Kuşum kusuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sscc17
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sscc17

Yeni Üye
Merhabalar 4 yasinda erkek muhabbet kuşum var salıncağına ve boncuğuna kusuyor önceden çok az yapardı son 1 haftadır aşırı artmaya başladı. Hareketliliğinde ve konuşmasında herhangi bir problem yok oyunlar oynuyor konuşuyor. Videosunu çektim ama boyutu büyük diye paylaşamıyorum videodan ekran görüntüleri aldım.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210921-190717_Gallery.jpg
    Screenshot_20210921-190717_Gallery.jpg
    793.1 KB · Görüntüleme: 8
  • Screenshot_20210921-190713_Gallery.jpg
    Screenshot_20210921-190713_Gallery.jpg
    813.4 KB · Görüntüleme: 8
  • Screenshot_20210921-190708_Gallery.jpg
    Screenshot_20210921-190708_Gallery.jpg
    812.1 KB · Görüntüleme: 8
  • Screenshot_20210921-190706_Gallery.jpg
    Screenshot_20210921-190706_Gallery.jpg
    816.2 KB · Görüntüleme: 8
Bana da kur kusması gibi geldi ama ilk defa o kadar çok kusan kuş gördüm, maşallah iyi beslenmiş herhalde. Kokusuzsa, iştahı, keyfi yerindeyse bence korkmanızı gerektirecek bir şey yok diye düşünüyorum.

Oyla 0
Bana da kur kusması gibi geldi ama ilk defa o kadar çok kusan kuş gördüm, maşallah iyi beslenmiş herhalde. Kokusuzsa, iştahı, keyfi yerindeyse bence korkmanızı gerektirecek bir şey yok diye düşünüyorum.
İştahı maşallah çok iyi meyve yi çok sever hafta 2-3 kere yumurta yediyorum. Ben bir şey yerken ona vermezsem hemen bağıyor:D

Oyla 0
Tavsiye;
-Kafesindeki tüm oyuncakları çıkarın.
Devamlı kusması kursakta mantar üremesi için uygun ortam yaratabilir.
-Kuşunuza bir eş sahiplenirseniz iyi olur.

Oyla 0
Tavsiye;
-Kafesindeki tüm oyuncakları çıkarın.
Devamlı kusması kursakta mantar üremesi için uygun ortam yaratabilir.
-Kuşunuza bir eş sahiplenirseniz iyi olur.
Teşekkür ederim Atilla bey. Daha önce hiç çift kuş beslemedim. Baktığım bütün kuşlar tek başına yaşıyordu. 4 yaşındaki kuşa kaç yaşında dişi kuş almalıyım?

Oyla 0
İştahı maşallah çok iyi meyve yi çok sever hafta 2-3 kere yumurta yediyorum. Ben bir şey yerken ona vermezsem hemen bağıyor:D
Maşallah ne kadar güzel ?? ayrıca kustuğu yemleri tekrar yemesine izin vermeyin. Kursak mantarına davetiye çıkartırsınız. Birde bana sormamışsınız ama izninizle eş almayla ilgili fikrimi söylemek istiyorum :) durumun kendiliğinden düzelmesi gibi bir şey olmaz. Düzelmesi için ortada bir sorun olması lazım ama kur kusması bir sorun değil son derece normal bir şey. Eş alırsanız kuşunuz mutlu olur ama beraberinde daha fazla sorumluluk getirir. Yuvalık, yavru bakımı vs gibi birçok konuda bilgi edinmelisiniz. Dişiyi görünce size olan ilgisi azalsa bile size çok alışkınsa tamamen ilgisi kaybolmaz ama dediğim gibi azalır. Kuşunuza gereken ilgi, alakayı siz gösteriyorsanız eş almak zorunluluk değil tabiki almasanızda olur. Ama diyorsanız, vakit bulamıyorum, ilgilenemiyorum, gün içinde tek kalıyor o zaman eş almanızda fayda var. Eş almazsanız bu durumu böyle devam eder bazı zamanlarda daha çok bazen daha az kur yapar ama genel anlamda bu şekilde devam eder. Son karar sizin tabiki. Uzun yazdım biraz, kusura bakmayın :)

Oyla 0
Maşallah ne kadar güzel ?? ayrıca kustuğu yemleri tekrar yemesine izin vermeyin. Kursak mantarına davetiye çıkartırsınız. Birde bana sormamışsınız ama izninizle eş almayla ilgili fikrimi söylemek istiyorum :) durumun kendiliğinden düzelmesi gibi bir şey olmaz. Düzelmesi için ortada bir sorun olması lazım ama kur kusması bir sorun değil son derece normal bir şey. Eş alırsanız kuşunuz mutlu olur ama beraberinde daha fazla sorumluluk getirir. Yuvalık, yavru bakımı vs gibi birçok konuda bilgi edinmelisiniz. Dişiyi görünce size olan ilgisi azalsa bile size çok alışkınsa tamamen ilgisi kaybolmaz ama dediğim gibi azalır. Kuşunuza gereken ilgi, alakayı siz gösteriyorsanız eş almak zorunluluk değil tabiki almasanızda olur. Ama diyorsanız, vakit bulamıyorum, ilgilenemiyorum, gün içinde tek kalıyor o zaman eş almanızda fayda var. Eş almazsanız bu durumu böyle devam eder bazı zamanlarda daha çok bazen daha az kur yapar ama genel anlamda bu şekilde devam eder. Son karar sizin tabiki. Uzun yazdım biraz, kusura bakmayın :)
Merve hanım tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

Oyla 0
Teşekkür ederim Atilla bey. Daha önce hiç çift kuş beslemedim. Baktığım bütün kuşlar tek başına yaşıyordu. 4 yaşındaki kuşa kaç yaşında dişi kuş almalıyım?
Rica ederim.
9-12 aylık arası bir dişi almak yerinde olur.
Güvenilir bir yerden almanız lazım ki hem yaş konusunda, hem de sağlık konusunda emin olun.
Gelen kuşu 10 gün karantinada başka bir kafeste birbirlerini görecek şekilde tuttuktan sonra dişiyi erkeğin yanına bırakın.
Kafesinizde yuvalık takılı olsun.
Mümkünse, yeriniz müsait ise büyük bir kafes alın (90cm-1 metre genişliğinde olursa kuşlar çok daha mutlu olacak, rahat edecektir.)

Oyla 0
Dönüş için teşekkürler. Kuşunuz için yetişkin bir dişi ve uygun folluklu yuvalıklardan almanız yeterli olur. 1 yaş ve üstü tüm kuşlar uygun olacaktır

Oyla 0
Geri