Kuşum ve karanlık

roadhouseblues

Veteran
Mubişim son zamanlarda bana karşı agresifleşmişti ,parmağımı ısırıyordu.Bunda benim şöyle bir suçum var,dışarı saldığımda saatler geçse de (minimum 5 saat dışarıda kalıyor zaten) asla kafese girmek istemiyordu ,ben de avucuma alıp kafese koyuyordum (yanlış olduğunu biliyorum) .Yine elime geliyor, üzerime çıkıyordu vs ama kaşımama asla izin vermiyordu.Karanlıkta sanırım göremiyor o yüzden daha uysal davranıyor bunu farkettim.Ben de karanlıkta onu elime alıp başını kaşıdım,okşadım ,arada avucuma alıp sevdim alışır diye.İlk birkaç sn kızdıysa da sonradan alıştı ve tepki vermedi.Sorum şu ,bu davranışım yanlış mı böyle eğitmemin bir sakıncası var mı?

Ben de çoğu zaman karanlıkta tuttuyorum girmediği zaman zorla 1 2 küser sonra yine yanıma gelir. Tutup severken çok karanlık olmamalı bence loş olabilir en azından sizi görsün. Kımıldamamasida korktuğu için olabilir. Şimdi olmasa bile ilerde travmada yaratabilir belki. Bunu sık sık yapmasanız daha iyi olur. Zamanla zaten size alışır. Yanında durun oturun elinizi yanına koyun size güveni artacaktır zamanla.

Oyla 0
bence cok dogru degil
Açıkçası bana da doğru gelmedi çünkü bu kedi köpek değil ki onları okşar gibi kuşumuzu okşayalım,sevelim ben kuşumu besleyeli 4 yıl olmuştur ama daha bana bile başını sevdirmiyor yani o kadar yıl geçmesine rağmen olmayınca olmuyor Her muhabbet kuşunun karakteri farklıdır kimisi sevdirir kimisi sevdirmez ben bu davranışınızı yanlış buluyorum kuş karanlık ortamda çok göremediği için saldıramıyor olabilir bence böyle yapmayın Mesela siz hiç bilmediğiniz bir yerdesiniz ve sizden çok daha büyük olan bir canlı sizi ikide bir sevmek istiyor ve sizde sevmesini istemiyorsunuz bunun üzerine dev ışıkları kapatıp geri gelip sizi eline alıyor sizde çok iyi göremediğiniz için pek birşey yapamıyorsunuz yani ne düşünürdünüz onu daha mı çok severdiniz yoksa ona olan güveniniz sarsılır mıydı?
Sizi anlıyorum çünkü bende başını sevdirmesini istiyorum ama olmuyor işte :( bende tabi istemediği için çok zorlamıyorum ona da saygı duyuyorum:)

Oyla 0
Karanlık dediğim gece lambasını açmıştım zifiri karanlık değil ama sonuçta karanlık tabi haklısınız.Yok benimki elime geliyor,hatta beni öpüyor.Sadece kafasını kaşımak için tellere sürtüyor ben de acıdım kaşımak istedim ona izin vermedi diye karanlıkta denedim.Ama böyle düşünmemiştim çok teşekkür ederim tabiki onu incitmek,korkutmak istemem asla :(

Oyla 0
Karanlık dediğim gece lambasını açmıştım zifiri karanlık değil ama sonuçta karanlık tabi haklısınız.Yok benimki elime geliyor,hatta beni öpüyor.Sadece kafasını kaşımak için tellere sürtüyor ben de acıdım kaşımak istedim ona izin vermedi diye karanlıkta denedim.Ama böyle düşünmemiştim çok teşekkür ederim tabiki onu incitmek,korkutmak istemem asla :(
vücut dilinden ve ayak ısısından stres yapıp yapmadığını iyi anlayabilirsiniz. Eğer stres yapmıyorsa problem yaratmaz ama riskli olabilir.

Oyla 0
Geri