Kuşum tüye mi girmiş?

frukof1234

iyikus.com Üyesi
Merhabalar, 4 aylık dişi kuşum Limon fotoğraflardan da görebileceğiniz gibi tüy döküyor. Kendisi sağlıklı, kıpır kıpır, uçmayı çok seven ve gün içinde en az 2-3 saat özgürce uçabilen bir kuş. Herhangi bir sağlık sorunu da yok. 10 gün arayla multivitamin, 15 gün arayla da elma sirkesi/limon veriyorum. Haftalık daldarı veriyorum ve garden mix yem kullanıyorum. Eğer tüy dökümündeyse ne önerirsiniz? sanırım bir probiyotiğe ihtiyacım olacak. (Kuşumun yüzünü tam atamadım çünkü telefonumu görünce oynamak için çıldırıyor.)

Kuşunuz dediğiniz gibi tüyde. Bu süreçte Biotin içerikli bir B vitamini kompleksi (örneğin quiko bio/biotin) kullanmak gerekiyor. Eğer ev ısısı iyi ise banyo ihtiyacını gidermesi için banyoluk takınız. Birde bağışıklığı düştüğü için dediğiniz gibi protein ve elektrolit desteği haftalık programına eklemenizi öneririm.

Oyla 0
Kuşunuz dediğiniz gibi tüyde. Bu süreçte Biotin içerikli bir B vitamini kompleksi (örneğin quiko bio/biotin) kullanmak gerekiyor. Eğer ev ısısı iyi ise banyo ihtiyacını gidermesi için banyoluk takınız. Birde bağışıklığı düştüğü için dediğiniz gibi protein ve elektrolit desteği haftalık programına eklemenizi öneririm.
sağ olun. B vitamini olarak önerdiğiniz ürünü sipariş edeceğim. Ancak o ürün gelene kadar -internetten araştırdığım kadarıyla biotin taşıyan besinlerden olan- yumurta, kuru maya, maydanoz gibi ürünler kullanmak doğru bir yaklaşım olur mu?

Oyla 0
sağ olun. B vitamini olarak önerdiğiniz ürünü sipariş edeceğim. Ancak o ürün gelene kadar -internetten araştırdığım kadarıyla biotin taşıyan besinlerden olan- yumurta, kuru maya, maydanoz gibi ürünler kullanmak doğru bir yaklaşım olur mu?
Merhabalar. Ek olarak haftada 1 ,2 çay kaşığı yulafta verirseniz güzel olur.

Oyla 0
sağ olun. sağlıklı kuşlar tüye girer, olumlu bir durumdur diye bir şey okumuştum. umarım kuşum için de hayırlı olur. ilginiz için teşekkür ederim.
Ek olarak bu bilgileride okuyabilirsiniz.

Oyla 1
sağ olun. sağlıklı kuşlar tüye girer, olumlu bir durumdur diye bir şey okumuştum. umarım kuşum için de hayırlı olur. ilginiz için teşekkür ederim.
Sağlıklı, doğal süreçleri tüye girmek ama bazı kuşlar ortam ısısı değişmeleri, bakım şartlarına göre de sık sık tüye girebilir.

Oyla 0
Sağlıklı, doğal süreçleri tüye girmek ama bazı kuşlar ortam ısısı değişmeleri, bakım şartlarına göre de sık sık tüye girebilir.
Ortam ısısını dengeli tutmaya, mümkün olduğunca günlük kafes altını temizlemeye ver her ay tüm kafesi söküp sirkeli bezle baştan aşağı temizlemeye özen gösteriyorum. Bunun yanı sıra günlük yem ve su temizliğimiz de bulunuyor. İnşallah her şey yolundadır. Teşekkürler (y) Bu arada bilginiz olsun, geçen gün de konuşmuştuk hocam. Malum şans çiçeği adlı bitkiyi yedikten sonra bir değişiklik olmadı. Dışkılaması da -yediklerine göre- normal.

Oyla 0
Geri