Kuşum poposunu çok kaşıyor poposu yemyeşil oldu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan PyreaX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

PyreaX

iyikus.com Üyesi
Merhaba daha 2 gün önce aldığım kuşa en kaliteli yemlerle beslememe rağmen iyi durumdaydı ama bugun yaptığı dışkılar poposunda kalmadı ama poposu yemyeşil oldu kuşta onu 10 saniyede bır kaşıyor sadece kaşımakla geçiriyor tırnaklarıyla da kaşıdıgı için tırnaklarınada bulaştı ne yapmalıyım elime alıp bir mendil ile silmelimiyim

ishali var muhtemelen. Buna bağlı koksidyoz, salmonella, ecoli gibi hastalıklardan herhangi biri olabilir. Görsel eklemeniz mümkün mü?

Ortam florasına alışana kadar da bu tip kötü dışkılama yapabilir. Hali, keyfi yerinde ise bir kaç gün bu şekilde sorunlu gibi bakılmaz. Bu sürede probiyotik ve elektrolit verilebilir.

Oyla 0
ishali var muhtemelen. Buna bağlı koksidyoz, salmonella, ecoli gibi hastalıklardan herhangi biri olabilir. Görsel eklemeniz mümkün mü?

Ortam florasına alışana kadar da bu tip kötü dışkılama yapabilir. Hali, keyfi yerinde ise bir kaç gün bu şekilde sorunlu gibi bakılmaz. Bu sürede probiyotik ve elektrolit verilebilir.
video atacağım birazdan çok fazla kaşınıyor ayrıca ishal ilacı var isterseniz öncelikle video atayım dışkılarınıda göstereyim bir bakın

Oyla 0
dışkı yem ile beraber çıkmadı sanırım yem dışkının üzerine gelmiş ve kuşun altındaki yeşillik çok çekemedim ama biraz daha var kuşun popo kısmını ve tüylerinde var yeşillik kuş 2 dkda bir orayı ya gagasıyla yada ayağıyla kaşıyor gagasıda dışkı oldu ayağıda salıncagıda var salıncaga binince kaşıyamıyorum çıkarmalımıyım sizce 2 gün önce aldım bu arada ishal ilacıda var @Doğanay Y.

Ekli dosyalar

• dışkı.PNG
    dışkı.PNG
    571.7 KB · Görüntüleme: 23
  • kuşun altı.PNG
    kuşun altı.PNG
    690 KB · Görüntüleme: 22
Oyla 0
ishal ilacı dediğiniz nedir avidiar mı?
Merhabalar bağırsak florası düzenleyici olan dia-vet var @Ümit T. lütfen yardım edin kuşumun gagası tümden popsundaki dışkısını kaşımaktan yemeşil oldu popsunda dışkı kalıyor poposuda yemyeşil oldu tırnaklarıda ne yapabilirm yıkayacakmıyım yıkacaksam nasıl

Oyla 0
Veterinere götürme şansınız var mi? Kuş hasta görünüyor oldukça. Avi ürünleri şu aşamada işe yaramaz. Veteriner ilacı kullanmak gerekir. Yem yemeye başladı mı?

Oyla 0
Veterinere götürme şansınız var mi? Kuş hasta görünüyor oldukça. Avi ürünleri şu aşamada işe yaramaz. Veteriner ilacı kullanmak gerekir. Yem yemeye başladı mı?
veterinder maalesef yakınımızda yok ama petshop var daha 2 gün önce aldık 2,5 aylık ishal ilacı var yem yemeye başladımı bilmiyorum bizden gizli yiyor olabilir çünkü dün suyunu içmişti dışkısını kaşıya kaşıya burnunun alt kısmı tırnakları dışkı oldu korkuyorum

Oyla 0
ama kuş çok haraketli halsizliği yok zıplıyor çok fazla bazen ötüyor yavru daha salıncağına çıkmayı ve tırmanmayı seviyor şuanda

Oyla 0
yanına gidince kabarıyor yada silkeleniyor ölmesini istemiyorum önceki kuşum öldüğü için çok üzülmüştüm :(

Oyla 0
Biraz daha gözlem yapalım o halde. Ne olur ne olmaz ishal için aldığınız premiksi veriniz. Suyu 8 saatte bir tazeleyin

Oyla 0
Biraz daha gözlem yapalım o halde. Ne olur ne olmaz ishal için aldığınız premiksi veriniz. Suyu 8 saatte bir tazeleyin
İlacını suyuna koyduk ama daha içmedi tabandaki yemleri yiyor kuşun ayağı gagası ve poposu yeşil olmuş halde silmemi önerirmisiniz ve sileceksem hangi yöntemle silmeliyim?

Oyla 0
Bir tane nemli bez ile poposunu güzelce silin. Şimdilik başka birşeye gerek yok. Kuş yeni gelmiş birde sanırım yavru olduğu için yemlikten yem yemeği bilmiyor tabandan yiyor. Tabana biraz daha yem koyun yesin. Suluğunuda tabana yakın takabilirsiniz yem döktüğünüz yerin yanına..

İlave; yumurta maması yapıp onuda tabana koyabilirsiniz. Youtube üzerinde kuşlar için yumurtalı mama tarifi yazın birçok tarif çıkar..

Oyla 0
Bir tane nemli bez ile poposunu güzelce silin. Şimdilik başka birşeye gerek yok. Kuş yeni gelmiş birde sanırım yavru olduğu için yemlikten yem yemeği bilmiyor tabandan yiyor. Tabana biraz daha yem koyun yesin. Suluğunuda tabana yakın takabilirsiniz yem döktüğünüz yerin yanına..

İlave; yumurta maması yapıp onuda tabana koyabilirsiniz. Youtube üzerinde kuşlar için yumurtalı mama tarifi yazın birçok tarif çıkar..
Çok teşekkür ederim dediklerinizi dikkate alarak uygulayacağım.

Oyla 0
@Doğanay Y. merhaba rahatsız ettiğim için özür dilerim bir soru soracaktım.Acaba kuşlar korkudan ölebilirmi yani ışıklar kapalıydı 10 dakika önce eve geldim kafasını geriye doğru koymuş yani uyuyordu kafese bakmak için yaklaştım ama bi anda çok korktu sanırım kanatlarını açıp ordan oraya hiç görmediğim gibi ordan oraya kanat çırpıp atladı sonra tüneğine oturdu şuanda öyle bakıyor ışığı yaktım onu izliyorum bu sonradan bir zarar olurmu acaba kuşa?

Oyla 0
Merhaba, ani korkma durumlarında ölümler olabilir ama biraz nadir bir durum. Daha çok kalp krizi ölümleri daha sık gözlemlenen ani ölüm durumları.
Çok sık tekrarlanırsa bu durum sorun olabilir ama genel anlamda bir duruma neden olmaz.

Oyla 0
Y
Merhaba, ani korkma durumlarında ölümler olabilir ama biraz nadir bir durum. Daha çok kalp krizi ölümleri daha sık gözlemlenen ani ölüm durumları.
Çok sık tekrarlanırsa bu durum sorun olabilir ama genel anlamda bir duruma neden olmaz.

yani şuanda birşey olmadı ama bu olay sonrası için sorun olurmu şuanda tüneğinde bakıyor öyle

Oyla 0
@Doğanay Y. merhaba rahatsız ettiğim için özür dilerim bir soru soracaktım.Acaba kuşlar korkudan ölebilirmi yani ışıklar kapalıydı 10 dakika önce eve geldim kafasını geriye doğru koymuş yani uyuyordu kafese bakmak için yaklaştım ama bi anda çok korktu sanırım kanatlarını açıp ordan oraya hiç görmediğim gibi ordan oraya kanat çırpıp atladı sonra tüneğine oturdu şuanda öyle bakıyor ışığı yaktım onu izliyorum bu sonradan bir zarar olurmu acaba kuşa?

Kafese bakmadan önce ışığı açsaydınız keşke.. Neyse artık aradan biraz zaman geçince unutur merak etmeyin. Sorun olmaz yani. Daha dikkatli olursunuz bundan sonra..

Oyla 0
Geri