kuşum sanırım az üşüttü yardım edebilir misiniz

nidanuraliravci

Yeni Üye
kuyruğu çok az aşağı yukarı oluyo ama onun dışında hala oyun oynayıp konuşmasına yemesine devam ediyo elime daha alıştıramadım bu konuda da yardım eder misiniz nasıl beslemeliyim elma verdim az bi şey yedi hastalığı için ne yapsam iyi olur bi de öksürdü gibi ses çıkardı az

merhaba, daha iyi bir cevap için kuşunuzun fotoğrafı/videosunu ve dışkısını ekleyip biraz da nasıl bir bakım uyguladığınızdan bahseder misiniz?

Oyla 0
dışkısı normal her zaman ki gibi gayet temiz bakıyorum hareketi de normal eskisi gibi devam ediyo kekik çayı yaptım içine bi damla elma sirkesi attım ama içmedi ele alıştıramadım hala o yüzden şırıngayla falan veremiyorum fotoları atıyorum şimdi nerden atılıyo burayı da pek bilmiyorum ama

Oyla 0

Oyla 0
şu an çektim bunları yani hasta gibi durmuyo ben mi evham yapıyorum anlamadım

Ekli dosyalar

• IMG_20210304_134858.jpg
    IMG_20210304_134858.jpg
    3 MB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20210304_134832.jpg
    IMG_20210304_134832.jpg
    3.2 MB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20210304_134812.jpg
    IMG_20210304_134812.jpg
    3.1 MB · Görüntüleme: 5
Oyla 0
maşallah kuşunuz çok tatlı :)
çok evhamlı iki kuş annesi olarak size kendi deneyimlerimi anlatmak istiyorum umarım size yardımcı olur.
öncelikle kuşlarda hafif bir kuyruk titremesi kabul edilebilir, benim kuşumda da zaman zaman kuyruk titremesi oluyor. sadece kuyruk titremesine bakarak değil diyel belirtiler ile soğuk algınlığı veya diğer hastalıkları düşünebiliriz.

Bu noktada yanlışım varsa lütfen düzeltin.

fotoğraflardan anladığım kadarıyla yetişkin bir erkek kuşunuz var. elinize hala gelmiyor oluşu yeni almış olmanız mı?

eğer evinize yeni gelmiş bir kuş ise elinize gelme sürecini zamana yayınız. youtube üzerindeki bu konulu videolar yardımcı olacaktır.

bu süreçte elma, kekik çayı gibi farklı tatlara yanaşacağını sanmıyorum.

ele alışma sürecinde yulaf, dal darı gibi sevilen besinlerden ödül olarak verebilirsiniz.

paketli yem kullanmanızı öneririm ben verse laga markasını kullanıyorum.

kafesin içinde kum, kalamar kemiği gibi ürünler muhakkak olmalı ve aynasız oyuncaklar tercih etmelisiniz.

her kuşun kendi karakteri vardır. bu süreçte birbirinizi tanımanız önemli.

atladığım şeyler muhakkak olacaktır, daha tecrübeli arkadaşlar tamamlarlarsa çok sevinirim :)

Oyla 0
bu arada kuşunuz sanırım tüy döneminde. sıcak ortam b vitamini yulaf ve banyo ile desteklemeniz onu rahatlatacaktır.

ayrıca kafesteki ipi almanızı öneririm. mubişler o iplere çok kolay dolanıp zarar görebiliyorlar ne yazık ki :(

Oyla 0
Geri