Kuşum yem seçiyor

cicikuss_4

Forum Sakini
Merhabalar 5 aylık muhabbet kuşum yemini seçiyor. Kullandığım yem markası versela laga. İçeriğine 200 gr akdarı 200 gr aspur ekleyerek kullanıyorum. Yulafları ayıkluyorum çünkü içerisinde çok fazla var sonra belli günlerde kendim sunuyorum yulafı. Kuşum ilk başta aspurları tüketiyor o bitince akdarı yiyor. Sarı darı ve kahverengi darı tek tük yiyor yeminin içinden. Akdarı ve aspuru bitincr yeme gitmemeye başlıyor ya da gidiyor 1 2 tane yitip bırakıyor. Ben bu durumun önüne naısl geçebilirim var mı yardımcı olabilecekler şimdiden teşekkür ederim

Ak darı, aspur ve yulaf yiyorsa siz de mama, meyve sebze sunuyorsanız kalan tohumları yemesi çok da elzem değil.

Oyla 0
Ak darı, aspur ve yulaf yiyorsa siz de mama, meyve sebze sunuyorsanız kalan tohumları yemesi çok da elzem değil.
Akdarı aspur ve yulafı güzel yiyor kendimde haftada 2 kez cede mama sunuyorum ve semizotu, deteotu, taze kekik salatalık vb yiyeceklerde sunuyorum. İnşallah dediğiniz gibi çok önemli değildir.Ancak tüm yemleri yese daha çok içime sinecek çünkü yemlikte aspur ve akdarı azaldığı zaman otomatik yemesi de azalıyor gibi geliyor. Fotoğraf ekliyorum sizce zayıf bir kuş mu bakar mısınız cak diğer yemleri de yese çok daha fazla içime sinecek. Çünlü yemlikte aspur ve akdarı azaldığında otomatik az yem yemeye başlıyor gibi geliyor. Fotoğraf ekledim zayıf mı diye bakabilir misiniz

Ekli dosyalar

• 16280711128598033419832420864016.jpg
    16280711128598033419832420864016.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 10
  • 16280711403466598727833880343647.jpg
    16280711403466598727833880343647.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 10
Oyla 0
aynı ırktan bize emanet edilen kuş var. bunlar bayağı iri oluyor haftada 2 kere mama fazla hocam. 1'e düşürün

bu arada aynı yemi kullanıyorum kuşlar seçer genelde benim kuşta aspuru sevmiyor mesela bu ırktan olan kuşta aspuru çok seviyor o yüzden fazla dert etmeyin en kaliteli yemi sunuyorsunuz bakım iyi fazla dert etmeyin.

Oyla 0
aynı ırktan bize emanet edilen kuş var. bunlar bayağı iri oluyor haftada 2 kere mama fazla hocam. 1'e düşürün

bu arada aynı yemi kullanıyorum kuşlar seçer genelde benim kuşta aspuru sevmiyor mesela bu ırktan olan kuşta aspuru çok seviyor o yüzden fazla dert etmeyin en kaliteli yemi sunuyorsunuz bakım iyi fazla dert etmeyin.
Kilosu az mı yani kuşumun?
Bir de @Doğanay Y. hoca her gün bike verilebşkir ama biz haftada 2 öneriyoruz demişti yine de 1 e mi düşüreyim mamayı

Oyla 0
Yem karışımını ona göre düzenlemeniz gerekiyor. Örneğin ak darıyı sevdiğini biliyorsanız yem oranınınız çoğa yakını bu olmalı. Diğerleri %5-%15 oranında kalabilir. Tohum seçme durumu maalesef dönemsel olabileceği gibi tercihen yapıyorda olabilir :(
Diğer tohumlar bayat olabilir.

Oyla 0
Yem karışımını ona göre düzenlemeniz gerekiyor. Örneğin ak darıyı sevdiğini biliyorsanız yem oranınınız çoğa yakını bu olmalı. Diğerleri %5-%15 oranında kalabilir. Tohum seçme durumu maalesef dönemsel olabileceği gibi tercihen yapıyorda olabilir :(
Diğer tohumlar bayat olabilir.
Bana tercihen gibi geliyor abi çünkü uzun zamandır böyle. Yemi taze gibi mis gibi kokuyor aslında ama bayat olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Eğer bu şekilde devamlı seçecekse bir dahakine versele laga almayıp sadece yediklerini koysam diyorum ama o da çok mu yetersiz gelir sadece akdarı ve aspur versem?

Oyla 0
Bana tercihen gibi geliyor abi çünkü uzun zamandır böyle. Yemi taze gibi mis gibi kokuyor aslında ama bayat olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Eğer bu şekilde devamlı seçecekse bir dahakine versele laga almayıp sadece yediklerini koysam diyorum ama o da çok mu yetersiz gelir sadece akdarı ve aspur versem?
Hangi tohumu ariyor kesfetmeniz lazım. Genelde nijer ve yulaf ariyorlar. Bayat yemi anlamak zor olabilir. Konu linkini inceleyiniz. Thread 'Bayatlamış Yem Nasıl Anlaşılır?' Bayatlamış Yem Nasıl Anlaşılır?

Oyla 0
Hangi tohumu ariyor kesfetmeniz lazım. Genelde nijer ve yulaf ariyorlar. Bayat yemi anlamak zor olabilir. Konu linkini inceleyiniz. Thread 'Bayatlamış Yem Nasıl Anlaşılır?' Bayatlamış Yem Nasıl Anlaşılır?
Yulaf varsa yulaf arıyor ama ben ayıklayıo haftada 2 kez kendim ayrı sunuyorum yulafı. Spur ve akdarı arıyor öbcelik asour oluyor aspurlar bitincede akdarıya töneliyor kalan yemleri ya hiç yemiyor ya tek tük yiyor. Nijer yemde çok yom ama onu aramıyor gördüğünde yiyor

Oyla 0
elinizle net anlarsınız hangi yemi seçtiğini yemden bir avuç alın ve hangi yemi ilk yediğine bakın. neyi seçiyor versele lagada yulaf çok akıllı yemliğe geçtim bende daha az seçmeye başladı

Oyla 0
elinizle net anlarsınız hangi yemi seçtiğini yemden bir avuç alın ve hangi yemi ilk yediğine bakın. neyi seçiyor versele lagada yulaf çok akıllı yemliğe geçtim bende daha az seçmeye başladı
Yulaf ayıklıyorum kendim ayrı veriyorum seçtiği için. Neyi seçtiğini biliyorum asput ve akdarıyı seçiyor daha çok aspur

Oyla 0
Yulaf ayıklıyorum kendim ayrı veriyorum seçtiği için. Neyi seçtiğini biliyorum asput ve akdarıyı seçiyor daha çok aspur
size önerim güvendiğiniz temiz olduğunu düşündüğünüz bir yerden 1kg yem için 500gr akdarı 500gr aspur alın karıştırın.

veyahut 100gr da deneyin 50gr aspur 50gr akdarı şeklinde bakın hoşuna gidiyor mu diye ona göre fazlasını alırsınız

Oyla 0
Geri