Kuşum nefes alamıyor mu

Muhabbet kuşum

iyikus.com Üyesi
Ağzını açıp kapatiyor sürekli zorla nefes alıyor gibi. Hırıltı vs duymadim nefes alışında. Ama birkaç gündür böyle. Video atmaya çalıştım ama 7 sn kıl büyük diyor. Bilemedim veterinere götürmek istiyorum bu soğukta usutur diye korkuyorum. Bugün hafif ishal gibiydi. Önceden yaptığı kağıttan kolayca cikardi, bugün yaptığını kitabımın üstünden atamadım kötü oldu kağıt. Meyve sebze çok mu veriyorum aça dicem her gün akşam havuç veriyordum biraz sadece çok da değil ama. Bezen suyuna mandalina damlatiyorum direk yemiyor diye. Napsam

Mesela bugün de yumurta vereyim dedim daha önce hiç vermedim. İyi geliyor diye okudum hasta olunca doğru mu? Neresini vermeliyim? Kabuğunu yiyorlarmis. İçinin beyazı ve sarısı da fark eder mi

Bu şekilde iki saniyede bir açıp kapatıyor

Ayrıca sürekli kafasını arkaya gömüp uyumaya başladı

Ekli dosyalar

• Screenshot_20201104-043130.png
    Screenshot_20201104-043130.png
    1.6 MB · Görüntüleme: 20
Ağzını açıp kapatiyor sürekli zorla nefes alıyor gibi. Hırıltı vs duymadim nefes alışında. Ama birkaç gündür böyle. Video atmaya çalıştım ama 7 sn kıl büyük diyor. Bilemedim veterinere götürmek istiyorum bu soğukta usutur diye korkuyorum. Bugün hafif ishal gibiydi. Önceden yaptığı kağıttan kolayca cikardi, bugün yaptığını kitabımın üstünden atamadım kötü oldu kağıt. Meyve sebze çok mu veriyorum aça dicem her gün akşam havuç veriyordum biraz sadece çok da değil ama. Bezen suyuna mandalina damlatiyorum direk yemiyor diye. Napsam
Günaydın herkese, ağzını açıp kapatırken kuyruğunu da sallıyor mu ?

Oyla 0

Mesela bugün de yumurta vereyim dedim daha önce hiç vermedim. İyi geliyor diye okudum hasta olunca doğru mu? Neresini vermeliyim? Kabuğunu yiyorlarmis. İçinin beyazı ve sarısı da fark eder mi

Bu şekilde iki saniyede bir açıp kapatıyor

Ayrıca sürekli kafasını arkaya gömüp uyumaya başladı
Muhtemelen kuşunuzda solunum problemi var. Video olursa iyi olur, aşağıdaki siteye yükleyip linki paylaşabilirsiniz.
Eğer kuşlardan anlayan bir veteriner bulabilirseniz götürün ama kuşlardan anlaması lazım. Çoğu veteriner kuşlardan anlamıyor.
Her gün havuç vermeniz iyi değil. İshali ondan kaynaklanıyor olabilir. Suyuna mandalina damlatabilirsiniz. Haftada 1 defa damlatabilirsiniz. Havucu da en fazla haftada 2 kere verebilirsiniz. Haftada 1 defa vermek daha uygundur. Bir de dışkı fotoğrafı alabilir miyim? Dışkısından başka bir rahatsızlığı olup olmadığını anlayabiliriz.
Yumurtayı da haftada 1 defa verebilirsiniz. Beyazını, sarısını, içini-dışını her yerini yiyebilirler. Yumurtanın içine başka şeyler de ekleyebilirsiniz. Örneğin havucu tek başına vereceğinize yumurtayla beraber verseniz daha güzel olur. Alta tarifi bırakıyorum.
Şu anlık ilaç önermek istemem. @Doğanay Y. ve @Ümit T. abileri konuya yönlendirdim. Onlar yardımcı olacaktır. Videoyu da attığım siteye yüklerseniz çok güzel olur.

Oyla 0
Muhtemelen kuşunuzda solunum problemi var. Video olursa iyi olur, aşağıdaki siteye yükleyip linki paylaşabilirsiniz.
Eğer kuşlardan anlayan bir veteriner bulabilirseniz götürün ama kuşlardan anlaması lazım. Çoğu veteriner kuşlardan anlamıyor.
Her gün havuç vermeniz iyi değil. İshali ondan kaynaklanıyor olabilir. Suyuna mandalina damlatabilirsiniz. Haftada 1 defa damlatabilirsiniz. Havucu da en fazla haftada 2 kere verebilirsiniz. Haftada 1 defa vermek daha uygundur. Bir de dışkı fotoğrafı alabilir miyim? Dışkısından başka bir rahatsızlığı olup olmadığını anlayabiliriz.
Yumurtayı da haftada 1 defa verebilirsiniz. Beyazını, sarısını, içini-dışını her yerini yiyebilirler. Yumurtanın içine başka şeyler de ekleyebilirsiniz. Örneğin havucu tek başına vereceğinize yumurtayla beraber verseniz daha güzel olur. Alta tarifi bırakıyorum.
Şu anlık ilaç önermek istemem. @Doğanay Y. ve @Ümit T. abileri konuya yönlendirdim. Onlar yardımcı olacaktır. Videoyu da attığım siteye yüklerseniz çok güzel olur.
Teşekkürler
Teşekkür ederim sağolun

Oyla 0
Mama verilecekse eğer içerisinde şekerli ürünler eklememeniz gerekiyor. Yumurta çok iyi haşlanmalıdır.
Ağız açıp kapama stres kaynaklı olur genelde ya da hareketten ötürü yorulduklarında. Az uçuş talimi yapıyor sanırım yahut kondisyonu düşük.

Oyla 0

Oyla 0
Anladım sürekli yapmaya başladı korktum ben de. Bir de böyle uyumaya başlayınca hastalandı sandim. Çok korktum teşekkür ederim gerçekten :)

Ekli dosyalar

• IMG_20201103_170727.jpg
    IMG_20201103_170727.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 18
Oyla 0
Anladım sürekli yapmaya başladı korktum ben de. Bir de böyle uyumaya başlayınca hastalandı sandim. Çok korktum teşekkür ederim gerçekten :)
Kuşlar her zaman bu şekilde uyurlar. Anormal olan, kuşun bütün gün uyuması ve halsiz olmasıdır. Yoksa geceleri uyurlar ve gün içinde de bazen şekerleme yapabilirler. Normaldir.

Oyla 0
Kuşunuzda muhtemelen sindirim sorunu yaşıyor. Sindirim problemi olan kuşlar bu tip kasılarak ağız açarlar. Yeminizi ne zamandır kullanıyorsunuz? Kuş kumu bulunuyor mu kafeste?

Oyla 0
Kuşunuzda muhtemelen sindirim sorunu yaşıyor. Sindirim problemi olan kuşlar bu tip kasılarak ağız açarlar. Yeminizi ne zamandır kullanıyorsunuz? Kuş kumu bulunuyor mu kafeste?
  • Kafasını ileri uzatarak, ağzını kusacakmış gibi açıp kapamak, : Kısa süreli olarak, tüy bakımının hemen sonrasında ağza yapışan kepek vs. nedeniyledir, normaldir. Ancak çok iyi gözlemlenerek, hastalık , kusma belirtisinden ayrılmalıdır.
Yaptığı hareket bu hareket değil mi?

Oyla 0
Yaptığı hareket bu hareket değil mi?
İkinci kez

Kuş kumu var evet. Yemini de ikinci kez aldık seviyor diye aynısından aldım. Tavsiye edebileceğiniz bir marka var mi

Oyla 0
Oyla 0
Çok kötü bir yem. Karışımı iyi değil ve taze değil gibi gözüküyor. Değiştirmeniz lazım. Aşağıdaki yemi öneririm. Eğer ben muhafaza edebilirim diyorsanız daha aşağıdaki yemi de alabilirsiniz.

Oyla 0
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Ama bir sorum daha olacak cevaplarsaniz sevinirim. Vitamin almaliyim kuşa aralıklarla takviye olarak. Yoksa verdiğim meyve sebzeler yeterli olur mu?

Vitamin vermeliysem hangi vitaminden almaliyim

Oyla 0

Vitaminlerle ilgili bu posta gelen yorumlardan gerekli bilgileri bulabilirsiniz. Birkac gun evvel ben de sormuştum.

Oyla 0
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Ama bir sorum daha olacak cevaplarsaniz sevinirim. Vitamin almaliyim kuşa aralıklarla takviye olarak. Yoksa verdiğim meyve sebzeler yeterli olur mu?

Vitamin vermeliysem hangi vitaminden almaliyim
Vitamin vermeniz lazım. Sebze meyvelerden tam anlamıyla vitaminlerini alamıyorlar. Vitamin takviyesi olmazsa olmazlardandır. Aşağıdaki linkten vitamin alabilirsin. Piyasadaki en iyi vitaminlerdendir. Benim kullandığım vitamindir. Kuşuna çok iyi gelir.

Kuşlar İçin En İyisi - Gervit-W Multivitamin Fiyatları ve Özellikleri

Oyla 0
Geri