Kuşum Tüye Tekrar Mı Girdi

Burak Ayaz-

iyikus.com Üyesi
Merhaba Bundan 3 Hafta Önce tüy tüpçükleri görmüştüm çoğaldılar ancak bir yerden sonra kaybolmaya başladı bende tüyden çıkmaya başladığını düşündüm ancak tüy kapsülleri gene tekrar çogaldı yulaf vb vermedim sadece vitamin dal darı ve sebze verdim yem ile alakalı olabilir mi
Beaks Food Exclusive Kullanıyorum İçeriğini atabilirim

Durumunuzu görseller ile destekleyin, 5 tüpçük tamamlanma evresinde yenç tüpçükler gelebilir.

Hangi vitamini ne sıklıkta ve ne kadar veriyorsunuz?

Ayrı olarak;

Haftada ne kadar dal darı veriyorsunuz?

Yemin paket üzerinden içerik oranı, yoksa görüntüsünü atabilirsiniz...

Oyla 0
Durumunuzu görseller ile destekleyin, 5 tüpçük tamamlanma evresinde yenç tüpçükler gelebilir.

Hangi vitamini ne sıklıkta ve ne kadar veriyorsunuz?

Ayrı olarak;

Haftada ne kadar dal darı veriyorsunuz?

Yemin paket üzerinden içerik oranı, yoksa görüntüsünü atabilirsiniz...
Haftada 2 kez avi-vit multivitamin veriyorum gerwit w geçeceğim
Haftada 2 kez veriyorum veya 1 kez veriyorum
Atayım

Oyla 0
Yem icerigi böyle

Ekli dosyalar

• 20210314_214135.jpg
    20210314_214135.jpg
    711.4 KB · Görüntüleme: 7
  • 20210314_214231.jpg
    20210314_214231.jpg
    964.1 KB · Görüntüleme: 7
Oyla 0
Maşallah, VL de bile bu kadar aspir yok :D Yeminizi şahsen beğenmiyorum. Benelux %35 Aspurlu olanla değiştirmenizi öneririm. VL ye takviye gerektiği için es geçiyorum.

Şimdi, birşeyleri daha detaylı söylemelisiniz ki daha belirgin olsun birşeyler.

Şöyle netleştireyim.

Hafta da 1e düşürün mamanızı.

Bu süreçte multi vit. Vermeyin.

Bt amin forte 3 günde bir 8 damla verebilirsiniz 100 ml e. 3 günde 1, 1 çay kaşığı yulaf.

Multivit kullanacaksanız eğer gervit öneiririn.

Oyla 0
Maşallah, VL de bile bu kadar aspir yok :D Yeminizi şahsen beğenmiyorum. Benelux %35 Aspurlu olanla değiştirmenizi öneririm. VL ye takviye gerektiği için es geçiyorum.

Şimdi, birşeyleri daha detaylı söylemelisiniz ki daha belirgin olsun birşeyler.

Şöyle netleştireyim.

Hafta da 1e düşürün mamanızı.

Bu süreçte multi vit. Vermeyin.

Bt amin forte 3 günde bir 8 damla verebilirsiniz 100 ml e. 3 günde 1, 1 çay kaşığı yulaf.

Multivit kullanacaksanız eğer gervit öneiririn.
Benelux almak isterim ama sadece internet satışı olduğu için 32 tl ye geliyor 1 kilosu biraz pahalı Yem Bitince Garden Mix Pembe Şerit e Geçmeyi Düşünüyorum. Mamayı Haftada 1 Veriyorum Ve Yumurta Mamasına Havuç Katıyorum Bu Tüy Dönemini etkiler mi ? Multivitamin B Vitamini İhtiyacını Yeteri Kadar Karşılar mi ?

Daldarı Verebilir miyim

Oyla 0
Benelux'u şu an Türkiye'de sadece petmarketburada.com üzerinden alabiliyorsunuz. 17.5 ₺'lik ürünün kargo fiyatı ise 15 ₺, yani 32.5 ₺'lik bir fiyata geliyor. Tek kuş bakılıyorsa günde 10 gr yem üzerinden hesaplasak, ayda 300 gr eder. 100 gr kadar bir kısmı israf olsa ve ek besin bile vermeseniz 3 ay gider. Bu yönden mantıklı ama çift kuşa bakıyorsanız bu süre kısalıyor. Daha da fazla kuşa bakıyorsanız daha da kısalıyor. O yüzden eğer tek kuşa bakılmıyorsa alınmasını tavsiye etmiyorum, fiyatına değmiyor o takdirde. Kapalı paket olarak Versele Laga Prestige, Beaks Deluxe, Garden Mix dışında alınabilir pek bir yem yok.
Versele Laga

Oyla 0
Benelux'u şu an Türkiye'de sadece petmarketburada.com üzerinden alabiliyorsunuz. 17.5 ₺'lik ürünün kargo fiyatı ise 15 ₺, yani 32.5 ₺'lik bir fiyata geliyor. Tek kuş bakılıyorsa günde 10 gr yem üzerinden hesaplasak, ayda 300 gr eder. 100 gr kadar bir kısmı israf olsa ve ek besin bile vermeseniz 3 ay gider. Bu yönden mantıklı ama çift kuşa bakıyorsanız bu süre kısalıyor. Daha da fazla kuşa bakıyorsanız daha da kısalıyor. O yüzden eğer tek kuşa bakılmıyorsa alınmasını tavsiye etmiyorum, fiyatına değmiyor o takdirde. Kapalı paket olarak Versele Laga Prestige, Beaks Deluxe, Garden Mix dışında alınabilir pek bir yem yok.

Versele Laga
Anladım Takviye İle Uğraşmak Istemiyorum Garden Mix Veya Benelux dan birini seçeceğim

Oyla 0
Şahsen Garden mix tavsiye etmem. Benelux alabilirsiniz.

Dediğim gibi, program önerim;

-Haftada 1 yumurta maması, sebzeli ( az miktar havuç katılabilir )

-3 günde 1, 8 damla 100 ml suluğa BT amin forte

-3 günde 1, 1 çay kaşığı yulaf

-Haftada 1 ılık banyo

-Haftada 1 kez dal darı verebilirsiniz.

Oda sıcaklığınız bu süreçte stabil olsun.

Yine de gözlemi elden bırakmayalım. Dışkı vb. değişimlerde gözünüz olsun.

Oyla 0
Şahsen Garden mix tavsiye etmem. Benelux alabilirsiniz.

Dediğim gibi, program önerim;

-Haftada 1 yumurta maması, sebzeli ( az miktar havuç katılabilir )

-3 günde 1, 8 damla 100 ml suluğa BT amin forte

-3 günde 1, 1 çay kaşığı yulaf

-Haftada 1 ılık banyo

-Haftada 1 kez dal darı verebilirsiniz.

Oda sıcaklığınız bu süreçte stabil olsun.

Yine de gözlemi elden bırakmayalım. Dışkı vb. değişimlerde gözünüz olsun.
Anladım dışkısında sorun yok bu suanki yemde etkileyecek birşey yoktur değilmi yoksa değiştireyim

Oyla 0
Devam edebilirsiniz problem yok. Marka ne olursa olsun, bayatlama, kurtlanma vs. gibi durumlar gözden geçirilmelidir. Bu konuda sıkıntı yoksa rahat olun.

Oyla 0
Geri