Kuşum vik vik ses çıkarıyor ve kabarıp kambur duruyor

Bilallica

iyikus.com Üyesi
Yaşı büyük (6 7 en az) kuşum son 3 4 gündür yem yiyemiyor, kaka da düzgün yapamıyor. Kötü kokuyor kuş ve kakası koyu yeşil. Tek bacağı yok kuşumun, kakasını da iyi temizleyemiyor hep yapışıyor türlerine. Kalıp gibi oluyor ben temizliyorum çoğu zaman.

kabız sandım ama emin değilim.
Kursak mantarı olabilir çünkü ağzında yem topakları gördüm, kusuyor ve kötü kokuyor

ya da başka ne olabilir bilemiyorum ne yapacağımı. Şırıngayla yumurta sarısı verdim biraz ama sanmam faydası olsun

Kuşunuzun görselini riskini resmini ve streamable.com dan kısa bir video yüklerseniz yardımcı olmaya çalışırız
Kuşunuzda solunum sıkıntısı var muhtemelen
Bir ayağı niye Yok bu arada

ben olsam öncelikle şunları alırım

1- triflucan ya da mikostatin şurup
2- flagyl şurup
3- kokusuz basit vazelin
4- bi kaç tane insülin enjektörü

ancak diğer arkadaşların da görüşleri önemli

Sizce ne olmuş olabilir yA. Durduk yere oldu bir kaç gün içinde bu hale geldi. Diğer kuşlardan ayırdım ne olur ne olmaz diye

Öncelikle kafesi hijyenik değil maalesef
Sulugundaki su yosunlu mu yoksa vitamin mi var vitamin varsa ne zamandan beri
Tunegi çok kirli
Kafes tabanında ki elma yi alın sineklenme ve çürüme başlamış
Kuşunuz u yikadiniz mi niye ıslak kafes tabanına iniyor sanırım ayakları ve gagasına dışkı bulaşmamış gerekli hijyen ortamını sağlamak gerekiyor öncelikle

Sizce ne olmuş olabilir yA. Durduk yere oldu bir kaç gün içinde bu hale geldi. Diğer kuşlardan ayırdım ne olur ne olmaz diye

bir kaç gun içinde aniden geliştiyse bakteriyel bi durum da olabilir. ben ağiz kokusu ve vücuttaki mantarlaşmalari görünce ona göre ilaç önermiştim

bu durumda flagyl şurup yerine bactrim şurup kullanımi bence daha uygun olur

diğer arkadaşlar da yorum yazarlar ona gore hareket edersiniz

hijyene daha fazla önem göstermeye başladım, aslında ilk kez böyle bir şey geliyor başıma. uzun süredir kuş besliyorum.

fakat bu kuşum dışardan geldi, yakaladım beslemek için. çünkü bir ayağı yok doğuştan ve çok yaşlı.
ayakları falan sanırım bu yüzden kaka olmuş olabilir, kafes tabanına düşüyor arada bir denge kuramayıp:(

kuşu yıkamadım fakat şırıngayla besleme yaparken biraz taştı gagasından falan ondan olsa gerek ıslaklık. ama ıslak değil kuş şuan.

gaga etrafı falan ben aldığımdan beri ( 2 3 ay) böyle.

Evet kuşunuz yaşlı ve ayağının olmamasına çok üzüldüm gerçekten 😔
Çok zorlanıyordur şimdi anladım
Şimdi siz açıklama yapınca
Yaşlı olduğu için bu sorunlar nüks etmiş olabilir maalesef yaşamlarının sonuna geldiklerinde tedavi ise yaramayabilir umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur

benim amacım zaten onu biraz daha rahat yaşatmak ama tabi çok ürkek bir hayvan, elimden geldiğince iyi beslemeye de sosyalleştirmeye de çabaladım. basit bir sebepten ölsün hiç istemiyorum, yapabileceğim bir şey varsa yapmak istiyorum açıkcası.

videosu da var umarım daha net cevaplar gelir de yapabildiğimi yaparım.

Biraz bakımsız bir kafesi var :( Tünekler, gaga taşı ve kum gibi ürünler yenilenmeli. İmkanınız varsa yeni bir kafes almalısınız. Ne yazık ki gaga ve ayağında mantar var. Öncelikle bunu elemenizi ve ardından iç parazit ilacı kullanmanızı öneririm. Mantar tedavilerinden sonra gerekiyor. Kokusuz vazelin biraz geç iyileştiriyor. Bunun yerine trosyd mantar kremi temin ediniz.

bu arada güzel bir gelişme oldu, yulaf ve yemini haşlayıp öyle verdim, yiyebildi. sonra dal darı verdim, vitamin de içmiş olacak ki viklemeleri geçmiş, keyfi de yerinde kabarık durmuyordu. umarım hızlıca iyileşir

Biraz bakımsız bir kafesi var :( Tünekler, gaga taşı ve kum gibi ürünler yenilenmeli. İmkanınız varsa yeni bir kafes almalısınız. Ne yazık ki gaga ve ayağında mantar var. Öncelikle bunu elemenizi ve ardından iç parazit ilacı kullanmanızı öneririm. Mantar tedavilerinden sonra gerekiyor. Kokusuz vazelin biraz geç iyileştiriyor. Bunun yerine trosyd mantar kremi temin ediniz.
kuş sayısı artınca ilgilenemedim doğru dürüst, mantar konusunda bilgisizim. gagası ve ayaklarına nasıl bir tedavi ugulayayım?
iç parazitler için de aynı şekilde, ne yapacağımı bilmiyorum, daha önce hiç başıma gelmedi malesef.

Eczaneden bahsettiğim kremi alıp, kulak çöpü ile sabah akşam 4-5 gün yüzeysel sürmelisiniz.
söylediğiniz ilacı kullanacağım.

peki kakasının koyu yeşil olması konusuna nasıl yaklaşmalıyım.

kuşum diğer kuşlara nazaran baya kötü kokuyor, ama bugün daha iyi kokuyordu anlamadım nedenini.

yıkanmayı ya bilmiyor, ya da sevmiyor, dediğim gibi ayağı bir tane olduğu için ürkek büyümüş, kuş bana nereden geldi hiç bilmiyorum. yabani duruyor, sanki dışarda yaşamış gibi :) evdeki büyük benjamin ağacını çok seviyor, oraya tünüyor saldığım zaman geceleri.

kısaca bu kuşun bir bakıma ihtiyacı var ama nereden başlayayım?

ilk adım mantar kremi süreceğim.

sonraki tavsiyeleriniz neler olurdu?

Geri