Kuşum yavruların yanında yatıyor

Beyzanurr

Forum Sakini
Merhaba, kuşum bir iki gündür tüneğinde durmaya başladı gündüzleri. Yavruları beslemek için yanlarına gidiyor genelde. Ama iki üç gündür akşamları bu şekilde buluyorum. Yavruların ustune yatmıyor da yanına yatıyor. Lamba kapalı olduğundan mi farkında değil acaba. Hasta falan olmasın da. Yerde yatması tuhaf yanı. Dışkısı normal. Arada bir gördüğümde ağzını açıp kapatıyor. Yorulmuş gibi. Sıcaklardan mi bilemiyorum. Dışarı çıktığında da uctugunda çabuk yoruluyor. (Bir iki dakika çıkıyor zaten) Yavrulara bakıyor diye mi bu kadar yorgun düşüyor ki?

Ekli dosyalar

• IMG_20210822_214307.jpg
    IMG_20210822_214307.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 25
  • IMG_20210822_223110.jpg
    IMG_20210822_223110.jpg
    937.1 KB · Görüntüleme: 25
Ve herhalde tekrar yumurtlayacak. Onun yorgunluğu oluyor mu? ? Hamile ya :) onu alırım ama boş sanırım. Neden yumurta olduğunu da anlamadım. Hiç istemiyor çiftleşmeyi de zaten ?

Ekli dosyalar

• IMG_20210823_203458.jpg
    IMG_20210823_203458.jpg
    809.3 KB · Görüntüleme: 24
  • 16297401406104063999233991568403.jpg
    16297401406104063999233991568403.jpg
    737.3 KB · Görüntüleme: 23
Oyla 0
Yavruları besliyor dimi? Hem yavruları beslemekten biraz halsiz düşmüş, hemde sıcaklardan etkilenmiş sanırım. Hasta olma ihtimalide var tabiki. Ama önce sıcak ve halsizlik için birşeyler yapalım..

Bir tane temiz fıs fıs şişesine ılık su koyup günde bir kaç sefer kuşu serinletebilirsin. Ara sıra kuşa biraz ılık su püskürt yani.. Tüneğe çıktığı zamanlar yapabilirsin. Bu aralar dışarıda salmasan daha iyi olur. Enerjisini dışarıda uçarak harcamasın. Enerji toplasın biraz...

Birde vitamin takviyesi yapalım. Elinde vitamin varsa suyuna ekle mutlaka. Mama yapıyormusun, yiyormu kuş?

Oyla 0
Yavruları besliyor dimi? Hem yavruları beslemekten biraz halsiz düşmüş, hemde sıcaklardan etkilenmiş sanırım. Hasta olma ihtimalide var tabiki. Ama önce sıcak ve halsizlik için birşeyler yapalım..

Bir tane temiz fıs fıs şişesine ılık su koyup günde bir kaç sefer kuşu serinletebilirsin. Ara sıra kuşa biraz ılık su püskürt yani.. Tüneğe çıktığı zamanlar yapabilirsin. Bu aralar dışarıda salmasan daha iyi olur. Enerjisini dışarıda uçarak harcamasın. Enerji toplasın biraz...

Birde vitamin takviyesi yapalım. Elinde vitamin varsa suyuna ekle mutlaka. Mama yapıyormusun, yiyormu kuş?
Besliyor evet kursaklari hep dolu. Bizimki de onları beslemek icin sürekli yiyor. Tamam bugün banyo yaptırmıştım. Çok sıcak burda hava iki gündür zaten. Vitamin probiyotik veriyorum onları. Mama da veriyorum hazır, yediği kadar. Daha çok havuç istiyor. Sürekli havuç yulaf veriyorum.
Evet cikartmasam iyi de sağa sola gidiyor bazen üzülüp iki dakikalığına çıkarıyodum arada. O sırada da yavruların altındakini temizliyodum hızlıca. Onu da günde bir kez yapayım madem temizlik için

Son düzenleme:
Oyla 0
ilk paylaştığınızda da bir gariplik vardı. Karın ağrısı varmış gibi tedirgin duruş sergiliyordu. Yumurta olabileceği gibi hasta da olabilir. Bebekleri besliyorsa çok sorun olmaz. Neredeyse -7-8 günü geçmiş bebekler. Ara sıra yatıyorsa üzerlerine problem olmayacaktır.
Temizlik sebeplide yavrulardan geri durmuş olabilir. Bazen değişimden hoşlanmıyor dişiler.

Oyla 0
ilk paylaştığınızda da bir gariplik vardı. Karın ağrısı varmış gibi tedirgin duruş sergiliyordu. Yumurta olabileceği gibi hasta da olabilir. Bebekleri besliyorsa çok sorun olmaz. Neredeyse -7-8 günü geçmiş bebekler. Ara sıra yatıyorsa üzerlerine problem olmayacaktır.
Temizlik sebeplide yavrulardan geri durmuş olabilir. Bazen değişimden hoşlanmıyor dişiler.
Anladım, dışkısını yeme huyu olmasa bu kadar çok değiştirmeyeceğim ama mecbur yapıyorum. Bebekleri gündüzleri seviyor öpüyor gibi yalıyor gibi böyle yanlarına gidip. Ama üzerine yattığını görmüyorum artık. Güzel besliyor ama. Yanlarında yatmak istiyor olabilir mi acaba sadece ? çünkü akşamlar yatıyor yere bir tek. Bugün de ağzını açıp kapattı gündüz ama halsiz gibi de değil. Sürekli dışarı çıkmak istedi ? ben çıkarmayınca cak cak bağırıyor. O yüzden mecbur kalıyorum. Çok alıştırdım sürekli dışarda tutmaya onu önceden. Yumurtlayinca rahat etmiştim bir süre :)

Son düzenleme:
Oyla 0
Poposu sis olduğu için yumurtlayacak diye düşündüm ama bilmiyorum hiç. Bekleyeyim bakalım şimdilik başka sıkıntımız yok. İnşallah hasta değildir. Ayrıca göğsünün şişkinliği çok fazla değil mi?

Ekli dosyalar

• IMG_20210824_221639.jpg
    IMG_20210824_221639.jpg
    769.6 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:
Oyla 0
Geri