Kuşum oyuncağıyla kafayı bozdu

roadhouseblues

Veteran
Herkese merhaba.Benim ördek şeklinde bi kumbaram var.Kuşum da kafesten çıktığında hep yanına giderdi,oynardı ona kur yapardı.Ben de kumbarayı kafese bağladım.Kuşum 7,5 aylık eş de alacağız ama finallerim var üniversite okuyorum finallerim bitince alayım dedim rahat ilgilenmek açısından.Şimdi sorum şu ki kuşum bu kumbarayla kafayı bozdu.Sürekli ama sürekli onu öpüyor ,onunla oynuyor, konuşuyor.Yem kusma hareketini yapıyor ona,yani kur yapıyor.Normalde 5-6 saat dışarda durup kafese zorla soktuğum kuş kafesten çıkmaz oldu.Çıktığı da max yarım saatten günde 2-3 kez.Aslında zorla sokmaktan kurtulduğum için mutluyum ama acaba kötü bir şey mi yaptım kuşumun psikolojisi kötü etkileniyor mu bilemedim.O kumbarayı canlı sanıyor gibi geliyor bana.Siz ne düşünüyorsunuz?

Merhaba.Bu durumdan rahatsızsanız,çıkartın kumbarayı,kendiniz ilgilenin.Baktınız çok durgunlaştı, depresif bir hal aldı kuşunuz tekrar koyarsınız.(Ben oyuncak türü şeyleri hiç koymuyorum kafese)
Bu arada da bir eşe bakarsanız,bir eş ayarlarsanız daha uygun olur.

Oyla 0
Oyuncağı çıkartmanız iyi olur lakin sonrasında kuşun oyalanacağı şeylere ihtiyacı olacak. Stresini ve sinirini atması için kemirebileceği şeyler sunsanız. Örneğin doğal ağaç dalından tünekler, kemirmesi için. Ya da kartondan oyuncaklar, kağıttan kemirmelik şeyler. Stresini atar.

Bakın mesela şu linkte birçok fikir var. Büyük papağanlar için olanlar bile küçük kuşlara uyarlanabilir.

..

Oyla 0
Geri