Kuşum tekrar tüye girdi.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MiniKuş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MiniKuş

Veteran
Arkadaslar 2 ay once kusum tuye girmisti. O sureden sonra her hafta 1 cay kagisi yulaf verdim. Son iki haftadır haftada 2 defa vermeye başladım. Bu sabah farkettim başında siyah noktalı tüyler var. Galiba yine tüye girdi. Sizce ne yapmam lazım?

Yulaf kuşları tüye sokuyor. Tetikliyor olabilir birde ısı değişimleri yaşanıyor son zamanlarda. Tüyünü değiştiriyor ya da dökülenleri tamamlıyor olabilir. B vit takviyesi giriniz.

Oyla 0
Yulaf kuşları tüye sokuyor. Tetikliyor olabilir birde ısı değişimleri yaşanıyor son zamanlarda. Tüyünü değiştiriyor ya da dökülenleri tamamlıyor olabilir. B vit takviyesi giriniz.
Evet soğudu hava ama ev soguk degil. Yulaf zararlı o zaman herhalde daha vermiyim. B vitten başka ne yapabilirim. Mama verdim bide yumurtalı.

Oyla 0
Bide kuşun gagası uzamis ve katman olusmaya baslamis. Kafeste beyaz bir taş var. Başka ne eklemeliyim

Oyla 0
Hayır hayır zararlı değildir. Bazen bakım koşullarına göre etkisi farklılaşabilir. Tüy dönemi için birde banyo ihtiyacını gidermek kalıyor. ONuda kendisi yapması lazım. Bazı kuşlar gaga taşını kullanmayabilir. Ek olarak kalamar kemiği ve mineral blok eklenebilir. Sizde kesebilirsiniz gaga ve tırnakları bir miktar.

Oyla 0
Hayır hayır zararlı değildir. Bazen bakım koşullarına göre etkisi farklılaşabilir. Tüy dönemi için birde banyo ihtiyacını gidermek kalıyor. ONuda kendisi yapması lazım. Bazı kuşlar gaga taşını kullanmayabilir. Ek olarak kalamar kemiği ve mineral blok eklenebilir. Sizde kesebilirsiniz gaga ve tırnakları bir miktar.
Kalamar kemiğini araştırdım dün alacagim ondan. Mineral blok nedir yararı olurmu görsel varsa eklermisiniz yanlış almak istemem.

Oyla 0
Onlarda gaga taşı gibi ama grit kumlu, killi. Farklı modelleri mevcut
9972569145394.jpg

Oyla 0
Geri