Kuşum perde dışında bir yere gitmiyor.

atakansezer

Yeni Üye
Öncelikle merhaba. 3 yaşında erkek bir muhabbet kuşu sahibiyim. geceleri ve evde olmadığım zamanlar hariç kuşumun kafesinin tavanı hep açık olur. fakat ne kadar açık tutarsam tutayım asla çıkmak istemiyor. çıkması için kendim yardımcı oluyorum o şekilde çıkıyor fakat her defasında kafesine geri dönüyor. kafesini bulunduğu yerden alıp başka bir yere koyunca da perdenin üstünde durup kalıyor. uçması gayet iyi bir hastalığı da yok çok şükür. tek istediğim kuşun kendisini kafesin içinde tutsak hissetmemesi. dışarıya çıkıp evin içinde gezebilmesini istiyorum fakat çıkmaya tenezzül dahi etmiyor. bu konuda ne yapabilirim ?

Güven probleminiz var belli ki. Kuşlar en güvendiği bölgeye geri dönüyorsa ki bu sizde kafes gibi görünüyor, öncelikle bunu aşmanız lazım.

Oyla 0
Evet biraz ürkek. sahiplendiğim zaman çok denedim alıştırmayı veya ben beceremedim bilmiyorum fakat çok korkak geldi. büyük ihtimalle sahiplendiğim kişiyle alakalı olabilir. ben de rahat etmesi için çok zorlamadım zaten eşi de vardı. fakat şu an eşi de yok ve bu güven problemini nasıl aşabileceğim konusunda bir fikrim de yok. bir şey önerir misiniz ?

Oyla 0
Geri