Kuşum neden iyileşmiyor :(

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Duygu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Duygu

iyikus.com Üyesi
Kuşum Badem 15 gündür benimle. Daha evvel hiç kuş beslememiştim. Geçtiğimiz Cumartesi sabaha karşı kuşum birden kusup, ishal ile beraber kabarınca aynı gün veterinere götürdüm. Bana şırıngada kırmızı bir sıvı verdi ilk iki gün suyuna eklenecek şekilde. Ardından hap şeklinde ilaçlar verdi toz haline getirip suyuna eklemem için. Dediklerini harfiyen yapıyorum. Her gün tüneklerini elma sirkesi ile silip iyice durulayıp takıyorum. Üzerini örtüyorum ama 5 gün oldu kuşum hala kabarık ve koyu renk dışkılıyor. Kuyruğu da yukarı aşağı hareket ediyor.
Allah'a şükür iştahı yerinde uyanık olduğu süre boyunca yem yiyor ve suyundan da içiyor. İyileşmeme sebebi nedir sizce? 6557

Son düzenleme:
Her veteriner kuşlardan anlamıyor, anlayan bir taneye götürebilirseniz götürün. Kırmızı sıvının adını bilseniz iyi olurdu, en azından diğer ilaçların ismini ve kuşun dışkı fotoğraflarını koyabilirseniz eminim bir miktar da olsa buradan yardım bulabilirsiniz.

Oyla 0
İlaçları ambalajı ile vermedi maalesef. Sıvıyı şırınga ile, ilaçları kilitli küçük poşetin içinde verdi. Bir de omega ve vitamin karışımı vermişti. Ben aslında kuşların iyileşme süresini merak etmiştim. Yani tedavinin yanıt vermemesi durumunda bulursam avian hekime götüreceğim ama yok. Kaç tane vet aradım biz kuşa bakmıyoruz deyip eri çevirdiler. Burayı zor buldum. Çok sağolun yanıt için.

Oyla 0
Eğer doğru hastalığa doğru ilacı verdiyse 2. 3. günde etkisini göstermeye başlar. 5. günden sonra tamamen iyileşmeye başlar. En geç bir hafta 10 günde iyileşmiş olması gerekir.

Floryada istanbulvet var oraya götürün. Dışkı tahlili vs. yapılır sorun neyse ona yönelik ilaç tedavisi uygulanır.

Eğer kuşun videosunu ve dışkısının resimlerini eklerseniz bizde yardımcı olmaya çalışırız.

Oyla 0
Bir tavsiyem olacak. Badem çok ufak ve ona daha rahat tüketebileceği, aspur, yulaf, dal darı gibi tohumlar alıp yemiyle karıştırınız. Yem karışımınız daha sert kabuklu olan sarı darı var.

Oyla 0
Geri