Kuşum yumurtladı ama erkekle ayrı kafesteler

Mineee celik

Yeni Üye
Merhaba uzun süredir yavru bekliyordum yuvalığı kafese taktıktan sonra çiftler çok şiddetli kavga etmeye başladılar gagalarını ve ayaklarını kanattıklarını kavga ederken kafesin altına düştüklerini gördükten sonra ayırdım. Kafesten dışarı çıkardığımda ise sürekli çiftleşiyorlardı ama bir süre sonra kavga ediyolardı bende dişinin kafesine yuvalığı hep takıyordum bugün yumurtladığını gördüm dişi tek kafeste daha önce hiç mama vermedim ve yuvalığın içine kum vs talaş konulması gerekiyormuş ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Kafesleri de yan yana birbirlerini görüyolar ama ne yapmalıyım erkeğin yanına koymalımıyım dişiyi bilemedim yardım rica ediyorum şimdiden teşekkürler :)

Merhaba, konunuz spam olarak yansımış bu nedenle konunuz onay beklemiş. Gecikme için üzgünüm.
Eğer şiddetli kanatmalı bir durum söz konusu ise mutlaka ayrılmalı kuşlar. Diğer yandan çiftleştiği için bu süreçte gözleminiz dahilinde bir araya getirmenizi öneririm. Eğer kavga devam ederse kontrolü elinize alırsınız. Dişi büyük ihtimal kızgınlıktan ya da eş tuttuğundan yumurtlayacaktır. Yuvalığa kemirgen talaşı kullanmak gerekiyor az orada. Yumurta varken çok çok az, yavrular çıktıktan sonra gelişimlerine bağlı olarak arttırabilirsiniz miktarını.

Oyla 0
Geri