kuşum sanırım kursak mantarı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bbusee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bbusee

iyikus.com Üyesi
merhaba muhabbet kuşum kaka yaparken bu şekilde yapıyor ve karın kısmında yara var gibi açılmış başlarda ishaldi ama sirke ve triflucan vererek toparladık gibi bu arada veterinere götürdüğümde kuşlardan anlamıyoruz biz elimizde kalır dedi.. kusması yok fakat karnındaki o boşluk beni çok korkutuyor eskiden banyo yapmaya bayılırdı artık sudan bile nefret ediyor bir de gagasının uçlarında beyazlama var- YouTube

Ekli dosyalar

• IMG-20220329-WA0001.jpg
    IMG-20220329-WA0001.jpg
    80.7 KB · Görüntüleme: 10
kafes tabanına kağit havlu serip biriken dışkı fotolarını paylaşırsanız iyi olur

dışkılar ne zamandır bozuk, triflucan kaç gün, ne şekilde ve hangi dozda uyguladınız?

kafes tabanına kağit havlu serip biriken dışkı fotolarını paylaşırsanız iyi olur

dışkılar ne zamandır bozuk, triflucan kaç gün, ne şekilde ve hangi dozda uyguladınız?
2 haftadır bu şekilde dışkılıyor fazlaca büyük ve beyaz kısmı bir garip. 5 gün boyunca suluğuna 3 damla damlatıp verdim triflucanı.arada el yapımı elma sirkesi de koydum 1 damla şimdiyse vitamin veriyorum ilaçlar fazla geldiyse diye ama pek bi bilgim yok umarım zarar vermiyorumdur kuşuma

Ekli dosyalar

• 20220406_221409.jpg
    20220406_221409.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 13
  • 20220406_221331.jpg
    20220406_221331.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 13
muhtemelen size kuruma var mantar var triflucan kullanın dediler. kuruma=mantar değildir

oldukça vakit kaybedilmiş, kuş gerçekten kurumaya girmiş. ben olsam antibiyotik başlarım. enrofloksasin, amoksisilin , sulfadiazin + trimetoprim içeren ilaçlardan herhangi biri kullanılabilir

hatta bununla birlikte metronidazole içerikli ilaç (ör:flagyl şurup) da kullanılabilir

@Doğanay Y. @Malkoçoğlu da müsait olunca görüs yazarlarsa iyi olur

Kuş genelde yağlandığında o tip bölgeler açılıyor. Yine de kontrol edip dönüş yaparsanız sevinirim. Yağlanma kaynaklı ve kabız oldukları dönemlerde bu tip sallayıp yapma eğilimleri sıklaşıyor. Dışkı ise bakteriyel sorunlar gibi

ilginiz için çok teşekkür ederim. sonunda şehir dışında uzman bir veteriner hekime götürebildim. bu sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olsun diye yazmak istedim. evet kuşumda %20 oranında kursak mantarı varmış ve bu mubişler için oldukça tehlikeli bir oranmış. kafesin tabanına kağıt koymayın dedi çünkü dışkıyı emmiyormuş o kağıtlar. ya havlu kağıt ya da kuş kumu koymamı istedi. triflucan için ise kuş çok ama çok kötü durumda değilse kullanılmaması gereken kuşlarımız için yasaklı bi ilaç olduğunu söyledi. ilaç ve probiyotik verdi. bunlar: Crystalin animal health drops(10 gün boyunca suyuna 1 - 2 damla aynı zamanda ağzına da 1 damla) ve Florwel probiyotik(yeminin içerisine çeyrek çay kaşığı kadar ve yemini her değiştirdiğinizde yenileyerek koyunuz. ) sirke içinse el yapımı değilse kullanılmamalıymış. ama el yapımı olanın suyuna 1 damlası oldukça faydalıymış. Bu süreçte sadece yemle beslememiz gerekiyormuş. (meyve vs. hepsi yasak 10 gün boyunca) bööyle yani arkadaşlar umarım yardımcı olabilmişimdir. Bu arada Çapkınım iyileşti karnındaki o yarık gibimsi şey de kapandı dışkısı da küçüldü. Ama her an tekrar edebilecek bi hastalıkmış hiçbir zaman tam olarak iyileşmezmiş elimizden geldiğince bakalım...

Kursak mantarı tedavi etmek gerekiyor. Verilen ürünler sadece baskılayacaktır bir süre. Kuşlar için özel üretilen fungistop gibi bir ürün almanızı öneririm internetten.Çok geçmiş olsun

ilginiz için çok teşekkür ederim. sonunda şehir dışında uzman bir veteriner hekime götürebildim. bu sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olsun diye yazmak istedim. evet kuşumda %20 oranında kursak mantarı varmış ve bu mubişler için oldukça tehlikeli bir oranmış. kafesin tabanına kağıt koymayın dedi çünkü dışkıyı emmiyormuş o kağıtlar. ya havlu kağıt ya da kuş kumu koymamı istedi. triflucan için ise kuş çok ama çok kötü durumda değilse kullanılmaması gereken kuşlarımız için yasaklı bi ilaç olduğunu söyledi. ilaç ve probiyotik verdi. bunlar: Crystalin animal health drops(10 gün boyunca suyuna 1 - 2 damla aynı zamanda ağzına da 1 damla) ve Florwel probiyotik(yeminin içerisine çeyrek çay kaşığı kadar ve yemini her değiştirdiğinizde yenileyerek koyunuz. ) sirke içinse el yapımı değilse kullanılmamalıymış. ama el yapımı olanın suyuna 1 damlası oldukça faydalıymış. Bu süreçte sadece yemle beslememiz gerekiyormuş. (meyve vs. hepsi yasak 10 gün boyunca) bööyle yani arkadaşlar umarım yardımcı olabilmişimdir. Bu arada Çapkınım iyileşti karnındaki o yarık gibimsi şey de kapandı dışkısı da küçüldü. Ama her an tekrar edebilecek bi hastalıkmış hiçbir zaman tam olarak iyileşmezmiş elimizden geldiğince bakalım...

triflucan kuşlar için yasaklı değildir yanlış bilgi verilmiş maalesef.

size veren şeyler de ilaç değil destek ürünleri

Kursak mantarı tedavi etmek gerekiyor. Verilen ürünler sadece baskılayacaktır bir süre. Kuşlar için özel üretilen fungistop gibi bir ürün almanızı öneririm internetten.Çok geçmiş olsun
ya çok teşekkür ederekten bir sey daha sormak istiyorum. kusumun popo kisminda sislik var (karnindaki keskinlik gitti ama) ve diskisi yine sivi acik yesil ishal seklinde. yem yemesinde sikinti yok fakat ucmakta biraz güclük cekiyor. dediğiniz ilaca internetten bakarken bir ürün daha gördüm kombi mix diye yaninda tollyamin forte ile birlikte satiliyormus. karadeniz pet adli bir sitede. benim pek bir bilgim yok site güvenilir mi ilac uygun mu diye... size danismak istedim nasil bir ilac...alaraktan kusuma uygulamaya baslamaliyim ve önceden kullandigim destek ürünlere devam etmeli miyim?

Kuşlar için formüle edilmiş bir çok etken madde içeren ilaçlardan. Özellikle kursak sorunları için iyi gelmektedir.
Kombi mix ve tollyamin kullanımını öneririm ben. İyi ürünlerdir. Karadeniz pet duydum ancak alışveriş yapmadım. Petmarketburada, akyolkardesler gibi görece daha büyük siteler tercih edilebilir.
Yanlış bir şey söylememek adını biraz kuş bakımınızı ve kullandığınız ürünleri belirtir misiniz? En son ne zaman hastalık için ilaç kullanıldı?

Kuşlar için formüle edilmiş bir çok etken madde içeren ilaçlardan. Özellikle kursak sorunları için iyi gelmektedir.
Kombi mix ve tollyamin kullanımını öneririm ben. İyi ürünlerdir. Karadeniz pet duydum ancak alışveriş yapmadım. Petmarketburada, akyolkardesler gibi görece daha büyük siteler tercih edilebilir.
Yanlış bir şey söylememek adını biraz kuş bakımınızı ve kullandığınız ürünleri belirtir misiniz? En son ne zaman hastalık için ilaç kullanıldı?
19 mayısta yazdığım ürünlere devam ettim hatta hala devam ediyorum (crystalin animal helath drops ve florwel probiyotik) ama tam olarak ilaç olmadıkları için pek bir sonuç alamadım. onun dışında bi şey kullanmadım haftada bir suyuna 1 damla elma sirkesi damlatıp günlük değiştirdim. bir de en son mayıs ayındayken triflucan kullanmıştım fakat daha sonra bir daha vermedim. kombi mix mi fungistop mu hangisini temin etmem gerektiğini bilemedim şimdi de kafama göre hareket etmek istemedim.

Geri