Kuşum mama yemiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MiniKuş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MiniKuş

Veteran
Muhabbet kusuma kendi yumurtali havuclu mama verdim hic dokundami. Dunde versele laga kuru mama alip verdim sadece havuclarini yedi. Sizce neden yemiyor. Bu kuşun ikinci verdigim mamaydi. Kelepceli mamaya koyuyorum yemiyor. Yer mamalıklarına koyuyorum yine yemiyor.

Kuşların yavruluktan itibaren bu tür ek besinlerle tanıştırılmamasından kaynaklı olabiliyor.

Cezbetmesi adına tabana koyduğunuz mama üzerine biraz sevdikleri tohumdan serpiştirebilirsiniz. Ya da yeşillik küçük parçacıklar halinde.

Oyla 0
Kuşların yavruluktan itibaren bu tür ek besinlerle tanıştırılmamasından kaynaklı olabiliyor.

Cezbetmesi adına tabana koyfuğunuz mama üzerine bşraz tohum serpiştirebilirsiniz. Ya da yeşillik küçük parçacıklar halinde.
Kelepceli mamaliga koyunca etrafa saciyor mamayi. Yer mamalikta sacmiyor ve havuclarini yiyor. Simdi serpistirdim yeminden biraz. Arkadasimda kendi kusunu 30 gunlukken almis onunkide 10 aylık oda yemiyormus. Oda mama vermedigi icin galiba.

Oyla 0
Oyla 0
Havucu rendeledikten sonra elinizde suyunu sıkıyor musunuz. Çoğu kuş nemli yiyecekleri tercih etmiyor.

Oyla 0
Nem dengesini iyi ayarlamak gerekiyor. Bunun haricinde kuşların bazıları mama tüketmiyor alışmadığı için. Tarifinizi geliştirmeniz gerekiyor

Oyla 0
Kuşunuz ile aranız nasıl bilmiyorum ama ufak bir kaşık ile ağzınıza atıp yiyor gibi yapın. Onu özendirecek sesler çıkarın aynı bebeklere mama yedirir gibi. Bir süre böyle devam edin. Sonra size güvenip eğer mamanız bayat değilse ve onu rahatsız eden bir şeyler yoksa içinde yemeye başlar. Kuşlar vanilya kokulu mamalara ve taze yumurta beyazına bayılır. İçine az yulaf da katın yerken mamayı da tadınca bir şekilde umarım devam eder yemeye.

Oyla 0
Kuşunuz ile aranız nasıl bilmiyorum ama ufak bir kaşık ile ağzınıza atıp yiyor gibi yapın. Onu özendirecek sesler çıkarın aynı bebeklere mama yedirir gibi. Bir süre böyle devam edin. Sonra size güvenip eğer mamanız bayat değilse ve onu rahatsız eden bir şeyler yoksa içinde yemeye başlar. Kuşlar vanilya kokulu mamalara ve taze yumurta beyazına bayılır. İçine az yulaf da katın yerken mamayı da tadınca bir şekilde umarım devam eder yemeye.
Cok yardimci oldunuz. 2 gundur elimde kuru mama var diyorum bu ne kokuyor dediginiz gibi vanilya kokuyor. Suan hala yiyor yarisini yedi neredeyse. Yulafta katacagim sagolun.

Oyla 0
Cok yardimci oldunuz. 2 gundur elimde kuru mama var diyorum bu ne kokuyor dediginiz gibi vanilya kokuyor. Suan hala yiyor yarisini yedi neredeyse. Yulafta katacagim sagolun.
Yulaf sadece kuşu mamaya çekmek içindi. Yulafı baştan katmayın yoksa sadece yulafı yer mamadan vaz geçer. Yulafsız yapın mamanızı.

Oyla 0
Yulaf sadece kuşu mamaya çekmek içindi. Yulafı baştan katmayın yoksa sadece yulafı yer mamadan vaz geçer. Yulafsız yapın mamanızı.
Üstune 3 4 tane atiyorum zaten. Gercekten sagolun. Mamayi bozuk sanmistim diyorum bu ne kokuyor aklimada gelmedi simdi tekrar kokladim vanilya kokuyor. Sorun yaratmaz degilmi vanilya.

Oyla 0
Üstune 3 4 tane atiyorum zaten. Gercekten sagolun. Mamayi bozuk sanmistim diyorum bu ne kokuyor aklimada gelmedi simdi tekrar kokladim vanilya kokuyor. Sorun yaratmaz degilmi vanilya.
Ne marka yeminiz? Resim ve içeriği de varsa biz de bilgilenmiş oluruz. Vanilya bilakis kokusu ve esansı ile kuşu cezbediyor ama sağlıklı olması en önemlisi.

Oyla 0
Geri