Kuşum Ötmüyor

Ömer Kaan Kaya

Forum Sakini
Merhaba benim bir dişim var 3 4 aydir sanırım vardır 1 ay oldu yanına bir erkek aldım jumbo Kırığı bir spangle erkeği almadan önce başka erkek vardı yanında ama hiç kur falan yapmazlardı fakat ikiside bağırır öterlerdi bu yeni kuşu aldığımdan beri nadiren kur yapıyorlar yaptıklarında ayak atma falan olmuyor kusma kafa dansı falan oluyor suanda aynı şekilde erkek kafa sallıyor ötüyor kur sesleri ile karşı tünekte ama yaklaşıp yapmaya çalışıyor kda izin veriroyr grnelde suan izin veriyor mesela yapıyorlar kur fakat dişim ötmüyor sanırım 1 aydır belkide biz evde yokken ötüyordur sebebi nedir?

İkiside deli gibi mineral blok tan yiyorlar biri bir yerden diğeri ter tarafından gaga taşındanda sık sık faydalaniyorlar kalamar kemiğinden de fakat diğerleri daha fazla nadiren kalamardan yiyorlar ballı yem yerdi dişim ama yemiyor artık 2 haftadir tek sefer ısırmadi iki kusumda kızısmis durumda ve bugün hiç kur yapmamislardi saldım uçurdum ikisinide sonra erkek başladı kur yapmaya digeride eşlik etti sanırım uçurtmak iyi geldi kur yapmalari için

Bütün hersey bunlar yorumlarınızı bekliyorum detaylı olursa sevinirim

Oyla 0
Mineral ihtiyacı olduğunda yöneldikleri ilk olarak kum ve bu bloklar oluyor. Bu nedenle normal bir durum. Kuluçka öncesi de sık yaptıkları şeylerden biri kemirmek. Tavsiyem içerik olarak iyi bir vitamin, aminoasit bir ürün kullanmanız. Bu sayede ihtiyaçlarının bir kısmını karşılayacaklardır ve ileriki aşamalara yönelmek isteyeceklerdir. Dışarıda o şekilde davranmaları tamamen sürü psikolojileriyle ilgilidir. Kuluçka hazırlığı yapılan kuşlar çok fazla serbest bırakılmaz ama bu bir kural değil. Yumurta olmadığına emin olmanız gerekir sadece.

Ötmeme sorunu da kimi kuşlar (özellikle dişiler) erkeklere göre daha az öterler. Bazı evrelerinde gürültülü ötüşleri olabiliyor. Örneğin kur ve çiftleşme isteklerinde. Gerçi onlarada ötme diyemeyiz çığlık atıyorlar :D

Daha önce dediğim gibi sabır, düzene oturmuş bir bakım / besleme programı onları kuluçkaya yönlendirecektir. İstersek dünyanın en pahalı ürünlerini kullanalım onlar hazır hissetmediklerinde asla kuluçka gerçekleşmez. Bunu unutmayalım. Bu 1 haftada olabilir 1 yılda.

Oyla 0
İyi Bir Aminoasit Derken Örnek Verirmisiniz Bu Kastettiğiniz Ciftlesme Gibi Aşamalara mi götürüyor tabi isterlerse ve Kuşlarım Çiftleşmediler Ayak Atmada Yok Sadece Erkekten Bol Bol Kur Sesleri Kafa Sallamalari Nadiren Kur Yapmalari Var

Oyla 0
Örneğin; Versele Laga Omniform, Nekton ürünlerinin Multi vitaminleri, multi ibaresi bulunan çoğu ürün vit + aminoasit barındırıyor. Aynı şekilde sade protein tozları'da.

Oyla 0
Kuşlarım kendilerini mineral blocka, kafesin demirlerine,tunege surtuyor tunege gagalarini başlarını ise demir tellere nedeni nedir ne yapılmalı

Oyla 0
tüy döneminde olabilirler ya da parazit vardır. Tünek sürme sebebi kızgınlıklarından dolayı ama sizin kuşlar her tarafa sürtünüyor gibi :D
Gece uykularına yakın beyaz bir kumaş örtün kafesin üzerine. Rahat nefes alabilecekleri aralık bırakmayı unutmayın. Sabah kontrol etmenizi öneririm. Üzerinde lekeler ve hareket eden şeyler olursa parazit ihtimali yüksektir. Yada vücüdunu kontrol edin. Gezinen ufak parazitler var mı?

Oyla 0
tüy döneminde olabilirler ya da parazit vardır. Tünek sürme sebebi kızgınlıklarından dolayı ama sizin kuşlar her tarafa sürtünüyor gibi :D
Gece uykularına yakın beyaz bir kumaş örtün kafesin üzerine. Rahat nefes alabilecekleri aralık bırakmayı unutmayın. Sabah kontrol etmenizi öneririm. Üzerinde lekeler ve hareket eden şeyler olursa parazit ihtimali yüksektir. Yada vücüdunu kontrol edin. Gezinen ufak parazitler var mı?

Peki saolun

Oyla 0
Geri