Kuşum üşüttü ve yem yerken boynunu yukarı aşağı doğru hareket ettiriyor ve ağzına yem kabukları yapışmış

zehranurgedik

iyikus.com Üyesi
Merhaba. Yaklaşık 5 gün önce kuşum üşütmüş. İlk 2 gün kabarık duruyordu ama enerjikti. 3. Gün titremeye ve halsizleşmeye başladı biz de o zaman anladık üşüttüğünü suyuna vitamin, limon, probiyotik koyduk. İştahsızlık yok şu anlık (çok şükür) ama yem yerken sürekli boynunu yukarı aşağı doğru hareket ettiriyor ve gagasına yem kabuğu yapışmış. Bugün suyuna ilaç aldık (antibiyotik) onu damlattık neden böyle yapıyor olabilir ve üşütme durumunda başka ne yapabiliriz çok halsiz ve tuhaf yem yiyor? Ve sürekli yem yiyormuş gibi korkuyorum yardımcı olur musunuz ?

Avidiare premiks gibi bir ürün. Kullanin eğer çözüm olursa ne âlâ. Durumdan haberdar eder misiniz?

Oyla 0
Salyali kusuyor sanırım. Salyali kusmalar biraz başka bir boyut. Veteriner ilacı kullanmak gerekir

Oyla 0
O bir ilaç değil. Teshisi neyle nasil koydunuz ?
Annem doktor ve üşütmüş olabileceğini söyledi. Veterinere götürmek istemedim çünkü kuşlardan cidden anlamıyorlar. Kuşlar için özel bölüm okumak gerekiyormuş. Buna rağmen önceki kuşumu götürmüştüm ve veterinere götürdüğümde yazdığı ilaç antibiyotik yani normal şırıngayla verilen antibiyotik ve kuşum daha da kötüleşti ve öldü. Benim için veterinerle o gün bitti. Petshoplardaki insanlar sürekli kuşlarla ilgilendiği için daha bilgi sahibi olduğunu düşünüyorum. İlacın ismini şimdi size atıyorum bağırsaklarla ilgili bir ilaç zaten veteriner ilacıymış. Ama yine de korkuyorum çünkü kuşlardan cidden anlayan yok. Çok fazla kuşlarla ilgilenenler dışında

Oyla 0
Ve
O bir ilaç değil. Teshisi neyle nasil koydunuz ?
bir de bir ceryan olmayacak şekilde balkon kapısını açıyorduk çatı olduğu için ev sıcak oluyordu ama nasıl olduysa üşüttü. Titremeye başladı 5 gün önce şimdi de sürekli yem yiyor ve kabuklar ağzına yapışıyor ve içtiği damladan da olabilirmiş çünkü kusma hiç görmedim işte sadece şu boyun hareketi beni biraz tedirgin ediyor.

Oyla 0
Biraz daha gözlem yapın. Kusma sonrası salya varsa ya da gaga çevresi ıslaksa veterinere kontrole gitmek lazım.

Oyla 0
Geri