Kuşum sürekli ayağını oynatıyor yerinde durmuyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nomoment
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nomoment

iyikus.com Üyesi
Merhaba arkadaşlar cennet papağanım son bir aydır gece gündür sürekli ayaklarını kıpırdatıyor kaşıyor. bir ara 2 ayağı da kanamıştı terramycin krem sürdüm, daha sonra mantar şüphesi ile avipom sürdüm ve en son da sarı kantaron yağı sürüyordum fakat çok bir iyileşme olmadı. bir biyologtan aldığım tavsiye üzerine sinir sıkışması olabilir berovit b12 haftada 3 gün kullanmamdı bugünden itibaren berovite başladım. sıkıntı hala devam ediyor,bu durum daha önce başına gelen tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum
not:kuşumun eşi var ve 4 yumurta yaptılar
video:

Toe tapping kuşunuz. Zehirlenme, alerji ya da dediğim gibi beslenme/diyet bozuklukları buna itiyor.
2 hafta sadece tohum ile besleyiniz. Birde sadece sebze yiyorsa haftada 1-2 kez taze nane ve kekik verebilirseniz severek tüketecektir. Genelde 2-3 hafta sürüyor davranışı azaltması ve bırakması.
Yanlış beslenme bunun sebebidir genelde. Çok basit bir diyet gerektirir. Bu diyette bir süre yağ oranından fakir tohumlarla beslemek, çekirdeği azaltmak gerekiyor. Aşırı yağ ve protein açısından zengin diyet, bu sendromun oluşmasına sebep olur. Vitamin ve minerallerin aşırı takviyesi de etkili olabilir elbette. Toe Tapping, kasıtsız olarak gerçekleşen kas spazmıdır aslında. Ayakların hareketi istemsiz bir harekettir. Kuşun ayak parmaklarına dokunduğuna dair bir izlenim gelişiyor gibi olur ve oda bunu yapar.
Öte yandan eğitiminde bu tarz bir hareket öğretildi ise onu yapıyor da olabilir.
Bir kaynaktada alerjisi olan bir gıdaya tepkime olarak ayak tepindiriyor deniliyor. Farklı bir gıda verdiniz mi son günlerde?

Oyla 0
Toe tapping kuşunuz. Zehirlenme, alerji ya da dediğim gibi beslenme/diyet bozuklukları buna itiyor.
2 hafta sadece tohum ile besleyiniz. Birde sadece sebze yiyorsa haftada 1-2 kez taze nane ve kekik verebilirseniz severek tüketecektir. Genelde 2-3 hafta sürüyor davranışı azaltması ve bırakması.
Yanlış beslenme bunun sebebidir genelde. Çok basit bir diyet gerektirir. Bu diyette bir süre yağ oranından fakir tohumlarla beslemek, çekirdeği azaltmak gerekiyor. Aşırı yağ ve protein açısından zengin diyet, bu sendromun oluşmasına sebep olur. Vitamin ve minerallerin aşırı takviyesi de etkili olabilir elbette. Toe Tapping, kasıtsız olarak gerçekleşen kas spazmıdır aslında. Ayakların hareketi istemsiz bir harekettir. Kuşun ayak parmaklarına dokunduğuna dair bir izlenim gelişiyor gibi olur ve oda bunu yapar.
Öte yandan eğitiminde bu tarz bir hareket öğretildi ise onu yapıyor da olabilir.
Bir kaynaktada alerjisi olan bir gıdaya tepkime olarak ayak tepindiriyor deniliyor. Farklı bir gıda verdiniz mi son günlerde?
ustam çok değerli yorumun için teşekkür ediyorum aydınlandım sayende yarım saattir araştırıyorum dediğiniz gibi toe tapping belirtisi var spazm şeklinde oluyor. normal şartlarda hemen hemen her gün meyve sebze yiyordu haftada 3-4 gün dal darı ve çekirdek oluyordu önünde
şimdi sadece karışık muhabbet kuşu yemi hatta bulursam sadece sarı ve beyaz darı vericem çekirdek dal darı ne varsa kalkıyor, ama şuan kuş tüyde olduğu için b vitamini vermem gerekicek berovit b12 normalde 1lt ye 1ml olarak veriliyor dozu düşürüp kullanabilir miyim? yoksa ara mı vermem gerek vitamine çok teşekkür ediyorum tekrar

Oyla 0
Rica ederim. Berovit içeriğinde biotin yok. Bu nedenle varsa elinde başka ürün kullan. Yoksa dozajı düşürebilirsin. 1 lt yarım ml yeterli olur. Berovitlerin SKT kontrol ediniz. Genelde bitime yakın satılıyor.

Oyla 0
Rica ederim. Berovit içeriğinde biotin yok. Bu nedenle varsa elinde başka ürün kullan. Yoksa dozajı düşürebilirsin. 1 lt yarım ml yeterli olur. Berovitlerin SKT kontrol ediniz. Genelde bitime yakın satılıyor.
bt amin forve , tollyamin forte ve avisol b var elimde fakat bir biyolog sinir sıkışması olabilir o yüzden berovit kullan dedi o yüzden aldım zar zor buldum zaten üretimi kalkmış muadili beforvel var piyasada

Oyla 0
Doğrudur. Bende de beforvel var ama etkisini gördüğümü söyleyemem. Müsait zamanınızda ek bilgi alabilirseniz sinir sıkışması konusunda bir makalenizi okumak isterim.

Oyla 0
Geri