Kuşum kusuyor

Murat S.

iyikus.com Üyesi
Veteriner tedavisini olduk,şuan sadece dal darı ve yumurtalı mama yiyor,fakat dal darıyı yerken ikidebir kuma gidiyor,tam kum yerken kusuyor,Ne zaman kum yese boğazına birşey takılmış gibi kafasını öne geriye sallıyor.Bu sindirim bozukluğumudur ? Yoksa kursakta veya taşlıkta bir problememi işaret eder ? Neşesi iyi çok hateketli,ama yedikten sonra kenarda tünüyor.Kum yerken kusması ne ile alakalı ?
Yem versele laga prestige
Kum versele laga prestige grit kum
Darı tilki kuyruğu kızıl dal darı

Ağzını koklayın koku var mı diye. Ayrıca boğazına bakın beyaz bir lezyon var mı ?
Yok hocam baktım,arada sırada yapıyor birde sürekli dışkısı değişiyor,bazen büyük bazen küçük,yarısı yeşil yarısı kahverengi,bazen üratı büyük yada küçük yapıyor dışkılaması azaldı,karaciğerden şüpheleniyorum.Güçlü bir karaciğer tedavisi uygulamak istiyorum öneriniz varmı ? Benim kuş kafestede değil,sürekli uçuyor nasıl karaciğerinde bir problem oluyor anlayamıyorum.Dışkıları şu şekilde

Buda dün akşamdan bu akşama kadar yaptığı tek katı dışkı

Buda en son yaptığı yarısı kahverengi yarısı yeşil dışkı

Şimdi dışkısında artış olmaya başladı.1 gün farklı başka gün farklı davranıyor dışkıları sürekli değişiyor,koyu yeşil dışkıladığı zaman poposunu gagasıyla kaşıdığında kusacakmış gibi oluyor hatta bazen kusuyor,kuşum dişi.Hani sabahtan akşama kadar kafeste kaplı kalmayan bir kuşta nasıl karaciğer hastalığı oluyor anlayamadım bir türlü.Kullandığı ilaç cleansing tea veda.Versele laga yem yiyemiyor şuan kızıl darıya saldırıyor bu sebeple yemine katılan toz ilacından faydalanamadığı için yulafına karıştırıp veriyorum yediğinde dışkısı yavaş yavaş düzeliyor fakat sırf yulaf yemiş oluyor.Ağızdan şırınga ile versek strese giriyor.Suluğuna koysak bozulma riski var.

Karaciğer için bildiğiniz çok etkili bir tedavi edici ilaç var ise yardımlarınızı bekliyorum.Darıyı bile yediği halde kusuyorsa artık durum ciddi diye düşünüyorum.Karaciğer problemi olan kuşa tohum ve pelet yem haricinde ne yedirebiliriz ?

En kısa sürede flagyl veya tetra mezatin başlamanızı öneririm. Hızlı olun çünkü bayağı ilerlemiş
Hocam dışkı tahlili ve röntgenlerini yaptırıyorum,zehirlenme var denildi sonra karaciğer problemi denildi,kursak mantarı olabilir denildi durmadan farklı şeyler söyleniyor tahlil yapılmasına rağmen.Bende anlamadım 21 gün antibiyotik kullandı kuşumuz.

En kısa sürede flagyl veya tetra mezatin başlamanızı öneririm. Hızlı olun çünkü bayağı ilerlemiş
Saat 10'da yatırdık şuan mışıl mışıl kafasını gömerek uyuyor,kabarma yok.Kusma bugün olmadı.Ne zaman cleansing tea isimli toz ilacı yulafla yese o gün dışkısı normale dönüyor.Ben birşey anlamadım nasıl bir hastalıksa artık böyle gidip geliyor aniden durgunlaşıyor sonra bir bakıyorsun aniden sırtımıza konuyor konduktan sonra fiyk fiyk ses çıkartıyor hadi akciğer problemi olsa kuyruğu aşırı sallanır durmadan gaga açıp kapatır ama röntgende akciğerlerdede bir problem çıkmadı,pankreas olsa beyaz dışkı yapar.Kanaması olsa siyah dışkılar koksidyoz olur enfeksiyon olsa ayakta duramaz tünekte bile duramaz ateş basar durmadan kusar anlarımda bunun şikayeti daha çok sindirmede zorluk sonucu az dışkılama ve kusma gibi semptomları olan veterinerin dediği gibi içeriden karaciğerin diğer organlara baskı yapması sonucu sindirerememe diyeceğimde oda en son çekilen röntgende iyileşme var bir problem gözükmüyor iç organ durumunda denildi nasıl birşey anlamadım genetikmi ? Yoksa kuşlardada bizim gibi tansiyon ve diyabetmi var anlamadım gitti.kuşum iyi olsun istiyorum sadece ama gel görki o kadar tahlil o kadar röntgen çekilmesine rağmen teşhis bile belli değil daha.Neden kaynaklandığı tam bulunamadı başlanılan noktaya gelindi yine karaciğer denildi.

Az önce baktım kusmuş yine,çok yem yedi yatmadan önce,bugün 2 darı bitirdi,ardından yemlikteki yulafları yedi.Aşırı yükleniyor yeme sonra kusuyor.İçgüdüselmi,tüy dönemimi bu gibi etkenlerde var ama ayakları bazen soğuk oluyor buz gibi sanki yiyor ama sindiremediği için vitaminini alamıyor gibi.

Az önce baktım kusmuş yine,çok yem yedi yatmadan önce,bugün 2 darı bitirdi,ardından yemlikteki yulafları yedi.Aşırı yükleniyor yeme sonra kusuyor.İçgüdüselmi,tüy dönemimi bu gibi etkenlerde var ama ayakları bazen soğuk oluyor buz gibi sanki yiyor ama sindiremediği için vitaminini alamıyor gibi.
Çok yemesi yediklerinden faydalanamamasından kaynaklı, O kadar yemesine rağmen aç kalıyor çünkü. Dediğim gibi yorum yapmaya çekiniyorum Veteriner muayene ettiği için.

Çok yemesi yediklerinden faydalanamamasından kaynaklı, O kadar yemesine rağmen aç kalıyor çünkü. Dediğim gibi yorum yapmaya çekiniyorum Veteriner muayene ettiği için.
Hocam belirtiler çok benziyor ama benim kuş tek,yani yanında başka kuş yok,bu şekilde bulaşıyormu ? Veterinere çok kuşu hasta kişi gelmişti,sanki salgın var gibi,çok kuşu hastalanan var.Benim şuan ne yapmam lazım,veteriner değişikliğimi yapayım ?

İnternetten trikomonas belirtilerine ve dışkılarına bakın kendi kuşunuzunkiyle karşılaştırın. Veterinerin önüne geçip bir şey söylemek istemem. Ama dışkısı bana trikomonas var diyor.
Birde her hafta kuşumun kafesini sirkeli suyla yıkayıp tünekleri alkollü palmarosa yağlı sprey ile spreyliyorum.Suluk hergün değişiyor yemlikte hergün ilaç konulmak üzere yıkanıyor.

karaciger için vitaminler.com sitesinden "milk thistle complex" isimli urünü alabilirsiniz

ama gercekten yardim istiyorsaniz kusun videosunu paylasmaniz, kullandigi ilaçları ve kaç gün kullandiginizi ayrintili yazmaniz lazim

karaciger için vitaminler.com sitesinden "milk thistle complex" isimli urünü alabilirsiniz

ama gercekten yardim istiyorsaniz kusun videosunu paylasmaniz, kullandigi ilaçları ve kaç gün kullandiginizi ayrintili yazmaniz lazim
Hocam kuşun videosunu yarın paylaşayım şimdi uyuyor,bugün bir kere kustu kafese uyku vakti için koyunca kustu.Cleansing tea toz haline getirilip yemine karıştırılıyor.O dışkıyı düzeltti bayağı ilaçtan sonra ama kusma olayı geçmiyor dışkısının yarısı kahverengi yarısı yeşil yapıyor.Örnek resim ;

Karaciğer probleminemi işaret yoksa bir enfeksiyon belirtisimi diyeceğim ama enfeksiyon olsa sürekli kusar sürekli kabarık durur,benim kuş bazen özellikle yemekten sonra karnını tüneğe oturtarak uzun süre dinlendikten sonra kendine geliyor.Birde çok aşırı dal darı yiyor versele laga yeme dokunmuyor artık.Buda karaciğer problemi varsa tedaviyi zorlaştıracağı söyleniyor.Az birşey hareket edince viyk viyk ses çıkarıyor ama kendine gelince bayağı hareketleniyor.Sanki bir ağrısı var gidip geliyor gibi.Acaba yediklerini sindirmedemi zorlanıyor yoksa karaciğer organlara baskımı yapıyor,akciğerinde bir problemmi var tam net değil hiçbirşey.

Son düzenleme:
Geri