Kuşum konuşmuyor

tolga0025

iyikus.com Üyesi
Yaklaşık 9 aylık muhabbet kuşum konuşmuyor onunla sürekli ilgileniyorum parmağımda konuşuyorum ama henüz ilk kelimesi dahi söylemedi başka bir sorun mu var acaba ? En iyi şekilde bakıyorum 2 günde bir temizliyorum kafes komple temizliği haftada 1 kere mutlaka temizliyorum suyu günlük taze sağlık problem yok gibi.

9 aylık oldu sizce bu süreden sonra konuşur mu ? Başka birine vermeye vicdanım el vermiyor.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    66.3 KB · Görüntüleme: 4
Konuşmadığı için kuş verilir mi yapmayın :)
Kimi kuş konuşma becerisini geliştiremiyor ne yazık ki. Doğru bir eğitim vermemiş olabilirsiniz. Ya da çekiniyordur siz yanındayken konuşmaya. 9 ay geç değil. Konuşmak için sohbet etmelisiniz onunla yavaş, hafif kısık tonda. Bir gün öğrenecektir.
Öğrenmese de yanına bir arkadaş alın. Yavrularında denersiniz.

Oyla 0
kesinle verme taraftarı değilim bazıları veriyor amacım onlara serzenişte bulunmam :)

yani konuşması için elimden geleni yapıyorum sadece ben ilgilenmiyorum herkes onunla konuşuyor 3 aylık gibi almıştım 6 aydır konuşturamadım şüphe etmeye başladım. benim önceki kuşumla kimse bu kadar ilgilenmeden 40a yakın kelime söylüyordu.

Oyla 0
Dişiler bu konuda biraz başarısız sanırım. Bende ki dişi kuşta 1,5 yaşlarında birkaç kelime söyleyebildi. Umarım konuşturabilirsiniz.

Oyla 0
İnşallah konuşur. Ama konuşmasa da üzülmeyin lütfen onla aranızdaki duygusal bağ önemli. Kuşun sağlıklı olması da daha önemli. Mesela benim kuşum konuşmuyor ancak sabaha kadar sağlıklı bir şekilde sevimli sevimli ötüyor ve bu insanı rahatlatıyor. İnsan gibi kelime duyunca ne olacak ki. Onu herhangi bir insanda yapabilir ama kuşlarım kadar beni kimse sakinleştiremiyor ve rahatlatamıyor. Önemli olan sevginiz...

Oyla 0
Almak kolay yavru için hiç tecrübem yok elimde ölmelerini istemem .

Şüphe derken sağlık ile ilgini demek istedim :)

Yiğit fırat size katılıyorum ama bir kaç kelime dahi olsa söylemesini istiyorum zaten akşamları agresif olsada seviyorum ben kuşumu şuan dışarıda mesala elime kur yapmakla meşgul elimde telefon görmesin hemen gelmek istiyor sizin kuşlarınızda mı böyle acaba telefon meraklısı:)

Oyla 0
Bazı kuşlar geç konuşur.Ama onunla sohbet havasında olun.Mesela sizden uzaktayken bile laf atın.İlla elinize gelip konuşmayı beklmeyin.Yanından geçerken laf atın naber lan deyin :)Belki doğru kelimeleri seçmemiş olabilirsiniz.Ş,Ç harfi olan kelimeleri tercih edin ilk kelimler için.Sonra cicikuş babacık vb tekrarlayan kelimleri.Bunları ilk etapta daha çabuk öğreniyorlar.Bizimki cicikuşla başladı lan arkadaşla devam ediyo :)Bazen ben bile şaşırıyorum kelimlere.Ve ben artık kelime öğretimini bıraktım.Laf atıyorum mesela naber koçum,aslan oğlum mu gelmiş vs gibi onları öğreniyor. Geç kalmış sayılmazsınız ama daha çok uğraşmanız gerek.<ama pes etmeyin.Vermek çare değil.Ben 3 erkeği getirdim başıma o derece:) Güya erkeklere dişi alıcaktım.Düşünün :D

Oyla 0
öncelikle adıyla sesleniyordum boncuk onu öğrenmedi sonra cici kuş üzerine yoğunlaştım yine bir şey öğrenmedi :) çok değil bana bir kaç kelime konuşsa yeterli

Oyla 0
Almak kolay yavru için hiç tecrübem yok elimde ölmelerini istemem .

Şüphe derken sağlık ile ilgini demek istedim :)

Yiğit fırat size katılıyorum ama bir kaç kelime dahi olsa söylemesini istiyorum zaten akşamları agresif olsada seviyorum ben kuşumu şuan dışarıda mesala elime kur yapmakla meşgul elimde telefon görmesin hemen gelmek istiyor sizin kuşlarınızda mı böyle acaba telefon meraklısı:)

Yok benimkiler daha çok yemek ve ilgi meraklısı. Yabancı nesne görünce gelip kekiyorlar sonra kaçıyor. Ama onları ben bu haliyle seviyorum.;)

Oyla 0
Geri