem yemeye bide su içmeye gidiyo kuyruğu normalinden aşağıda kanadında sorun var uçamıyo kırık mı çıkık mı bilmiyoruz konuşuyodu şimdi konuşmuyo kendisine dokundurtmuyo bi akıl fikir verin nolurr

Çözüm
Yanlış anlamayın ne olur ama bu gibi durumlar yüzünden belirli yaş altındakilerin hayvan bakmasına karşıyım.Aile üyelerinden birisi ile gidin veterinere.Beklemek , ölümünü seyretmek demek şu aşamada.Yazık kim bilir nasıl acı çekiyor zavallım.Hiç olmadı bir kuşçuya götürün...
Çok üzücü bir durum. Geçmiş olsun. Ne ağrı kesicisi veriyorsunuz? Öyle her şeyi veremeyiz kuşlara.
Hafifi Kanama, hafif ezilme ve morarma gibi durumlar için Terramicyn sürülebilr günde 2-3 defa. Ancak bu kaza durumunda veteriner mutlaka görmeli. Kırık ve ağr yaralanmaları uzaktan anlamak zor. Kuşu kafesine koyun ve sabit oda sıcaklığında muhafaza edin. Ortalıkta gezinmesi daha çok zarar verir ona. Kuşlar hasar gören veya acı veren bölgelerini mesela ayak ve kanatlarını bir süre kullanmazlar ve kendilerini korumaya alırlar. Umarım böyle bir durumdur.

Oyla 1
Merhaba, bu tip durumlarda elinizden gelenin fazlasını yapmalısınız. Şuan bizim destek verme gibi bir durumumuz olamaz. Hele ki İstanbul'da o kadar götürecek veteriner varken ölümünü beklemek kabul edilebilir değil. Şuan sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok :(

Oyla 2
Yaa bende veterinere götürmek istiyorum ama yaşım o kadar büyük değil nerden baksan 1 saatlik yol sanırsam götürmek elimde olan bişey değil 13 yaşındayım yapacak hiçbir şeyim yok çok üzülüyorum ağrı kesici ne veriyoruz bilmiyom anneme sorarım şimdi yan apartmana gitti bende burda bekliyom kuşa bişey olursa haber vermek için alt kattaki komşunun kuşunu getirdik morali belki yerine gelir diye ama düzelmedi neyse yorumlarınız için teşekkür ederim en iyisi beklemek heralde yapacak hiçbir şeyimiz yok

Oyla 0
Yanlış anlamayın ne olur ama bu gibi durumlar yüzünden belirli yaş altındakilerin hayvan bakmasına karşıyım.Aile üyelerinden birisi ile gidin veterinere.Beklemek , ölümünü seyretmek demek şu aşamada.Yazık kim bilir nasıl acı çekiyor zavallım.Hiç olmadı bir kuşçuya götürün...

Oyla 2
Çözüm
Yok yanlış anlamam normalde kuşa çok iyi bakarım ailemde bakar oyun oynarız aynanın önüne geçer kendi kendine konuşurdu yanına gidip yuvarlanınca peşimizden koşardı bununda tehlikeli oyun olduğunu biliyorum ama kuş alıştı yani önümüze yada üstümüze konmuyodu yaparken tamamen şanssızlıktan oldu komşunun oğlu 2 yaşında oğlu bizim kuşu çok fazla kovalıyodu korkutuyodu bende annemde kızıyoduk yinede yapıyodu sonra kendilerine kuş aldılar bizde dedik geri verin kuşu korkutuyo bi süre sonra zarar vermeye başlar dedik verdiler bunların bizim kuşa olcağını bilsem bende vermeye zorlardım ailemi fakat bilemediğim için kalsın dedim

Oyla 0
Umarım toparlar minnoşta bizi şaşırtır. Durumdan haber ediniz bizi.

Oyla 1
Size haber veririm ilginiz için teşekkür ederim.

Kuş kendine geldi gibi ama halen daha konuşmuyo sadece hareket etmeye başladı geziyo

Çok üzücü bir durum. Geçmiş olsun. Ne ağrı kesicisi veriyorsunuz? Öyle her şeyi veremeyiz kuşlara.
Hafifi Kanama, hafif ezilme ve morarma gibi durumlar için Terramicyn sürülebilr günde 2-3 defa. Ancak bu kaza durumunda veteriner mutlaka görmeli. Kırık ve ağr yaralanmaları uzaktan anlamak zor. Kuşu kafesine koyun ve sabit oda sıcaklığında muhafaza edin. Ortalıkta gezinmesi daha çok zarar verir ona. Kuşlar hasar gören veya acı veren bölgelerini mesela ayak ve kanatlarını bir süre kullanmazlar ve kendilerini korumaya alırlar. Umarım böyle bir durumdur.
Ağrı kesici olarak profenid adlı ilacı kullanıyoruz.

Oyla 0
Lütfen sizde beni yanlış anlamayın ama sadece konu hakkında ki düşüncemi yazmak istiyorum. Bende 13 Aralık'ta 14 olacağım uzun zamandır hayvan besliyorum ve hiç böyle bir durum yaşamadım çünkü her konuda tedbirimi alıyorum. 6 yaşından beri hayvan besliyorum ve sokak hayvanlarına da yardım ediyorum. Burda genelleme yapmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. (Lafım meclisten dışarı.) Kötü bakan kadar iyi bakan da var. Bu nedenle genelleme veya belli kısımlara karşıtlık iyi bir şey değil. Ancak elbette sizin düşüncenize saygı duyuyorum.

Oyla 0
Şimalciğim :) , yaşınız küçük diye karşı değilim ki.Arkadaşımız veterinere gidemedi mesela sebebi tek başına gitmesi zor olacağı için.Örnek veriyorum senin evine yakın vet. vardır ,senin için sorun olmaz.Yetişkin birisi ise ne yapar eder bir yolunu bulur ,yani her yetişkin de tabi ki böyle değil ama olması bahsediyorum.Yanlış anlayacak bir şey yok hepimiz fikrimizi ifade etmekte özgürüz :) Ben yaşı büyük olup da hayvan rahatsızlandığı zaman veterinere götüremem diyen insanlara da tepki gösteriyorum.Sevgiler :)

*olması gerekenden*

Oyla 0
İlk önce hepinize teker teker teşekkür ederim ve geç haber verdiğim için özür dilerim. Kuşu saat 5 gibi abim veterinere götürdü saat 7 gibi geldi. Doku zedelenmesi var demiş ve ilaç falan vermişler. Kuş şuan iyi durumda. Tekrardan hepinize teşekkür ederim kendi kuşunuz gibi ilgilendiniz ve yardımcı oldunuz.

Oyla 0
Şimalciğim :) , yaşınız küçük diye karşı değilim ki.Arkadaşımız veterinere gidemedi mesela sebebi tek başına gitmesi zor olacağı için.Örnek veriyorum senin evine yakın vet. vardır ,senin için sorun olmaz.Yetişkin birisi ise ne yapar eder bir yolunu bulur ,yani her yetişkin de tabi ki böyle değil ama olması bahsediyorum.Yanlış anlayacak bir şey yok hepimiz fikrimizi ifade etmekte özgürüz :) Ben yaşı büyük olup da hayvan rahatsızlandığı zaman veterinere götüremem diyen insanlara da tepki gösteriyorum.Sevgiler :)

*olması gerekenden*
Dediklerinizi elbette anladım. Konuyu hortlattığım için üzgünüm geçmiş olsun iyi olmasına sevindim. Dediğiniz doğru ama zaten bi hayvanı sahipleniyorsak bu tarz sorumluluklarını da sahipleniyoruz ben sorumluluğumu yerine getiriyorum herkesin de yapması gerektiğini düşünüyorum. Zaten yetişkinlerinde bunu anlayacağından eminim.

Oyla 0
İlaç verdi iğne içinde hergün aynı saatte değiştirilmesi gerekiyor demiş bu tedaviyi 5 gün yapın ben sizi arıyacam demiş iyi oldu mu diye. Tedaviyi yapıyoruz. 2 gün geçince bide üstüne konuşmayınca endişeleniyorum kötü bişey olursa diye. Teşekkür ederim yorumun için.

Oyla 0
Geri