Kuşum köpüklü kusuyor ama geri yiyor??

cicikushedwignaz

iyikus.com Üyesi
Kuşum bir süredir hasta. Veterinere goturduk geçen cuma solunum yolu hastalıgı dedi Levadoks başladık. Aradan 1 gün geçti kuşumun solunum yolu hastalıgı gecer gibi oldu ama kusuyor ve ishal. Baktım böyle olmayacak @Doğanay Y. hocamın tavsiyesiyle bu sabah mikostatin aldım levadoksla birlikte suyuna karıstırdım baktım icmedi biraz icirdim. bir miktar içti dışardaydım az once eve geldim durumuna bakayım diye omzuma aldım bi baktım durmadan öğürüyor. kusacak gibi yapıyor ama kusmugunu geri yiyor işe yarar diye mikostatinli su vermiştim ama kusması durmadı az önce biraz üstüme çıkardı içtiklerini baktım sadece köpük.

Neyden kaynaklanıyor olabilir?
Mikostatin etki eder mi? Ederse ne kadar sürede?
Ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Köpüklü kusuyorsa maalesef ikisinin kullanımı ağır gelmiş olmalı kuşunuz için. Böyle bir durumda dozajı hafifletmelisiniz. Belki de 1-2 gün ara veriniz.
İlaçların tadından kaynaklı kusma refleksi normal ancak devamlı değil. İlk 1-2 saat sonrası bu davranışı durdurması gerekirdi.

Köpüklü kusuyorsa maalesef ikisinin kullanımı ağır gelmiş olmalı kuşunuz için. Böyle bir durumda dozajı hafifletmelisiniz. Belki de 1-2 gün ara veriniz.
İlaçların tadından kaynaklı kusma refleksi normal ancak devamlı değil. İlk 1-2 saat sonrası bu davranışı durdurması gerekirdi.
Ara vermek isterdim ama sanırım mümkün olmayacak. Kuşum epey rahatsız ne yese içse kusma isteği geliyor ve ilaçları bırakırsam ona bir şey olmasından korkuyorum, çünkü gerçekten durumu iyi değil. Levadoksa ara verip az miktarda mikostatin ile devam etsem olur mu?

sormayı unutmuşum, köpüklü kusması kuruma belirtisi olabilir mi? çünkü epey bir zayıfladı ishal ve hiç iştahı yok, oysa dun durmadan yiyip yiyip kusuyordu :/

köpüklü kusma kuruma belirtilerinden biri olabilir ancak kurumanın bir çok sebebi var. Megabakteri kaynaklı bir kusma ise farklı bir tedaviye yönelmek gerekir. Kötü beslenme gibi bir durum söz konusu ve bu nedenle zayıflıyorsa onun için de alışkanlıklarını değiştirmeye, beslenmesini kuvvetlendirme haricinde bir de elle besleme takviyesi yapabilirsiniz bir süre. Nutribird a21 elle besleme maması ve aparatı alınabilir.

Geri