Kuşum öldü.....

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kivun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kivun

iyikus.com Üyesi
Merhaba. Bugün kuşum öldü. Dünyanın en titiz kuşu olabilirdi. Elime aldıktan sonra inince hemen en ince ayrıntısına kadar tüylerini düzeltirdi. Kafesinde tüneğine yapışan kakaları kendi çıkarıp atardı yere. Asla da susmazdı. Hemen konuşmayı öğrenir demiştik ama biz bişey söyleyince bizi bastırır daha yüksek sesle kendi konuşurdu. Online derslerde tüm sınıfım tanırdı onu sesinden. Tamamen kendine özgü bi kuştu. Adı Kavundu. Pastel sarı ve mavi bir erkekti. Kavunun bir eşi var. Adı Kivi. İkisi çiftleşmezdi ama birbirlerini severlerdi. Özellikle Kavun Kiviyi deliler gibi severdi. Kivi daha Kavunun öldüğünü bilmiyor. Keşke hiç de öğrenmese... Sorum şu ki Kiviye yeni bir arkadaş almalı mıyım kendine zarar vermeye çalışır mı tek kalınca? İlk kez forum kullanıyorum yeni konu açmadan önce aradım bu başlığı ama bulamadım. Bi yanlışım olduysa kusura bakmayın.

Merhaba, başınız sağ olsun öncelikle. Benim bildiğim kadarıyla ölen kuşu eşine göstermek gerekiyor. Aksi takdirde sürekli onu arar. Ve yeni bir arkadaş almanızı öneririm çünkü kuşlar sosyal canlılar ve böyle durumlardan etkileniyorlar.

Oyla 0
Kendisine benzer bir arkadaş bulmaniz gerekiyor. Yahut bir sure sesine alışmalı

Oyla 0
Çok üzüldüm ,sizin üzüntünüz de yazınıza yansımış çok belli :( Eski eşine benzer bir arkadaş alırsanız daha iyi olur

Oyla 0
öncelikle kafes ve tüm ekipmanları iyice dezenfekte edin. bulaşıcı bir hastalık olabilir , 2 hafta kadar diğer kuşunuzu da takip edin ancak endişelenmeyin tedbir amaçlı yazıyorum

kuşta iştahsızlık, kabarma, uyuklama, dışkıda bozulma gibi belirtiler görürseniz bu başlık altında yazabilirsiniz.

Oyla 0
Kendisine benzer bir arkadaş bulmaniz gerekiyor. Yahut bir sure sesine alışmalı
Sabahtan bu yana gözlemlediğime göre çok umursamadı. Yem yemesinde de sorun yok. Beslemesi çok güzel ama kaybetmesi çok acıymış o yüzden korkuyorum açıkçası yeni bir kuş daha almaya. Her yaşayan ölüyor ve insan çok bağlanıyor. Ahh.... bilemedim. Teşekkür ederim cevabınız için :)

Oyla 0
İlerisi için forpus tercih edilebilir. Daha dayanıklı ve 20 yıl civarı ömürleri var. Kayiplar çok üzücü maalesef ?

Oyla 0
öncelikle kafes ve tüm ekipmanları iyice dezenfekte edin. bulaşıcı bir hastalık olabilir , 2 hafta kadar diğer kuşunuzu da takip edin ancak endişelenmeyin tedbir amaçlı yazıyorum

kuşta iştahsızlık, kabarma, uyuklama, dışkıda bozulma gibi belirtiler görürseniz bu başlık altında yazabilirsiniz.
Sağolun ince düşünceniz için. Hastalıktan ölmedi. Kardeşim görmemiş Kavun kapının üstündeyken kapıyı kapatmış kafası sıkışmış. Ellerimde debelendi sonra kapandı gözleri yavaş yavaş. O an bişey yapamamak korkunçtu. Hastalıktan ölse mi iyiydi bu mu iyi bilemedim. Kötünün iyisi olabilir olsa olsa zaten. Nasip. İnşallah bizden nefret ederek gitmemiştir...

Oyla 0
En ufak şeyde bende çok korkuyorum birşey olacak diye kuşlarıma.Çok üzüldüm umarım diğer kuşlarınız çok uzun yaşar.Başınız sağolsun.

Oyla 0
Çok üzüldüm. Başınız sağ olsun cidden çok zor bir durum insanın sanki dünyası kararıyor gibi.

Oyla 0
En ufak şeyde bende çok korkuyorum birşey olacak diye kuşlarıma.Çok üzüldüm umarım diğer kuşlarınız çok uzun yaşar.Başınız sağolsun.
Evet evet. Hastalanınca ben neden böyle bi hata yaptım ya bişey olursa diyorum. Keşke hiç beslemeseydim bu acı çok büyük ile saçmalama bu kadar güzel anın oldu dostların oldu bu sayede düşünceleri arasında kalıyorum. İnşallah hepsinin ömürleri uzun olsun ve mutlu olsunlar. Teşekkür ederim :)

Oyla 0
Geri