Kuşum uçamıyor, kanadında sorun var

Gül Aras

Yeni Üye
Merhabalar,
2 ay önce kardeşim albino bir muhabbet kuşu almış. Aldığında kuşun 1 aylık olduğu söylenmiş. Annemin söylediğine göre kuş geldiğinde sol kanadında bazı kısımlarda eti görünüyormuş tüyü yokmuş. Sol kanadı titriyor ve uçmada zorluk çekiyormuş. Zar zor perdeye uçup daha sonra düşüyor ya da perdeden kafese tırmanarak giriyormuş. Yavru diye uçamıyor diyip kuşa dokunmamışlar hep kafesteymiş kapısı açık olmasına rağmen çıkmıyormuş ama titremesi devam etmiş.

Ben il dışında olduğum için bu durumdan haberdar değildim dün akşam geldim ve kuşun sol kanadını problemli olduğunu fark ettim. Sol kanadında 3, sağında 1 tüy eksik. Devamlı değil ama ara sıra özellikle yanına yaklaşınca sol kanadı ciddi anlamda çok fazla titriyor. Uçamıyor, yürüyerek ilerliyor. Uçmayı deniyor fakat düşüyor.
Bugün veterinere götürdüm elle muayene yaptı ve kanadında kırık olmadığını çıkık olduğunu söyledi. Röntgen talep ettim ama kırık olmadığı için gerek olmadığını söyledi. Elinle kanadını aç kapat kasları güçlensin tüyleri de eksik olduğundan dengede duramaz uçamaz tüyleri çıkınca belki uçar dedi. Tüyleri çıksa bile yüksek ihtimal bir daha uçamayacak da olabilir dedi. Benim her gün onun kanadını açıp kapatmamı söyledi.

röntgen çekilmediği için içim rahat etmedi açıkçası.Merak ettiklerim, kanadının çıkık olması olağan bir şey mi? Eğer çıkmışsa da yerine oturtulamaz mı müdahale etmeden göndermiş olması normal mi?

sadece tırnaklarını kesip vitamin verdi. Bir de eczaneden antibiyotik alıp 7g vermemi istedi. Yine de içim rahat etmedi kanadını açıp kapatmaya korkuyorum canı yanar mı ya da zarar verir miyim acaba diye

Merhaba, stres kaygı gibi nedenlerle bu titretme davranışını yapıyorlar. Görsel ekler misiniz kuşunuzdan?
Bu arada tüyleri tam olan bir kuşum doğuştan uçma yönünde bir isteksizliği vardı. Uçmaktan korkarmış gibi davranırdı hep. Hiçbir şekilde alıştıramamıştım. Kanat açıp kapama sık olmasa da yapılabilir. Bunun yerine parmağınıza koyup kendini biraz havalandırması sağlanabilir. Hangi antibiyotik verildi?

Merhaba, stres kaygı gibi nedenlerle bu titretme davranışını yapıyorlar. Görsel ekler misiniz kuşunuzdan?
Bu arada tüyleri tam olan bir kuşum doğuştan uçma yönünde bir isteksizliği vardı. Uçmaktan korkarmış gibi davranırdı hep. Hiçbir şekilde alıştıramamıştım. Kanat açıp kapama sık olmasa da yapılabilir. Bunun yerine parmağınıza koyup kendini biraz havalandırması sağlanabilir. Hangi antibiyotik verildi?
Merhaba, yanıtınız için teşekkürler 🌸
Kuş ele alışkın olmadığı için parmağıma gelmiyor çok da zorlarsam kaçmaya çalışıp yere düşüyor. Strese sokmamak için de ilaç ve vitamin verme harici elime almıyorum.

Titreme sadece sorunlu olan kanadında yani sol kanadında var. Fotoğrafını çekmeye çalışayım yüklerim.

augmentin 200/28 süspansiyon

Geri